Juhannus 2018 Tampereen seudulla - Visit Tampere

Juhannus 2018 Tampereen seudulla

04.06.2018

Yötön yö, Suomen suvi, juhannuskokko ja lavatanssit. Juhannuksenakaan ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä juuri kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa Tampere lähiseutuineen! On perinteistä juhannusohjelmaa, lavatansseja, mukavaa tekemistä lapsille, luonnon rauhaa tai festarifiilistä – kuka enää mökkiä kaipaisi kun voi jäädä kaupunkiin!

 

Tapahtumia

 

Valtteri Festival tuo jälleen juhannuksen keskelle kaupunkia 22.-23.6.! Tullikamarin Klubilla ja ravintola Telakalla sekä molempien festivaaliravintoloiden terassialueilla järjestettävä Valtteri tuo juhannustunnelman kaupungin keskustaan. Päiväohjelma juhannuskuntoon viritetyillä Klubin ja Telakan terasseilla on ilmaista ja ikärajatonta: mm. elävä musiikki ja ilmainen juhannussauna lämmittävät ihmiset illan maksullisiin, vain täysi-ikäisille suunnattuihin keikkoihin. Esiintymässä mm. Scandinavian Music Group, Atomirotta ja Voimaryhmä. Juhannuspäivänä on luvassa myös stand-up -koomikoiden huippuvetoja – katso koko ohjelma Valtterin Festivalin sivuilta.

 

Hiedanrannassa juhannusta voi viettää hieman erilaisella tavalla Tampere Underground Juhannus -tapahtumassa 22.-23.6. Alueella on viisi esiintymislavaa, jotka täyttyvät useista esiintyjistä kumpanakin päivänä. Luvassa on myös lasten ohjelmaa, performanssia, sauna ja aattona kokko. Tapahtuma on ilmainen.

 

Ravintolat Ranta, Poro, Laituri, Little Joe sekä Suvilaiva järjestävät Tampereen juhannus -bileet Ratinan suvannossa. Luvassa on hyvää mieltä, hyviä juomia ja kohokohtana nähdään myös juhannuskokko Ratinan suvannossa! Lisää tietoa täältä.

 

Mustalahden tapahtumasatamassa tanssitaan juhannuksen kunniaksi sekä juhannusaattona että -päivänä 22.-23.6. Rytmeistä vastaa kumpanakin päivänä River Band, ja sisäänpääsy on ilmainen!

 

Särkänniemen Koiramäessä vietetään juhannuksena 22.–23.6. jälleen lasten juhannusjuhlaa, kun Koiramäen asukkaat ottavat vieraat mukaan juhannuksen viettoonsa.

 

Härmälä Campingissa järjestetään juhannusaattona 22.6. pizzabingo ravintolassa klo 20.30 ja juhannuskokko sytytetään klo 22. Juhannuspäivänä järjestetään karkkibingot klo 12 ja 17 sekä pizzabingo klo 20. Koko juhannuksen ajan on myös aarteenmetsästys käynnissä, jossa oikein vastanneiden kesken arvotaan sunnuntaina palkintoja. Muille kuin leirintäalueella majoittuville ohjelma 5 euroa.

 

Laikunlavalla on tarjolla juhannusaattona 22.6. kello 18-22 kesäinen Juhannusfiesta kaikille kaupunkijuhannusta viettäville. Musiikissa Johanna Särkkälä ja Marianne Salminen, ja tarjolla on myös yhteinen piknikpöytä. Lue lisää!

 

Juhannuksena Tampereen vihreässä keitaassa, Viikinsaaressa, pääsee juhlimaan yötöntä yötä kahtena päivänä! Juhannusaattona 22.6. ohjelmassa on juhannussauna ja kylpytynnyri sekä perinteiset juhannustanssit. Juhannuskokko sytytetään illalla sään salliessa. Juhannuspäivänä 23.6. luvassa on myös juhannussauna ja kylpytynnyri. Ravintola Viikinsaari palvelee molempina päivinä, tarjolla kesäisiä ruokia ja juomia. Lisää tietoa löytyy Hopealinjojen sivuilta.

 

Niihaman Majan juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona, perjantaina 22.6. klo 17-21.30. Ohjelmassa lipunnosto, lätynpaistoa pihanuotiolla, pienoisnäytelmä, makkaran- ja tikkupullanpaistoa, pihapelejä ym. mukavaa kevyttä ohjelmaa kesäisellä mökkimeiningillä. Juhlaan voit tuoda mukaan omaakin ohjelmaa, ilmoita vaan rohkeasti henkilökunnalle! Voit myös ruokailla Majalla: he valmistavat juhlaa varten kinkkukiusausta,makkarakeittoa ja kasvissosekeittoa sekä paistavat herkkuvohveleita jälkiruoaksi. Juhannuskokko säävarauksella, vapaa pääsy – seuraa päivityksiä majan Facebookissa!

 

Juhannuskokko syttyy Pyynikin uimarannalla juhannusaattona 22.6. kello 20.

 

Sunnuntaina 24.6. vietetään Tallipihan juhannusta klo 11-17Ohjelmassa käsityöläistori, karuselli, hevosvaunuajelua ja ponitalutusta. Kuultavana on myös elävää musiikkia ja Tallipihan myymälät ja kahvila avoinna normaalisti. Tallipiha on suljettu 22.-23.6. Vapaa pääsy!

