Kesän 2019 opastetut yleisökierrokset - Visit Tampere

Kesän 2019 opastetut yleisökierrokset

10.07.2019

Kesällä on tiedossa useita mahdollisuuksia syventää Tampere-tuntemustaan osallistumalla erinäisille opastetuille kävelykierroksille.

Ensimmäiset kierrokset alkavat jo kesäkuun alussa ja viimeisiä pääsee kokemaan vielä syyskuussa. Kierrokset sisältävät laajasti kiinnostavaa kuultavaa niin paikallisille kuin vierailijoillekin.

PSST!! Lähde paikallisen oppaan johdolla tutustumaan paikallisiin elämyksiin: tsekkaa Doerz Tampereesta mitä on tarjolla!

 

Tampereen matkailuoppaat

 

Kesällä pääset taas asiantuntevien oppaiden johdolla tutustumaan Tampereeseen eri teemoilla. Tänä vuonna lähdetään muun muassa ulkomaille Teiskoon, tutustutaan Tampereen uusiin rakennushankkeisiin bussin kyydissä, kävellään Pispalassa ja perehdytään Tampereen historiaan eri kaupunginosissa!

Liput kiertoajeluille:

Ulkomaille Teiskoon: 30 €/aikuiset, 10 €/lapset (4-15 v), sisältää lounaan. Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta käteisellä tai maksukortilla.

Tampereen parhaat palat ja ajankohtaiset rakennushankkeet: 15 €/aikuiset, 5 €/lapset (4-15 v). Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta käteisellä tai maksukortilla.

Liput kävelykierroksille:

5 €/aikuiset, 2 €/lapset (4-15 v). Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta suoraan oppaalta. HUOM. Liput vain käteisellä!

 

Teemalliset kiertoajelut

 

Ulkomaille Teiskoon!

Keskiviikkoisin 10.-31.7.2019 klo 11-16

Tervetuloa päiväksi ”ulkomaille Teiskoon”! Matkaamme kohti tamperelaisten perinteistä kesäparatiisia: näemme Kämmenniemen, upean vanhan Aunessillan ja sisävesivuono Paarlahden sekä idyllisen Teiskon kirkon järven rannalla. Vierailemme kierroksen aikana Maitolaiturimuseossa ja Teiskon kotiseutumuseossa. Nautimme matkalla myös kevyen buffet-lounaan Maisansalon Juhlaravintola & Country Bistro Maisassa (sisältyy kierroksen hintaan).

Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös samaan paikkaan.

 

Tampereen parhaat palat ja ajankohtaiset rakennushankkeet

Keskiviikkoisin 10.-31.7.2019 klo 16.30-18

Tampereen parhaat palat ja ajankohtaiset rakennushankkeet -kiertoajelulla näet Tampereen nykyhetken ja tulevaisuuden mielenkiintoisimmat nähtävyydet mukavasti bussin kyydissä istuen! Tällä kierroksella kuulet kaiken olennaisen Tampereen historiasta, tärkeimmistä nähtävyyksistä, teollisuusmenneisyydestä ja nykyosaamisesta. Lisäksi kuulemme Tampereen keskustan läheisyydessä käynnissä olevista ja juuri valmistuneista rakennushankkeista. Millaisten rakennusprojektien parissa Tampereella toimitaan nyt, entä millaiselta kaupunki näyttää lähitulevaisuudessa?

Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös samaan paikkaan.

 

Teemalliset kävelykierrokset

 

Tampereenkiälinen kävelykiarros

Torstaisin 11.7.-1.8.2019 klo 16.30-18

Lähre paikallisen oppaan mukaan, kun kaupunkin nähtävyyret tarjoillaan pipa päässä reteellä tampereen kiälellä! Pääset tutustumaan tamperelaiseen elämämmenoon ja saat pikakurssin tampereen kiäleen. Tämän jälkeen suariurut mustammakkaran ostamisesta sekä tiärät jonkiv verran Tampereen vanhoista tehtaista! Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös samaan paikkaan.

 

Finlaysonin kukoistuskausi – Nottbeckien tarina

Perjantaisin 12.7.-2.8.2019 klo 16.30-18

Rooliopastuksella Constance von Nottbeck, Olga von Nottbeck tai mamselli Hyden tarinoi kuulijoille Finlaysonin puuvillatehtaan historiasta ja sen omistaneen Nottbeckin suvun vaiheista, unohtamatta tarinoita tehtaan työläisten elämästä. Matkalla tulevat tutuiksi niin tehdasalue, Finlaysonin kirkko, Näsilinna, Wilhelm von Nottbeckin puisto, Finlaysonin palatsi kuin Tallipihakin. Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä, päätös Tallipihalle.

