Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Geego-liikuntasovellus tutustuttaa Tampereen ulkoilureitteihin

28.08.2020

Geegon kaupunkihaasteet yhdistävät yhteisen kävelylenkin, suunnistamisen ja treenaamisen  

 

Tutustu Tampereen ulkoilureitteihin ja pidä hauskaa porukalla! Geego Kids on luonut Tampereen ulkoilumaastoihin viisi veloituksetonta reittiä yhteiseen liikkumiseen. Reiteillä on ketteryyttä ja liikkuvuutta kehittäviä tehtäviä lapsille ja personal trainerin suunnittelema, kuntoa kohottavan treeniohjelma aikuisille. Reitit voi kiertää esimerkiksi yhdessä perheen, kavereiden tai työporukan kanssa.

Kaupunkihaasteet ja reitit sijaitsevat Kaupissa, Peltolammilla, Suolijärvellä, keskustassa ja Hatanpään arboretumissa.  Arboretumin reitti on tehty esteettömäksi ja sen voi suorittaa myös pyörätuolilla liikkuvat. Sovellus ohjaa kuljettavan reitin, ja tehtävät tehdään muun muassa videoiden avulla. 

Reittien pituudet vaihtelevat ja niille voi hypätä mukaan miltä tahansa rastilta. Haasteiden suorittamiseen ei tarvita älypuhelimen lisäksi erityisiä välineitä. Kannustimena tehtävien tekijöille ovat pelimaailmasta tutut palkinnot.  

 

Yhdessä liikkuminen kantavana ajatuksena

Geego Kids on syntynyt ajatuksesta, että liikkumisen ja perheen yhteisen ajan ei tarvitse kilpailla älylaitteiden kanssa, vaan geegoillen voi yhdistää ne kaikki.  

Tampereen kaupunkihaasteet ovat käytettävissä maksutta vuoden 2020 loppuun saakka, ja sovelluksen käyttäjiltä tullaan keräämään palautetta, jotka otetaan huomioon mahdollisen jatkokäytön suunnittelussa. 

Kaupunkihaasteiden lisäksi Geegossa ovat maksutta Haasteet- ja Tenavamaailma-osioiden kolme ensimmäistä osiota. Haasteet-osiossa voi testata eri liikuntahaasteita ja Tenavamaailma totuttaa alle kouluikäiset liikuntaan yhdessä Geego-maskotin kanssa. 

Geego Kids Oy:n kehittämän sovelluksen hankinnasta vastasivat Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelut sekä Smart Tampere -kehitysohjelma. 

Geego-sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.  Reittien suorittamiseen ei tarvita kuin yksi älylaite.

Lisätietoja ja peliohjeet: 

https://www.geegokids.com/kaupunkihaasteet/

Lisää luettavaa