Joulun tunnelmaa - Visit Tampere

Joulun tunnelmaa

29.11.2019

Tampereen Joulutori ja muita joulutapahtumia

 

Tampereen Joulutori 30.11.-22.12.2019

Tampereen Joulutorin portit aukeavat 30.11. klo 11 ja avajaisia vietetään klo 17 alkaen. Joulutorin avaa Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi ja tilaisuuden juontaa Tarja Jykylä. Joulupukki tapaa lapsia ja viihteestä vastaa tangokuningas Johannes Vatjus. Avajaisissa kuullaan myös maistiaisia musikaalista “Hetki ennen Joulua”. Joulutorilta löydät lahjat koko perheelle, samalla hemmotellen itseäsi herkuilla. Joulutorin jouluisesta mökkipuodista löydät käsityöläisten laadukkaat käyttöesineet, koristeet, korut, lahjat ja lelut. Joulun makuja, tuoksuja ja tunnelmaa torille tuovat kauppiaat kotimaasta ja Saksasta. Kuumia joulujuomia on tarjolla joka makuun ja Joulutorin suositut kahvilat sekä ravintolat ovat auki koko torin ajan. Joulutori on kuin oma maailmansa aivan keskustan sydämessä! Lue lisää Tampereen Joulutorista täältä ja kurkista Joulutorin kaikki tapahtumat täältä!  

 

Joulun avaus sunnuntaina 1.12. klo 14-16

Jouluparaati lähtee klo 14 Hämeenpuistosta ja päättyy Keskustorille klo 14.15. Kun paraati on saapunut Keskustorille, sytytetään suuren joulukuusen valot. Torilla on luvassa monenlaista ohjelmaa, mm. Joulupukki on tavattavissa, glittermeikkejä & tatuointeja on saatavilla Glögiravintolasta ja kasvomaalauksia Ratikkakahvilasta. Joulutorin lavalla nähdään klo 14.30 Pellepändin joulushow ja klo 15.15 Laura Voutilainen ja Higher Ground Vocals! Lisäksi Vanhan kirkon puistossa on mm. Juhlaprinsessan Jääprinsessa ja Lumikuningatar tavattavissa ja poniratsastusta. Katso koko upea ohjelma täältä!

 

Tallipihan Joulu 23.11.-23.12.2019

Tallipihan Joulu pyörähtää tänä vuonna käyntiin jo 21. kerran! Kauniit pienet puutalot kätkevät sisäänsä ihanat puodit ja putiikit, jotka ovat tulvillaan nähtävää ja ostettavaa. Suussasulavat herkut löytyvät upean suklaapuodin monipuolisesta valikoimasta. Nostalgisessa kahvilassa tuoksuvat glögi, piparkakut ja vastaleivotut leivonnaiset. Pihan kojuissa kädentaitajat myyvät tuotteitaan pukinkonttiin ja piristämään talvista joulukuuta. Tallin joulu eläimineen ja soma joulukaruselli kutsuvat pikkuväkeä talviselle pihamaalle. Lue lisää Tallipihan Joulusta ja sen tapahtumista täältä!  

 

Koiramäen Joulu 30.11.2019 alkaen

Koiramäen Joulu on kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Tunnelmallisessa Koiramäen joulussa voit kokeilla tonttujumppaa, askarrella, kuorruttaa pipareita sekä leikkiä ja laulaa ihanassa joulutunnelmassa Koiramäen tonttujen kanssa. Koiramäen joulussa tapaat myös satumaatilan hurmaavat eläimet joulunvietossa. Jouluherkkuja ja jouluisia ostoksia löytyy muun muassa Kahvila von Guggelbööstä ja Gunnaksen kirjakaupasta. Lue lisää Koiramäen Joulusta ja katso aukioloajat täältä!  

 

Kulttuuritalo Laikun joulu 30.11.2019 alkaen

Tampereen Keskustorilla sijaitseva Kulttuuritalo Laikku tarjoaa joulukuussa monipuolista jouluista ohjelmaa kaiken ikäisille. Laikun joulun avauksessa 30.11.-1-12. voi esimerkiksi käydä ottamassa itsestään joulukorttivalokuvan digitaalisessa jouluisessa maisemassa, seikkailla tontturadalla, tavata lumikuningattaren tai ihailla jääveistoksia. Laikun joulutapahtumiin voi tutustua täällä!  

