Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Kesän 2021 opastetut yleisökierrokset

Kesällä on tiedossa useita mahdollisuuksia syventää Tampere-tuntemustaan osallistumalla erinäisille opastetuille kävelykierroksille. Kierrokset sisältävät laajasti kiinnostavaa kuultavaa niin paikallisille kuin vierailijoillekin. Olemme koostaneet tähän artikkeliimme kesän 2021 opastettuja yleisökierroksia.

PSST!! Lähde paikallisen oppaan johdolla tutustumaan paikallisiin elämyksiin: tsekkaa Doerz Tampereesta mitä on tarjolla! Katso myös opastettujen kierrosten viikko-ohjelma.

 

Roof Walk Finlayson Area

Roof Walk Finlayson Area tarjoaa mahdollisuuden päästä historiallisen rakennuksen katolle ihailemaan maisemia. City View-reitillä osallistujat kulkevat oppaan kanssa ryhmänä ja ovat kiinni turvavaljaissa. Kaikille avoin Panorama Deck-reitti kulkee pitkospuilla koskimaisemassa ja tarjoaa ainulaatuiset näkymät tehdasmaisemiin, Tammerkoskelle ja Näsijärvelle.

Opastettu City View-reitti vain varauksen kautta. Hinta 35€/hlö, Panorama Deck on avoinna su-ke klo 11-20 ja to-la klo 11-21. Hinta 5€/hlö.

Lue lisää Roof Walk Finlayson Arean nettisivuilta.

 

Finlayson Art Arean opastukset

Opastukset joka keskiviikko kello 16 ja lauantai kello 13, lähtö Väinö Linnan aukion lavan vierestä, kesto runsaan tunnin. Finlayson Art Area on avoinna 18.6.–22.8.2021.

 

Työväenmuseo Werstaan kesäopastukset

Lähde oppaan johdolla tutustumaan Työväenmuseo Werstaan ympäristöön ja kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita alueesta ja sen ihmisistä. Seuraathan Werstaan sivuilta mahdollisista muutoksista aikatauluihin.

Teollinen Tampere

Perjantaisin ja sunnuntaisin klo 15 järjestetään kävelykierros Tammerkosken yläjuoksun ympäri teollisen Tampereen historiallisissa maisemissa. Kesto 90 min.

Tehtaantyttö Hilma -lastenkierros

Keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11, lähtö Työväenmuseo Werstaalta.
Koko perheelle sopivalla, toiminnallisella kierroksella tutustutaan Finlaysonin tehdasalueeseen tehtaantyttö Hilman tai säättipoika Heikin johdolla. Kesto 30 min.

Pumpuliplikkain jäljillä

Tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 15. Monipuolinen opastus Finlaysonin tehdasalueen ja siellä työskennelleiden ihmisten historiaan. Kesto noin tunnin. Lähtö Työväenmuseo Werstaalta.

 

Milavidan opastukset

Milavidassa on kesän 2021 aikana opastuksia lähes päivittäin. Seuraathan museon omilta sivuilta mahdollisia muutoksia. Opastukset sisältyvät museon pääsymaksuun, ellei toisin mainita: Aikuiset 9 €, koululaiset ja opiskelijat 5 €, eläkeläiset, työttömät 6 €.

Alkuopastus Milavidan historiaan ja näyttelyihin

Tiistaista sunnuntaihin klo 13.45. Kesto 5-10min.

Milavidan arkkitehtuuri -teemakierros

Kesä-elokuussa torstaisin klo 14.
Teemaopastuksella tutustutaan Milavida-palatsin arkkitehtuuriin ja tyyliin sekä sisällä että ulkona. Kierroksen kesto on noin 45 min.

Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa

Kesä-elokuussa lauantaisin klo 15. Näsinkallion historialliset rakennukset, monimuotoinen luonto ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas tarinoi Näsinkallion vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Lähtö on Näsilinnan pääovien edestä. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Kesto 60-90 min.

