Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Joulukonsertteja ja teatterin taikaa

Joulun tunnelmia konserteissa ja teatterissa

Joulun aika on musiikin juhlaa! Joulumusiikista pääset nauttimaan  tunnelmallisissa konserteissa, joissa esiintymässä ovat sekä ammattilaiset että harrastajat erilaisin kokoonpanoin.

Muistathan tarkistaa tapahtumajärjestäjien sivuilta, millaisia koronaturvallisuustoimia he noudattavat!

Tampereen kirkoissa järjestetään useita erilaisia joulukonsertteja. Niissä kuullaan mm. Samuli Edelmannia (3.12.), Mari Paloa ja Eino Gröniä (4.12.), Aronia & Cool Companya Elviksen joululaulujen tunnelmissa (9.12.) sekä Suvi Teräsniskaa (14.12.). Pirkanpoikien perinteinen joulukonsertti Tuomiokirkossa on 18.12.Tampereen seurakuntien Kauneimmat joululaulut lauletaan eri kirkoissa, myös virtuaalisesti, ja niin suomeksi kuin englanniksi (Christmas Carols Vanhassa kirkossa 8.12.).

Tampere-talossa esitetään Bachin Jouluoratorion (3.12.) lisäksi klassikkotarina Lumiukko (4.12.) konserttina. Bluesin ystäviä hemmotellaan Blue Christmas -kiertueella, jolla musisoivat Erja Lyytinen & Friends (17.12.). Club for Five (16.12.) luo joulutunnelmaa Jouluna 2021 -konsertillaan. Lauluyhtye Rajattoman joulukonsertti (19.12.) on muodostunut jo perinteeksi. 

G Livelabissa tunnelmoidaan  Jesse Kaikurannan Jazzy Christmasin (8.12.), Näty-ykkösten (ilmaiskonsertti 10.12.), Don Johnson Big Bandin (15.12.), Evan ja Manun Christmas Specialin (17.12.) sekä Tampere Filharmonian TampereRaw:n kanssa. Uudenvuodenaaton musiikista vastaa SUAD + Hulda Huima & Hitaat Sekunnit.

Kulttuuritalo Laikun jouluinen ohjelma koostuu useista konserteista ja mm. Rullan perhekerhon pikkujouluista. Osaan konserteista on vapaa pääsy.

Teatteri Telakalle voi mennä kuuntelemaan jouluisia sävelmiä Maailmantangon pikkujoulukonserttiin 20.11. ja Tani Tamminen Big Band Goes Christmas -konserttiin 18.12.

Kangasala-talo tarjoaa mm. Martin Alvaradon jouluisen konsertin (1.12.) ja Lauluyhtyen Valkean musiikkia (4.12.). Lasten joulunodotuksen tuskaa helpottaa Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin konsertti: Pikkutonttu kiikaroi (11.12.).

Tampereen konservatorion soittajia pääsee kuulemaan useissa eri paikoissa, mm. Viinikan kirkossa ja Laikussa. Pyynikintorin laidalla konservatorion tiloissa esitetään mm. Tanssiopiston joulunäytökset ja muskareiden joulujuhlat. Pirkanmaan musiikkiopiston opiskelijatkin esiintyvät eri paikoissa, kuten Finlaysonin kirkossa, mutta myös musiikkiopiston tiloissa Eteläpuistossa.

 

Teatteria livenä ja live-striimauksena

Lumikuningatar esityksestä päästään nauttimaan upouudella Nokia Arenalla 1.-3.1.2022. Esitystä tähdittävät mm. Kiira Korpi, Susanna Rahkamo, Petri Kokko ja Marko “Mörkö” Anttila.

Saiturin joulua esitetään Tampereen Teatterissa jo kymmenettä vuotta! Tämän jouluklassikon voi katsoa perinteisesti teatterissa tai sitten live-striimauksena, joita järjestetään kolme kertaa. Perinteinen Saiturin joulu kertoo tarinan hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Muiden näytelmien esityksiä on koko joulukuun ajan, kuten myös Tampereen Työväen Teatterissa.

Sorin Sirkuksen jouluesitys saa yleisön pidättämään henkeään vuodesta toiseen! Tämän vuoden show on nimeltään Soilu, ja se vie meidät talvisiin maisemiin luonnon keskelle. Luvassa on taitavia temppuja, tulta ja temmellystä.  

Komediateatterissa perheen nuorimmat pääsevät Ti-Ti Nallen joulutarinaan Riitan ja Nalleperheen kanssa. Onkohan tarinassa mukana joulupukki? Aikuisille Komediateatterissa pyörii syyskauden ohjelma.

Joulu on jo ovella myöskin Teatteri Mukamaksen kuvitetussa joulukonsertissa. Mukamaksen ohjelmistossa on jo klassikoksi muodostunut Jouluyö-nukketeatteriesitys, jossa joulukertomus käydään läpi uskollisen aasin näkökulmasta. Teatterin verkkosivulta ja Finlaysonin alueelta löytyy Hiirulaisen joulukalenteri.

Konserttien ohella Tampere-talossa ihastellaan Viron kansallisbaletin Liisa Ihmemaassa-Alice in Wonderland -teosta (11.12.).

 

 

Päivitetty: 30.11.2021

Joulun inspiroimaa teatteria

Joulushow Soilu

19.11.2021 18:00-20:00
Ahlmanintie 63, Tampere, Suomi

Teatteri Mukamas: Jouluyö

28.11.2021 11:00-11:30
Teatteri Mukamas, Pispalan valtatie 30, Tampere, Suomi

Teatteri Mukamas: Joulu on jo ovella

02.12.2021 18:00-18:35
Teatteri Mukamas, Pispalan valtatie, Tampere, Suomi

Saiturin joulu paikan päällä tai striimattuna

10.12.2021 18:30-20:15
Tampereen Teatteri, Keskustori, Tampere, Suomi

Lumikuningatar

01.01.2022 19:00-21:00
Kansikatu 3, Tampere, Suomi