Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Joulun tamperelaisimmat elämyslahjat

03.12.2020

Vaikka matkustaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista, voi onneksi aina suunnitella tulevaa. Mainio keino siihen on ostaa pukin konttiin lahjoja, joista voi nauttia myöhemmin. Lahjakortit hotelleihin, ravintoloihin, museoihin ja muihin elämyksiin ilahduttavat sekä lahjan saajaa että antajaa!

Tästä artikkelistamme voit lukea parhaat joululahjavinkkimme Tampereelta ja lähiseuduilta. Mukana on myös ravintoloita, joista voi tilata mukaan take away -jouluruokaa.

Joulun tunnelmaan voi virittäytyä virtuaalisten teatteri- ja konserttielämysten kautta ja jakaa lahjana iloa myös muille. 

 

Hyvää ruokaa hyvässä seurassa

Ravintola Mylläreiltä voi tilata perinteisiä jouluherkkuja kinkkuineen, lanttulaatikoineen ja rosolleineen kotiin joulukiireitä helpottamaan. Myllyn joulukori on lisäksi oiva ratkaisu muistaa henkilökuntaa, ystäviä ja yhteistyökumppaneita joustavasti. Ravintolan kautta voi myös mahdollista ilahduttaa läheistä, jonka luona et ehkä juuri voi nyt vierailla. Jouluherkut toimitetaan perille turvallisesti kotiinkuljetettuna.

Ravintola Kajon lahjakorttivalikoimasta voi valita lahjaksi menu-lahjakortin kahdelle tai lahjakortin omavalintaisella summalla. Lahjakortti on voimassa vuoden ja Kajon lisäksi se käy Villit & Viinit viini- ja seurustelubaarissa. Lahjakortteja voi ostaa verkkokaupasta tai paikan päältä Kajosta ja Villit & Viineistä 19.12. saakka. 

Nauti tänä vuona ravintola Göstan jouluherkuista sekä ravintolassa että kotonasi – tai molemmissa! Joululounaiden lisäksi tarjolla on jouluisia makuja sisältävä jouluboksi, joka sopii mainiosti kahden hengen herkutteluhetkeen tai vaikkapa lahjaksi.

Juveneksen herkkupaketti on oiva valinta tuomaan piristystä ja joulun tuntua saajalleen. Herkkupaketti pitää sisällään muun muassa Juveneksen glögiä, joulupipareita, mantelifudgea ja viikunahilloa.

Periscopen lahjakorttikaupassa on parhaillaan käynnissä alennusmyynti. Tarjolla on avoimien lahjakorttien lisäksi menu-lahjakortteja viinipaketilla ja ilman sekä Periscope Party Passeja kesän juhliin.

 

Tonttujoukko huomio ja katse verkkokauppaan!

Lahjakortti kattokävelylle Finlaysonin kattojen ylle sujahtaa pukin konttiin Amazing Cityn verkkokaupasta. Uutuutena kaupasta löytyvät Amazing Walks -kävelyt, joille voi lähteä koska vain! Pyynikin tai keskusta-alueen luontohelmet odottavat löytäjäänsä ja agenttikoe uusi nokkelia agentteja.

Mobilian museokauppa palvelee jouluisena lahjatavarakauppana sekä museolla että verkossa. Kaupassa on myynnissä muun muassa tieliikenteen alaan liittyvää kirjallisuutta, sulovilen-henkinen, kotimaista käsityötä oleva Tankit täyteen -pipo, koko perheen Rallilegendat-lautapeli ja valikoima erilaisia palapelejä. Myös lahjakortit ja pääsylippulahjat ovat valikoimassa.

Kelo ja Kalliolla on loppuvuoden tarjouksena 4 henkilön lahjakortti Pyynikin näkötornin köysilaskeutumiseen. Laskeutujille tarjotaan myös legendaariset munkkikahvit Näkötornin kahvilassa. Tai miten olisi lahjakortti 300-metriseen vaijeriliukuun

Tampere-talon elämyslahjakortti on mieluinen joululahja kaikille, sillä jokainen voi itse käyttää sen haluamallaan tavalla. Elämyslahjakortti sopii konserttien ja kulttuurin ystäville. Lahjakortilla voi myös nauttia Ravintola Tuhton maukkaita annoksia, vierailla maailman ainoassa Muumimuseossa tai piipahtaa ostoksilla Tampere-talo Shopissa.  

Varalan joululahjavinkit pitävät sisällään hyvinvointia ja elämyksiä. Verkkokaupasta voi samalla kertaa hoitaa vaikka koko perheen lahjaostokset! On kepparileiriä, yökyläilyä 3-6-luokkalaisille, hyvän olon viikonloppuja aikuisille ja aktiivilomia senioreille. Flow Parkin lahjakortteja unohtamatta!

