Siirry sisältöön

Ole ajoissa majoitusvarausten kanssa ja mukana juhlatunnelmissa koko UMK-viikonlopun ajan! Kaupunki on täynnä erilaisia elämyksiä UMK24-viihdespektaakkelin lisäksi, joten majoitusvaraus kannattaa tehdä koko viikonlopuksi. Löydät vinkit majoituksiin sivuiltamme.

Fiilistele Euroviisuja jo syksyn Valoviikoilla ja viisuista tuttujen artistien keikoilla

Valoviikot koristavat kaupungin näyttävillä valoteoksilla jälleen syksyn pimetessä 27. lokakuuta alkaen. Euroviisuteemaiset Tanssivat vedet ilahduttivat loka-marraskuun taitteessa – näytöksissä kuultiin huikaiseva kattaus yleisön rakastamia viisukappaleita. Avajaistapahtumassa esiintyivät Tanskan euroviisuvoittaja vuodelta 2013 Emmelie de Forest sekä Suomea Euroviisuissa 1989 edustanut ja ”La Dolce Vita” kappaleella hurmannut Anneli Saaristo.

Tampere tunnetaan kovista keikoistaan. Kaupunkiin rymistelee syksyn aikana myös nipullinen Euroviisuista tuttuja artisteja ja yhtyeitä. Yksi niistä on Käärijä, joka sijoittui vuoden 2023 Euroviisuissa toiselle sijalle Cha Cha Cha -kappaleellaan. Tullikamarin Pakkahuoneen lavalla nähtiin hänen hikisen energinen keikkansa 13. lokakuuta.

Samoissa kisoissa vuoden 2023 Euroviisut Tattoo-kappaleellaan voittaneen Loreenin oli määrä saapua Tampereelle marraskuussa, mutta aikataulullisista syistä keikka on peruuntunut.

Saksaa myös vuoden 2023 viisuissa edustanut Lord Of The Lost saapuu Tampereelle Blood and Glitter -kiertueensa myötä. Yhtyeen loppuunmyyty keikka nähdään Olympiakorttelissa 15. joulukuuta.

Supersuosittu ukrainalainen, moderneja elektronisia tanssirytmejä ja ukrainalaista laulua yhdistelevä Go_A esiintyi Tavara-asemalla. Ympäri Eurooppaa keikkaileva yhtye edusti Ukrainaa Eurovision laulukilpailussa 2021 kappaleella ”Shum” sijoittuen finaalissa viidenneksi.

Uuden Musiikin Kilpailusta Cicciolina-kappaleella vuonna 2020 ison yleisön tietoisuuteen noussut Erika Vikman valtasi Tavara-aseman lavan 11. marraskuuta. 30.11. Tullikamarilla kuullaan KUUMAA-yhtyeen loppuunmyyty keikka – he kisasivat UMK-lavalla vuonna 2023. Vuoden 2008 Euroviisuissa Teräsbetoni-yhtyeessä kisannut Jarkko Ahola tulkitsee isoja klassikoita yhdessä Waltteri Torikan kanssa syksyllä Nokia Areenalla. Heitä voi kuulla Kuninkaiden paluu -konsertissa 24. marraskuuta.

Olethan ostanut jo liput Nokia Areenalle 27. huhtikuuta? Tällöin rocksuuruus Blind Channel tekee tähänastisen uransa isoimman keikan – missäs muualla kuin Tampereella! Yhtye on jäänyt suomalaiseen viisuhistoriaan sijoittumalla vuonna 2021 6. sijalle kappaleellaan ”Dark Side”.

Sauna, ruoka ja hyvät bileet

Suuntaa Tampereen yöhön nauttimaan vaikka pari Piña Coladaa. Istu iltaa esimerkiksi seudun lukuisissa pubeissa tai muissa istuskelupaikoissa. Tai entä jos tänä iltana kävisitkin laulamassa Sata salamaa tai Bye Bye Babyn karaokessa? Mixeissä dj:iden soittolistoilta löytyy monesti viisusuosikkeja. Klubilla karkeloiden tunnelma on huikea! Lisää vinkkejä bailupaikoista löydät artikkelistamme.

Mutta mitä päälle ennen illanviettoa? Paikallisten suunnittelijoiden, kuten Uhana Designin, Pispala Clothingin tai Palmrothin kaltaisten nimien tuotteet ovat ykkösvalinta! Kaupungin lukuisat vintage- ja second hand -kaupat ovat pullollaan upeita löytöjä. Ja tiesithän, että tamperelainen Sidoste myy Käärijä-sukkia!

Bileitä ennen on käytävä saunassa, sillä Maailman saunapääkaupunki Tampere on täynnä yleisiä saunoja. Yhteensä koko seudulla on niitä melkein 60. Rauhaniemen kansankylpylässä on hypätä paikalliseen elämänmenoon, rupatteluseuraa löydät aina, kun niin tahdot. Rajaportin sauna on klassikko – Suomen vanhin edelleen käytössä oleva yleinen sauna. Käy aamusaunassa tai herkuttelemassa Saunaravintola Kuumassa, tai testaa vaikka seudun uusin yleisten saunojen tulokas Pereensaaren sauna.

Kaupunki on täynnä kiinnostavia ravintolauutuuksia ja tuttuja suosikkeja. Juuri avattu Bistro Eloisa tarjoilee ruokaa, juomaa ja diskotunnelmaa! Nonni on lausahdus, joka pitää sisällään lämpöä, rentoutta ja tyylikkyyttä – sanana ja ravintolana. Villit ja Viinit on rennon utelias, jonka konsepti nojaa vahvasti vastuullisuuteen, paikallisuuteen ja sesongin raaka-aineisiin. Boulangerie Marcossa on herkullisten ranskalaisten leipomotuotteiden lisäksi suosittu ja maistuva lounas.

Lomareissun kohokohtiin kuuluu myös muut huippuhyvät ruokaelämykset. Kaupungin sydämessä sijaitsevassa Tampereen kauppahallissa on runsas valikoima ravintoloita, kojuja ja myyjiä täynnä tuoreita tuotteita, paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Olympia-korttelissa voit yhdistää Muusan illallisen, Olympian huippukeikat sekä Tiiman palkitut cocktailit. Muusan sunnuntaibrunssi on koettava! Muista myös mustamakkara ja Pyynikin Munkkikahvilan munkit!

Lue lisää Uuden Musiikin Kilpailusta Ylen sivuilta.