Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Voimaa ja hyvinvointia kukista ja yrteistä Frantsilassa

17.04.2020

Frantsilan Kehäkukka on viehättävän luonnonläheinen kokonaisuus mitä kauniimmissa maisemissa, Hämeenkyrössä, vain noin 35 kilometrin päässä Tampereelta. Frantsilassa saa kulumaan hetken jos toisenkin, ensin vaikka nauttimalla puhtaista raaka-aineista valmistettua kasvislounasta ja jälkiruokaa yrttiteen kera, jonka jälkeen voikin siirtyä puodin puolelle oppimaan mihin kaikkeen vaivaan ja kolotukseen saa apua luonnonyrteistä. Myös kauneudenhoitotuotteita löytyy Frantsilasta mukavasti, luonnon raaka-aineista valmistettuja tietenkin.

 

Frantsila on Hämeenkyrön suosituin matkakohde, eikä suotta. Kahvila ja myymälä ovat auki ympäri vuoden, ja kesällä vierailija pääsee tutustumaan varsinaisiin raaka-aineisiinkin, kun myymälän vieressä sijaitseva pieni yrttitarha pääsee loistoonsa. Tutki, miltä eri yrtit näyttävät ja tuoksuvat, mihin niitä voi käyttää ja miten ne voivat hoitaa. Näyteyrttitarhassa kasvaa kolmeasataa eri yrttiä, ja mikäli lapset ehtivät kyllästyä niiden tutkailuun, voivat he siirtyä viereiselle leikkipaikalle viihtymään vielä hetkeksi. Kesällä alueella pääsee nauttimaan myös isosta rantaterassista Pappilanjoen maisemissa, ja ostostarjontaa lisäävät pihapiirin käsityöpuodit. Myös Hämeenkyrön matkailuneuvonta palvelee Frantsilassa.

 

Jos haluat järjestää tyttöjen (tai poikien!) illan, työpaikan virkistäytymispäivän tai muun tapahtuman, myös varsinaiseen luomuyrttitilaan ja Frantsilan Hyvän Olon keskukseen pääsee myös tutustumaan ajanvarauksella. Mielenkiintoista ohjelmaa on tarjolla myös – miltä kuulostaisi vaikka ihan ikioman, itse suunnitellun ja haistellun tuoksuöljyn valmistus? Tarjolla on myös miehekkäämpi partabalsamin valmistus itse valituista raaka-aineista. Voit tutustua Hyvän Olon Keskuksen ohjelmapaketteihin täällä.