Serlachius-museoiden verkkokaupasta voi ostaa lahjakorttien lisäksi muun muassa kirjoja, taidekalenterin, kauniin hopeariipuksen tai maistuvaa Finlandia-marmeladia erikoiskääreessä.
Kaunis kartonkinen lahjakortti käy maksuvälineenä Serlachius-museoiden lippukassalla, museokaupoissa sekä ravintola Göstassa.

Pyynikin kesäteatterin ohjelmisto laajenee! Ostamalla lipun Pesäjako- ja Tohvelisankarin rouva -esityksiin saat ne joulukampanjahintaan. Kampanjahinnat voimassa 24.12.2020 asti Lippupisteen kanavissa, Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Pyynikin kesäteatterissa.

RoomEscapen lahjakorteissa on valinnanvaraa. Joulukaudella myynnissä olevalla 100 euron perhelipulla pelaamaan pääsee koko perheen voimin (kaksi aikuista ja 2-4 lasta).  Ja jos tämän vuoden tyky-rahat polttelevat vielä taskunpohjalla, voi niillä ostaa sarjakortin, jolla pääsee pelaamaan koko ensi vuoden! 

Villa Sofiassa herkutellaan! Osta lahjaksi elämys, jonka voi kokea turvallisesti omasta kotikeittiöstä etäkurssina tai pienessä ryhmässä Villa Sofian Holvituvassa. Valikoimassa on muun muassa  äitienpäiväbrunssi-kurssi, ystävänpäivän ateria-kurssi ja kalankäsittelykurssi. 

Doerz-elämyslahjakortilla pääsee esimerkiksi makumatkalle Tampereen kauppahalliin, Pispalaan valokuvausretkelle tai Kintulammille patikoimaan paikallisten oppaiden johdattamana. Lue lisää tamperelaisista elämyksistä

 

Anna lahjaksi hengähdys hotellissa

Scandicin aineettoman elämyslahjan, hotelli-, kylpylä-, ravintola- ja arvolahjakortin, voit ostaa kätevästi netissä. Tampereen seudun monipuoliset Scandic-hotellit sijaitsevat loistopaikoilla ja palvelevat niin perheitä, kaveriporukoita, pariskuntia kuin yksi matkustavia.

Anna lahjaksi romanttinen yöpyminen Sydänkäpy-puumajassa. Luomajärven hevoskievarin Sydänkäpy-yöpymispaketti pitää sisällään ihanaa hemmottelua kuohuviineineen ja ihonhoitotuotteineen. Hevoskievarilta voi ostaa myös avoimen lahjakortin, jolla pääsee vaikka ratsastamaan, herkuttelemaan, hemmotteluhoitoihin tai yöpymään aitassa. 

 

Tamperelaisen joulun tunnelmaan virtuaalisesti

Joulun isoin ja lämminhenkisin joulukalenteri löytyy tänä vuonna heijastettuna seinälle Finlaysonin alueella päivittäin klo 16–22. Joulukalenteria voi seurata myös Teatteri Mukamaksen nettisivuilta. Hiirulaisen Joulukalenteri kertoo Teatteri Mukamaksen Ballerinan ja Klovnin jouluvalmisteluista. Jouluiset askareet sujuvat iloisissa merkeissä, mutta missä ihmeessä luuraa Hiirulainen? Luvassa hassuja kommelluksia sekä jouluista tunnelmaa 24 luukun verran.  Samalla pääsee tutustumaan monipuoliseen Finlaysonin alueeseen.

Saiturin joulu tuo joulun taikaa koko perheelle! Tampereen Teatteri lähettää Saiturin joulun suorana live.keikalla.fi-sivuston kautta joulukuussa 2020 kolme kertaa: perjantaina 18.12. klo 18.15, maanantaina 21.12. klo 14.45 ja tiistaina 22.12. klo 18.15. Esitys on katsottavissa vain suorana lähetyksenä, siitä ei muodostu tallennetta. Striimilähetyksissä pääsee kurkistamaan myös, mitä teatterin kulisseissa tapahtuu ennen esitystä, esityksen aikana ja esityksen jälkeen. Lähetys alkaakin 15 minuutin etkoilla. 

Museokeskus Vapriikin sosiaalisessa mediassa pääsee seuraamaan joulukuussa muun muassa kiinnostavaa adventtivideosarjaa. Lisäksi kuunteluun kannattaa ottaa Vapriikin oma podcast Museojuttu, josta tulee uusi jakso joka kuukausi. Museojuttua voi kuunnella myös Podplaysta. Tiistaina 15.12. julkaistaan uusi Tiistaitarjotin – ruokamatka 70-luvulle -jakso, jossa puhutaan myös 70-luvun joulusta.

Patruunoiden historiaan, taiteeseen ja miljööseen voi tutustua kuvia ja videoita sisältävien äänitarinoidemme välityksellä Serlachius-museoiden verkkosivuilla. Mukana on historiallista kuvamateriaalia ja tuoreita näkymiä!