 

Viikinsaaren lisäksi tunnelmalliseen juhannussaunaan pääsee myös Rauhaniemessä! Rauhaniemen kansankylpylässä sauna on lämpimänä aattona 22.6. klo 15.00-20.30 ja lauantaina 23.6. sekä sunnuntaina 24.6. klo 13–20. Kesäkahvila on auki kaikkina juhannuksen päivinä klo 10-20. Myös Kaupinojan saunalla vietetään juhannusta perinteisissä merkeissä, sauna on lämpimänä juhannusaattona klo 14-24 ja juhannuspäivänä klo 14-18:45. Juhannusmakkarat saa käristettyä saunan grillipaikalla.

 

Vaihmalan Hovissa, Lempäälässä, juhannusta tanssitaan ravintolassa juhannusaattona 22.6. bilebändi HighLightsin johdolla yömyöhään asti – lue lisää täältä.

Pirkkalan Pappilassa puolestaan vietetään perhejuhannusta juhannusaattona klo 19-22, kokko kl0 21.30. Lue lisää.

Knuutilan kartanossa Nokialla juhlitaan juhannusta koko perheen juhlassa aattona 22.6. Luvassa on lettuja, makkaraa, kaffetta, tanssia ja sään salliessa kokko.
Lapsille keppihevosrata, pihapelejä ja temppurata. Lue lisää!

 

Hopealinjat risteilee juhannuksena Tampereella! Tarkasta aikataulut ja lue lisää risteilyistä Hopealinjan sivuilta.

Toritunnelmasta voi nautiskella vielä juhannusaattona 22.6. klo 6–13 Laukontorilla ja Tammelantorilla. 23.–24.6. Tampereen torit ovat kiinni.

Maankuuluja munkkeja pääsee maistelemaan juhannuksenakin – Pyynikin näkötorni ja kahvila ovat avoinna juhannusaattona 22.6. klo 9-15 ja juhannuspäivänä 23.6. klo 9-21. Kahvittelun kruunaa mahtava näkymä yli Pyynikin ja järvimaisemien.

 

Tanssimaan!

 

Juhannuksena on myös monia perinteisiä lavatansseja Tampereen Viikinsaaren lisäksi myös lähikunnissa:

Juhannusaattona 22.6. Orivedellä, Rönnin lavalla esiintyy YÖ, Christa Huikko Band ja A. Aallon Rytmiorkesteri. Juhannuspäivänä 23.6. esiintymässä Leewings.

Lempäälässä, Nurmen lavalla puolestaan juhannuskansaa aattona tanssittaa J. Eskelinen & Onnenkulkurit. Kangasalan Kisarannassa juhannuksen kokkotansseissa 22.6. Hurma, Heikki Koskelo ja Lemmenlautta klo 20-02.

Juhannuspäivänä 23.6. pääsee tanssijalkaa ulkoiluttamaan Tottijärvelle, Hämyslavan legendaariseen tunnelmaan, kun lavalle nousee Taikakuu ja Henkka ja Kulkurit. Onkemäen Suulissa Vesilahdessa juhannuskansaa tanssittaa Pispalan Sälli & Sinirytmi.

Sunnuntaina 24.6. esiintyy vielä Saija Tuupanen Kangasalan Kisarannassa sekä FBI Beat Haikan lavalla, Pirkkalassa.

 

Visit Tampereen neuvonta on kiinni juhannuksen ajan 22.-24.6., avoinna jälleen maanantaina 25.6.

Tampereen joukkoliikenteen bussit kulkevat keskikesän juhlallisuuksien ajan poikkeusaikatauluilla – katso tarkat tiedot joukkoliikenteen sivuilta.

Kannattaa katsastaa myös tapahtumakalenterimme sekä Aamulehden Menoinfo.

 

Huomioikaa, että näihin tietoihin voi tulla Visit Tampereesta riippumattomia muutoksia, joten kannattaa aina tarkistaa ajankohtaiset tiedot kohteiden omilta sivuilta.

Visit Tampere Tullikamari 30v Juhla 30th Birthday Laura Vanzo 38

Tampereen Tullikamari = Klubi + Pakkahuone

Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Telakka

Ravintola Telakka

Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Smiling Little Girl At Särkänniemi Doghill Koiramäki Laura Vanzo

Särkänniemen Koiramäki

Särkänniemi, 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Tammerkoski Boat At Viikinsaari Laura Vanzo

Viikinsaari

Viikinsaari, Tampere
Lue lisää
Visittampere Niihaman Maja

Niihaman Maja

Pikku-Niihamantie 80, 33560 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Sunset And Men In Boat On Pyhäjärvi Lake At Juhannus Midsummer Near Härmälä Camping Laura Vanzo

Tampere Camping Härmälä

Leirintäkatu 8, 33900 Tampere
Lue lisää
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää
Tallipihan Suklaapuoti Christmas Laura Vanzo 9

Tallipiha

Kuninkaankatu 4b, 33210 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Children At Rauhaniemi Sauna Laura Vanzo

Rauhaniemen kansankylpylä

Rauhaniementie 29, 33180 Tampere
Lue lisää
Kuivaamo Hiedanranta Outside View

Kuivaamo

Lielahdenkatu 10, 33400 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kaupinoja Sauna Summer Drone View Laura Vanzo

Kaupinojan sauna

Kaupinojan Sauna, Kaupinpuistonkatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Mustalahti Boats Näsijärvi Lake Laura Vanzo

Satamaravintola Kaisla

Paasikiventie 2, 33230 Tampere
Lue lisää