Kauppahallin 4 Vuodenaikaa vetää väkeä ulkomaita myöden - Visit Tampere

Kauppahallin 4 Vuodenaikaa vetää väkeä ulkomaita myöden

12.10.2018

Tampereen Kauppahallissa on jo reilusti yli vuosikymmenen ajan toiminut todellinen ravintolakentän moniottelija. Ravintoloitsija Yoni Ichtertzin 4 Vuodenaikaa on bistromainen viinillinen lounasravintola, joka tarjoaa myös runsasmakuista aamiaista ja säännöllisin väliajoin illallistakin lumoavan tunnelmallisessa kauppahallimiljöössä. Lisäksi ravintolassa on monin herkuin palveleva lihatiski, jonka valikoimasta voi ammentaa mukaansa niin maanmaineikkaita raakamakkaroita kuin dry ager -kaapin kautta tarjolle tulleita laatulihojakin. Kaikkein tunnetuin 4 Vuodenaikaa on kuitenkin ranskalaisesta bouillabaisse-keitostaan.

Simpukkaisten ja runsaskalaisten bouillabaisse-nautintojen äärelle pääsee Kauppahallissa joka aukiolopäivä. Ja kyllä sitä keittoa sitten lusikoidaankin päivittäin valtavat kattilalliset niin ympäri kaupunkia, maata kuin muita maanosiakin myöden saapuvien kulinaristien toimesta. Esimerkiksi Aasian suunnalta Kauppahalliin pelmahtavat asiakkaat osoittavat usein keiton kuvaa kulinaariopuksistaan ja saavat pian höyryävän bouillabaisse-lautasellisen tuoksuista huumaantuvan nenänsä eteen maistettavaksi ja muille kehuttavaksi.  

Keiton pitkään hauduteltu ja rehevänmakuinen tomaattipohjainen liemi on maustettu tuhdisti sahramilla sekä tähtianiksella ja fenkolilla muiden makuhermoja tykittävien ainesosien ohella. Liemi on aina samanlainen, mutta muuten keiton koostumus voi vaihdella hiukan sesongin parhaita raaka-aineita niin kasvis- kuin kalarintamallakin hyödyntäen. Eväkkäitä on keitossa aina useaa eri sorttia. Resepti ei muuten ole salaisuus, vaan keittiömestari Juho Rajamäen johtamasta keittiöstä annetaan se aina auliisti mukaan kyselijöille.

Päivä kannattaa ehdottomasti myös aloittaa Kauppahallista, sillä sinne voi suunnata jo aamiaisellekin. Ranskalaisen aamiaissetin päänumerona poseeraa täytetty briossi, jossa on aina uppomuna hollandaisekastikkeella sekä vapaavalintainen kala-, liha- tai kasvistäyte. Täyteläinen aamiainen kaikkine emmeineen kannattaa kruunata tietenkin lasillisella kuplivaa ja nauttia upeasta miljööstä täysin siemauksin. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen kun on etenkin aamusella aivan omanlainen maailmansa, jossa päivän kiireet ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi ulkopuolelle. Ja muhkean aamiaisen tyytyväistyvän vatsansa sisäpuolelle.

Lounastarjonnan lisäksi 4 Vuodenaikaa on ottanut Kauppahallin haltuunsa myös ilta-aikaan. Erikoislounaiden lisäksi asiakkaat pääsevätkin nauttimaan myös erikoisillallisista muuten suljettuna olevassa iltavalaistussa Kauppahallissa. Kyseessä on aivan ainutlaatuinen elämys ja tunnelma! Eri tavoin teemoitetuilla illallisilla on toisinaan nähty myös vierailevia nimekkäitä keittiömestareita Michelin-keittiömestari Sasu Laukkosesta villiyrttiguru Sami Tallbergiin loihtimassa luomuksiaan pitkien pöytien äärellä illastajille. Kaikkinensa illallisille on aina kova kysyntä, ja paikat varataan rivakasti loppuun. Mikäli haluaa varmistaa paikkansa iltavalaistun Kauppahallin uniikissa tunnelmassa, kannattaa liittyä ravintolan postituslistalle ja varata paikka illallispöydän ääressä heti kun ilmoitus uudesta illallisesta saapuu.

4 Vuodenajan messevä lihatiski alkaa olla jo legendaarisen tunnettu etenkin monipuolisista raakamakkaroistaan. Näitä muhevaisia hyvyyksiä ostavat Kauppahalliin sekä läheltä että hyvinkin kaukaa kylmäkasseineen saapuvat asiakkaat kuin myös monet ravintolat, jotka hamuavat niin sanottuja mittatilausmakkaroita annosvalikoimaansa. Tänä vuonna makkarapuuhaa tukemaan saatiin dry ager -kaappi, joka monipuolisti ja maultaan mahtavoitti koko lihatiskitouhun. Jatkossa kaapin kautta pyörähtää possun-, ankan-, karitsan- ja erilaisten naudanlihojen lisäksi myös makkaroita.

Puskaradion kuhinan lisäksi Kauppahallin ranskalainen helmi on syystäkin saanut tunnustusta niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin huippuravintolalistauksissa. 4 Vuodenaikaa on komeillut jo monena vuonna niin White Guide Nordicin ravintolarankkauksessa kuin esimerkiksi Viisi Tähteä -median Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listauksessakin. Suurin ja kaunein sijoitus on epäilemättä kuitenkin paikka ikuista ruokarakkautta vannovan kanta-asiakasjoukon sydämessä.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko

Lue lisää Tampereen Kauppahallista:

Maailman paras Kauppahalli
Hungry for Tampere

Maailman paras Kauppahalli

Kauppahalli on tamperelaisen gastronomian sykkivä sydän.
Lue lisää
Antoisimmat aamupalapaikat
Kahvilat

Antoisimmat aamupalapaikat

Aamuvirkku kulkijakin saa Tampereella helposti murua rinnan alle! Tutustu aamiaispaikkoihin tästä.
Lue lisää
Entä jos sataa?
Kaupunki & kulttuuri

Entä jos sataa?

Vaikka Tampereella maisemat ovatkin erinomaisia, löytyy sisätiloistakin paljon mukavaa tekemistä!
Lue lisää
Ruokaa ja herkkuja läheltä
Paikalliset herkut

Ruokaa ja herkkuja läheltä

Herkuttele paikan päällä tai vie tuliaisiksi, Tampereella riittää makuja!
Lue lisää

Viimeisimmät Hungry for Tampere -postaukset:

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori
Hungry for Tampere

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori

Aisti ja Heinätori ovat konstailemattomia laaturavintoloita Tampereen teatterikeskittymässä.
Lue lisää
Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila
Hungry for Tampere

Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila

Panimoravintolassa pannaan olut ensin ja mietitään sitten vasta ruokaa.
Lue lisää
Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää
Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä
Hungry for Tampere

Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä

Kajo on hurmaava yhdistelmä osaamista, tyylitajua ja rakkautta.
Lue lisää

Lisätiedot:

Kauppahalli Laura Vanzo 17

Tampereen Kauppahalli

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Restaurant 4 Vuodenaikaa Laura Vanzo

Ravintola 4 Vuodenaikaa

Tampereen Kauppahalli, Hämeenkatu, Tampere
Lue lisää