 

Mailman ainoo Pispala

Lauantaisin 13.7.-3.8.2019 klo 14-15.30

Kävelyretki mailman ainoossa Pispalassa tarjoaa harjun historiaa, kiehtovia tarinoita, musia ja muusia sekä henkeäsalpaavia maisemia kahden järven välissä! Ainoa tapa ymmärtää Pispalaa on kokea se: kierroksella jalkaudutaankin Pispalan kapeille kujille ja polveileville portaille. Upeiden maisemien ja ainutlaatuisen rakennuskulttuurin lisäksi kierroksen aikana kuullaan monta mehevää tarinaa Pispalan elämänmenosta ja sen omalaatuisista asukkaista. Lähtö Pispalan kirkolta (Pispalan valtatie 16), päätös samaan paikkaan.

 

Hehkuva Hatanpää

Sunnuntaisin 14.7.-4.8.2019 klo 14-15.30

Tällä kesäkauden kierroksella tutustutaan Hatanpään kartanoalueen historiaan, vehreään arboretumiin ja alueen kuuluisaan ruusutarhaan. Kierroksella kuullaan muun muassa Hatanpään kartanon isäntien kohtaloista, ja kartanon ruusutarhassa päästään heinä-elokuussa ihastelemaan satojen eri ruusujen väriloistoa kauneimmillaan. Arboretumin alueella voi tutustua lukuisiin tuttuihin ja eksoottisempiinkin kasvi-, pensas- ja puulajeihin. Lähtö Hatanpään kartanon edestä, päätös puistokahvilan luokse.

 

Sotkanvirta-risteilyopastukset

Lauantaisin 17.8.-7.9.2019 klo 13-17

Vietä loppukesän lauantai leppoisasti laineilla, oppaan seurassa! Auktorisoidut matkailu-oppaamme ovat äänessä Hopealinjojen Sotkanvirran risteilyillä m/s Silver Skyllä ja kertovat matkan varrella parhaita paloja Tampereen tarinasta. Risteilypäivänä m/s Silver Sky lähtee Tampereen Laukontorilta klo 13 kohti Nokian kapeikkoja ja kaunista Sotkanvirtaa, ja palaa takaisin samaan paikkaan klo 17.

Liput: Risteily 30€/aikuinen, 18€/lapsi (3-12-v.), risteily ja lounas 50€/aikuinen, 28€/lapsi (3-12-v.).
Risteilyhinnat ovat online-hintoja, Hopealinjojen Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä 2 €/lippu. Risteilyliput voi hankkia Hopealinjojen verkkokaupasta. Lippuja myydään saatavuuden mukaan myös suoraan laivasta.

 

Tarkemmat kuvaukset Tampereen oppaiden järjestämistä kierroksista täältä.

 

Museo Milavida

 

Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa

1.6.-31.8. lauantaisin klo 15

Näsinkallion historialliset rakennukset, monimuotoinen luonto ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas tarinoi Näsinkallion vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Lisäksi vieraillaan Olgan kellarissa. Lähtö on Näsilinnan pääovien edestä. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Sateella kävelykierroksen korvaa opastus Nottbeckit-näyttelyyn. Kesto 60-90 min.

Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan: Aikuiset 8 €, koululaiset ja opiskelijat 3 €, eläkeläiset, työttömät 6 €.

 

Milavidan Näsilinna 1918 -kävelykierros

4.-18.6. ja 6.-20.8. tiistaisin klo 12

Tampereella käytiin maalis- ja huhtikuun vaihteessa vuonna 1918 Suomen sisällissodan ratkaiseva taistelu. Sen tunnetuin yksittäinen tapahtuma on taistelu Näsilinnasta. Kierroksella kuulet, mitä kaikkea Näsilinnassa ja sen ympäristössä tapahtui sodan melskeessä keväällä 1918. Oppaana toimii tutkija Antti Liuttunen. Opastus alkaa Näsilinnan pääovilta. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Kierrosta ei pidetä sateella. Kesto 60 min.

Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan: Aikuiset 8 €, koululaiset ja opiskelijat 3 €, eläkeläiset, työttömät 6 €.