 

Tamperettaret – Jääveistosmaailma 30.11.2019-23.12.2019 ja 26.12.2019-2.2.2020

Laikun joulun kaunottaret löytyvät Kulttuuritalo Laikun ja Suomen Jouluvalo Oy:n yhdessä tuottamasta jääveistosteltasta. Jääveistostaiteilijoiden lumesta ja jäästä taikomat kaupungin omat hengettäret – Tamperettaret – ihastuttavat yleisöä 30.11.–2.2.2020 päivittäin klo 11–19, lukuun ottamatta joulutaukoa 24.–25.12., jolloin teltta on suljettu. Jääveistosnäyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 30.11. klo 15, mutta teltta aukeaa yleisölle jo klo 11, jolloin innokkaimmat pääsevät kurkistamaan sen talvisiin uumeniin. Avajaistapahtumassa haastatellaan muun muassa jääveistosten tekijöitä, kuullaan häikäisevän Lumikuningattaren laulua sekä nautitaan Teekkarikuoron esityksistä.

 

Finlaysonin Joulu 22.11.2019-5.1.2020

Elämyksellinen Finlaysonin Joulu tarjoaa yli 100 joulutapahtumaa tunnelmallisessa miljöössä Finlaysonin alueella ja korttelissa. Koe ainutlaatuinen joulu Finlaysonin alueen yritysten kuten, Työväenmuseo Werstaan, Galleria Himmelblaun, Tallipihan, Museo Milavidan, Pikkupalatsin, Taidekeskus Mältinrannan ja Finlaysonin kirkon paketoimana. Luvassa on mm. erilaisia työpajoja, pehmolelujen joulujuhla sekä Werstaan joulutarinasuunnistus! Lisätietoa Finlaysonin alueen joulunajan tapahtumista täältä!  

 

Kauppahallin joulun avaus 5.12.2019

Joulukuun iltahallissa laskeudutaan tyylikkäästi joulun odotukseen. Glögilaseja pääsee kilistelemään iltahalliin räätälöityjen herkkujen äärellä upean Camaretten jousien luodessa tunnelmaa taustalla. Iltahalli pidetään joulukuussa poikkeuksellisesti kuun ensimmäisenä torstaina. Kauppahalli on auki klo 20 asti ja esiintymislava herää henkiin klo 17. Camaretten soitto kaikuu hallin holvikatosta kahdessa kattauksessa: toinen setti alkaa n. klo 18.45. Voit tutustua Kauppahallin ohjelmaan täällä.

 

Runebergin mökin joulupuoti 23.11.-22.12.2019

Runebergin mökin joulupuodista löydät 20 kotimaisen, pääosin pirkanmaalaisen kädentaitajan töitä työstettynä puusta, lasista ja keramiikasta – muitakaan materiaaleja unohtamatta. Runebergin mökin löydät Haiharan Kartanon alueelta ja se on avoinna 23.11.-22.12. klo 13-18, poikkeuksena 24.11. ja 8.12. jolloin mökki on auki klo 13-16. Itsenäisyyspäivänä mökki on poikkeuksellisesti suljettu. Lue lisää täältä!  

 

Jouluista tunnelmaa herkkujen kera

 

Faktahan on, että Tampereella vietetään joka sesonkia munkkien äärellä. Niin myös joulun aikaa! Pyynikin Näkötornin munkkeja on saatavilla Keskustorin kahvilassa, Joulutorilla sekä tietenkin Näkötornilla. Näkötornin kahvila on ehdottoman tunnelmallinen pimeän metsän keskellä! Näkötornin kahvila on auki vuoden jokaisena päivänä, joten sinne voi mennä munkkikahveille vaikka jouluaattona. Joulun tunnelmasta voit myös nauttia myös muissa keskustan tunnelmallisissa kahviloissa. Tutustu tarjontaan tästä!  

Jos munkki ei täytä mahaa tai kaipaat hieman tuhdimpaa purtavaa päiväsaikaan, Kohokohdat on koonnut maistuvan kattauksen joululounaita Tampereella – ei muuta ku syömään!

 

Katso joulun ajan tapahtumia lisää tapahtumakalenteristamme sekä Joulu Tampere-sivustolta!