Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Aktiviteetteja ja retkeilyä netissä

19.05.2020

Näinä aikoina on hyvä muistaa pitää huolta itsestään. Netissä on kanavia, joissa näytetään liikunta-, tanssi-, ja joogatunteja, joihin pääsee osallistumaan kotoa käsin. Luonnossa liikkuminen on myös sallittu (muista turvaväli!), mutta niillä joille se ei ole mahdollista, voi surffailla virtuaalisesti metsässä eräoppaiden matkassa.

 

Mielenrauhaa luonnosta

 

Tampereen seudun kansallispuistoihin ja metsiin pääsee onneksi tutustumaan myös virtuaalisesti. Luonto- ja retkivideoita tekevän Ali Leiniön YouTube-kanavan kautta pääsee virtuaalimatkalle mm. Helvetinjärvelle tutkimaan luolaa, Seitsemisen kansallispuistoon yöpymään riippumatossa Jokiristin leiripaikalla, Pukalan virkistysmetsään retkelle, Birgitan polulle suolle tutkailemaan sääksen pesää sekä Kintulammille yöretkelle.

 

Jos kuitenkin voit lähteä välillä ulkoilemaankin, Tampereella on kauniita puistoja, joista keskusta-alueen puistot ovat näinä aikoina niitä rauhallisimpia. Jos mieli halajaa kuitenkin hieman kauemmas patikoimaan, voi lähteä vaikka Hervantaan Suolijärvelle tai vielä vähän kauemmas, esimerkiksi Kintulammille. Tampereella on myös ulkokuntosaleja, jotka on ympärivuotisesti avoinna liikkujille. Ulkoilureittejä pääsee tutkimaan Tampereen kaupungin sivuilla.

 

Verkkokursseja ja kivaa lapsille

 

Villipihlajan Rakastu rikkaruohoihin – Villivihannesten alkeet -verkkokurssilla saat tuhdin tietopaketin ja selkeän opastuksen Suomen luonnon kuudesta yleisimmästä, helpoiten käytettävimmästä ja suosituimmasta villivihanneksesta. Opit mitä kerätä, mistä kerätä ja ylipäätään miksi kerätä! Lisäksi opit säilönnästä, mahdollisista rajoituksista sekä kasvien käyttömahdollisuuksista niin ruuanlaitossa kuin yksinkertaisissa hoivatuotteissa.

 

Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä esimerkiksi tanssia ja parkouria sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti.

 

Lasten Finlayson tuo paljon kivoja lastentapahtumia Finlaysonin alueelle ja nyt myös tekemistä ajalle, kun seuraavaa tapahtumaa odotetaan, mm. värityskuvia, puuhatehtäviä, leikkejä ja loruja.

 

Liikuntatunteja netissä

 

Tanssi- ja ryhmäliikuntatunteja Tampereella tarjoava Fiilis Fitness vetää jumppatunnit Facebook-live-videoina! Tunnit ovat lähtökohtaisesti veloituksettomia ja voit hypätä mukaan treeniin seuraamalla live-lähetystä Facebookissa. Katso kaikki live-tunnit täältä.

 

Myös Studio Baila järjestää Facebookissa live-tunteja, joissa pääsee tanssimaan ja jumppaamaan omassa olohuoneessaan. Kaikki tunnit ovat kestoltaan 45 minuuttia.

 

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää huhti-toukokuussa tapahtumia, joita voi seurata kotoa uudelta Etänä vapaalla -kanavalta. Luvassa on mm. liikuntatuokioita kaiken ikäisille.

 

Livejumppia löytyy myös Aamulehden sivuilta. Livelähtykset ja tallenteet näkyvät Aamulehden tilaajille ja mikäli et ole vielä tilaaja, saa kokeilujakson edulliseen hintaan 1€/1kk.

 

YouTubesta löytyy veloituksetta joogaharjoituksia sekä  joogatunteja, esimerkiksi Jooga Tampereelta sekä Ong Namolta. Tampereen joogakoulut tarjoavat lisäksi maksullisia virtuaalijoogatunteja, esimerkiksi Om Yoga, Ong Namo, Lentävämatto, Kehräämö sekä Karunya Yoga.