Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Joulukonsertteja, teatterin taikaa ja virtuaalielämyksiä

10.12.2020

Virtuaalikonsertteja ja –teatteria turvallisuustekijät huomioiden

Joulun aika on musiikin juhlaa! Joulumusiikista pääset nauttimaan tänä vuonna – pääosin verkkototeutuksina – tunnelmallisissa konserteissa, joissa esiintymässä ovat sekä ammattilaiset että harrastajat erilaisin kokoonpanoin. Tampereen kirkot sekä osa Tampereen seudun kunnista järjestävät virtuaalikonsertteja. Tampereen seurakuntien Kauneimmat joululaulut soivat verkossa, ja esimerkiksi Pirkkalassa Ransu Karvakuono on musisoi lasten iloksi tänä vuonna poikkeuksellisesti etäkonsertissa, joka ilahduttaa tallenteena Pirkkalan kunnan YouTube-kanavalla.

Tapahtumapaikkoista Tampere-talon joulukuun konsertit siirtyvät tai peruuntuvat Pirkanmaalle annettujen kokoontumisrajoitusten takia. Kangasala-talo on siirtänyt tai perunut joulukuun konserttinsa.

Tampereen konservatorio toteuttaa Tanssi valtaa 1 -esitykset ilman yleisöä 16.-18.12. ja on perunut joulukuun muut tilaisuutensa koronasuositusten mukaisesti. Konservatorion musiikkiakatemian tapahtumakalenteriin voit tutustua täältä. Pirkanmaan musiikkiopisto taas tiedottaa konserteistaan omassa tapahtumakalenterissaan

Teatteria live-striimauksena

Tampereen Teatteri käynnistää esitysten live-striimaukset. Ensimmäiset suorat lähetykset nähdään joulun kestosuosikista, Saiturin joulusta. Perinteinen Saiturin joulu kertoo tarinan hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta.  Joulunäytelmä live-striimataan joulukuussa kolme kertaa.

Koronatilanteen vuoksi suurin osa teatterien muista esityksistä on peruutettu 21.12. asti. Teatterit järjestävät näytöksensä yleisölle mahdollisimman vastuullisesti. Tutustuthan teattereiden turvallisuuskäytäntöihin ja aukioloaikoihin suoraan teattereiden omilta sivuilta.