Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Katjan vinkit Tampereen Jouluun

Optimismia ja energiaa -blogin kirjoittaja-Katjan vinkit jouluisiin kohteisiin Tampereella!

Joulun aika Tampereen seudulla on ihanaa aikaa. Keskusta täyttyy upeista valotaideteoksista, Joulutori valtaa Keskustorin ja jouluikkunat ilahduttavat kadulla kävelijää. Mitkä ovat meidän perheen, ja erityisesti minun -täydelliseksi jouluhöperöksi tunnustautuvan- suosikkijuttuja joulukuisessa Tampereessa? Mukana on vanhoja tuttuja, mutta kurkkaa minkä uuden ihanuuden nostin myös mukaan. Tässä meidän perheemme top5-kohteet Mansen joulussa!

 

Joulukauppa Hohde: Tätä kohdetta ei kannata jättää väliin! Joulukauppa Hohde löytyy Finlaysonin läheltä, Tallipihan tallista. Sieltä löydät joka joulu mitä upeimpia koristeita, kukkia, asusteita, lahjaideoita ja herkkuja tunnelmasta puhumattakaan. Talliin astuessasi tunnet joulun tuoksuineen. Ehkä matkaasi lähtee upeat korvikset jouluksi tai vaikka pikkujouluihin? Avoinna joka päivä klo 10-19 (aatonaattona klo 10-17) aina 23.12.2021 asti!

Juustosoppi Kauppahalli: Minä olen niitä, joille joulu ei tule ilman juustoja. Tampereella kannattaa joulutohinan keskellä astua sisään perinteikkääseen Kauppahalliin, ihastella tunnelmaa, nauttia glögit ja joulutortut ja ostaa jouluviemisiksi tai omiksi herkuiksi Juustosopin juustoja. Chilijuustoa, pestojuustoa, erilaisia homejuustoja, pippurijuustoa… Valikoima on valtava, joten kannattaa varata aikaa. Istu kesken joulutohinan Juustosopin baarin ja nautiskele tarkoin valittuja juustomaistiaisia, vaikka viinilasillisen kera! Avoinna arkisin klo 9-18, lauantaisin klo 9-16.

Koiramäen joulu: Meidän perheen vakiopaikka joulun alla. Koiramäen joulun tunnelma on täydellinen, vaikka ulkona olisi vesisadetta ja pimeää. Koiramäessä odottavat höyryävä riisipuuro, teatteriesitykset, eläimet ja askartelut, piparit ja vaahtokarkkikaakaot. Rakennukset luovat täydellisen tunnelman. Ja mikä parasta, joulupukki odottaa siellä! Meille se ainoa ja oikea, kun muistaa lasteni nimet joka ikinen vuosi! Avoinna 27.11.-27.12.2021 viikonloppuisin klo 14-18.

Keskustorin joulutori: Tampereella ei voi joulun alla olla käymättä Joulutorilla. Varaa etukäteen iglu ja nauti Moro-glögi tai riisipuuro ja katsele ulos iglusta lämpölamppujen alla. Osta herkkuja tai käsitöitä, ihastele valtavaa valaistua kuusta, joka on tänä vuonna 26 metriä korkea ja 60 vuotta vanha. Ehkä tapaat joulupukin, mutta viimeistään kastanjoiden ja erilaisten pähkinöiden tuoksusta pääset lämpöiseen joulufiilikseen. Äläkä unohda Raatihuoneen lähellä olevaa ihanaa kuusitunnelia, kuva sen alla on ihana muisto Tampereelta! Avoinna joka päivä klo 11-19, glögiteltta klo 11-20.

Tampereen salainen kahvila ja By Pia’s myymälä: Keskustan joulujutut saattavat olla sinulle tuttuja, mutta kurkkaapas  Lapinniemessä oleva Tampereen salainen kahvila. By Pia’s myymälän läpi pääset astumaan ulos tunnelmalliseen, katettuun pihakahvilaan. Siellä lämpölamput ja viltit lämmittävät, joululaulut soivat ja voit nautiskella kuumaa juomaa, herkullisia salaatteja, leivoksia ja bageleita. Sunnuntaisin tarjolla on brunssia. Myymälän puolella voit tehdä ihania ostoksia ja tyylikkäitä joulukoristeitakin on myynnissä sekä kaikkea upeaa joulukattaukseen. Avoinna ti-pe klo 10-18, la-su klo 10-17.

Lue lisää jouluisia vinkkejä Katjan blogista!

Päivitetty: 25.11.2021