 

Porttien takana, maan povessa – kierros Nottbeckien hautausmaalla

Sunnuntait 2.6., 5.7., 4.8., 1.9. sekä 29.9. klo 11 ja 12

Tampereen Lielahdessa pääsee tutustumaan mielenkiintoiseen ja monille tuntemattomaan kohteeseen, kun Museo Milavida avaa von Nottbeckien tehtailijasuvun yksityisen hautausmaan portit yleisölle kerran kuukaudessa. Von Nottbeckit rakennuttivat hautausmaan ja kappelin Lielahteen vuonna 1885, ja sinne on sittemmin haudattu kymmenen suvun jäsentä. Millaisen tapahtumasarjan päätteeksi hautausmaa perustettiin? Miltä tehtaanjohtaja Wilhelm von Nottbeckin viimeinen leposija näyttää? Millainen kappeli hautausmaalle rakennettiin? Hautausmaalla pääset tutustumaan Tampereen historian merkkihenkilöihin ja heidän tarinoihinsa opastetulla kierroksella. Yhteistyössä: Nottbeckien hautausmaasäätiö Stiftelsen familjen von Nottbecks släktgrav.

Yleisöltä suljettu Nottbeckien sukuhautausmaa on avoinna kesällä 2019.

Vapaa pääsy.

Ovet avoinna ja opas paikalla klo 11-13.

Maksuttomat hautausmaa-opastukset klo 11 ja 12, kesto n. 45 min.

Nottbeckien sukuhautausmaa sijaitsee Lielahdessa, Sellukatu 8:n pysäköintialueen läheisyydessä. Pysäköintialueelta on viitoitus hautausmaalle.

 

Lisätietoa Museo Milavidan kesän tarjonnasta museon nettisivuilta.

 

Työväenmuseo Werstas

 

Punainen Tampere -kävelykierros

30.6.-25.8.2019 sunnuntaisin kello 15

Kävelykierroksella tutustutaan tehtaiden ja työväen kaupunkiin, joka kasvoi 1800-luvulla Tammerkosken rannoille. Kosken yläjuoksulla toimi puuvillatehdas, vastapäätä pellavatehdas, sen kanssa samalla tontilla paukutti konepaja. Keskeltä löytyi paperitehtaita, alempana kosken varrella työstettiin villasta verkaa ja sarkaa. Millaista työnteko tehtaissa oli, millaista väkeä tehtaissa kävi töissä ja kuinka työväki eli ja asui? Työväen elämänmenon lisäksi kierroksella tutustutaan tehdaskaupungin muutokseen ja nykypäivän ilmeeseen.

Kesto 1,5 tuntia, lähtö Werstaan ala-aulasta. Liput 7/4 €.

 

Seurakunnan hautausmaaopastukset 2019

 

Missä on Juicen hauta? Millainen on höyrylaiva Kurun haaksirikon muistomerkki? Mitä lukee Sara Hildénin hautakivessä? Tule hautausmaaopastukselle, niin tiedät!

Kesällä järjestetään opastettuja kävelykierroksia hautausmailla: Pyynikin kirkkopuistossa, Messukylän hautausmailla, Kalevankankaan hautausmaalla, Lamminpään hautausmaalla ja Vatialan hautausmaalla. Hautausmaaopastukset ovat maksuttomia.

 

Kalevankankaan hautausmaa

Kierros alkaa hartaudella kappelissa.

tiistaina 25.6. ja torstaina 27.6. kello 14-16
joka torstai 4.7. -29.8. kello 18-20
sunnuntaina 14.7., 21.7. ja 28.7. kello 14-16

 

Lamminpään hautausmaa

Kierrokset joka toinen torstai 4.7., 18.7., 1.8., 15.8. ja 29.8. Kierros alkaa hautausmaan pääportilta ja päättyy iltahartauteen kappelissa noin klo 19.45.

 

Messukylän hautausmaat

Messukylän kolmesta hautausmaasta kaksi on käytössä. Kierrokset joka toinen keskiviikko 3.7., 17.7., 31.7., 14.8. ja 29.8. Kierros alkaa Messukylän vanhalta kirkolta iltahartaudella ja päättyy Messukylän kirkolle.

 

Pyynikin kirkkopuisto

Kierrokset keskiviikkoisin 3.7.-28.8. Kierros alkaa iltahartaudella Aleksanterin kirkossa klo 18.

 

Vatialan hautausmaa, Kangasala

Kierrokset joka toinen keskiviikko 10.7., 24.7., 7.8. ja 21.8. Kierros alkaa kappelin edestä.

 

Lisätietoa Hautausmaaopastuksista seurakunnan nettisivuilta.

Lisää luettavaa

Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää
Tampereen parhaat näköalapaikat
Kaupunki & kulttuuri

Tampereen parhaat näköalapaikat

Tampereen parhaat paikat maisemakuvien ottoon - instaseuraajasi ihastuvat näihin!
Lue lisää
Tampere tutuksi opastetulla kierroksella
Opastetut kierrokset

Tampere tutuksi opastetulla kierroksella

Omalle ryhmälle saat tilauksesta kiertoajelun tai -kävelyn milloin vain, ympäri vuoden.
Lue lisää