Milavidan Näsilinna 1918 -kävelykierros

Kesä-heinäkuussa tiistaisin klo 14.
Kierroksella kuulet, mitä kaikkea Näsilinnassa ja sen ympäristössä tapahtui sodan melskeessä keväällä 1918. Kesäkuussa oppaana toimii tutkija Antti Liuttunen ja heinäkuussa Markus Henriksson. Opastus alkaa Näsilinnan pääovilta. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet! Kesto n. 60 min.

Kuinka kumarran keisarille -perhekierros

Kesä-heinäkuussa perjantaisin klo 13.
Lähde oppimaan hienoille tavoille von Nottbeckien lastenhoitajan johdolla leikin ja askartelun merkeissä! Kierroksen kesto on noin 30-40 minuuttia ja se soveltuu 5-10 vuotiaille.

Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit

Kesä-elokuussa sunnuntaisin klo 13. Näyttely seuraa Wilhelm Nottbeckin ja hänen perheensä loisteliasta ja kansainvälistä elämää Tampereella aina siihen saakka, kunnes suvun viimeisetkin jäsenet jättävät Tampereen 1900-luvun alussa.

Porttien takana, maan povessa – kierros Nottbeckien hautausmaalla

Järjestetään seuraavan kerran 1.8., 5.9. ja 3.10. klo 11 ja 12 Lielahdessa Nottbeck-suvun hautausmaalla. Hautausmaalla pääset tutustumaan Tampereen historian merkkihenkilöihin ja heidän tarinoihinsa opastetulla kierroksella. Nottbeckien sukuhautausmaa sijaitsee Lielahdessa, Sellukatu 8:n pysäköintialueen läheisyydessä. Pysäköintialueelta on viitoitus hautausmaalle. Kesto n.45 min. Kierroksille on vapaa pääsy.

Nottbeckien elämää palvelijan kertomana

Kesä-elokuussa perjantaisin klo 14. Draamaopastuksella tutustutaan Nottbeck-suvun elämänä palvelusväen näkökulmasta. Kierros on laadittu Nottbeckien palveluksessa olleiden henkilöiden muistitietojen pohjalta. Kesto n. 45 min.

Paluu 20-luvulle

Kesä-elokuussa keskiviikkoisin klo 14, lauantaisin klo 13 ja sunnuntaisin klo 14 heittäydytään 1920-luvun iloisiin tunnelmiin. Opastuksella palataan kimmeltävien helmipukujen, kieltolakia uhmaavien ravintoloiden ja mykkäelokuvien aikaan.

Voimistelua 20-luvun tahtiin

Kesä-elokuussa sunnuntaisin klo 15 pääsee mukaan liikkumaan! Leikkimielisellä ulkojumppatuokiolla opas ohjeistaa, millaista voimistelu oli sata vuotta sitten, jolloin suomalainen naisvoimistelu tunnettiin maailmalla suurten kenttänäytösten suorista riveistä, täsmällistä kuvioista ja yhdenaikaisuudesta.

 

Seurakunnan hautausmaaopastukset

Missä on Juicen hauta? Millainen on höyrylaiva Kurun haaksirikon muistomerkki? Mitä lukee Sara Hildénin hautakivessä? Tule hautausmaaopastukselle, niin tiedät! Hautausmaaopastukset ovat maksuttomia ja kestävät noin 2 tuntia. Lisätietoa Hautausmaaopastuksista seurakunnan nettisivuilta.

Kalevankankaan hautausmaa

Kierros alkaa hartaudella kappelissa.

Joka torstai 1.7.–19.8. kello 18–20
sunnuntaina 4.7., 11.7., 18.7. ja 25.7. kello 14–16

Lamminpään hautausmaa

Kierrokset joka toinen torstai 1.7., 15.7., 29.7., 12.8. ja 26.8. Kierros alkaa hautausmaan pääportilta ja päättyy iltahartauteen kappelissa noin klo 19.45.

Messukylän hautausmaat

Kierrokset joka toinen keskiviikko 30.6., 14.7., 28.7., 11.8. ja 25.8. Kierros alkaa Messukylän vanhalta kirkolta iltahartaudella, Kivikirkontie 2, 33700 Tampere ja päättyy Messukylän kirkolle.

Pyynikin kirkkopuisto

Kierrokset keskiviikkoisin 30.6.–28.8. Kierros alkaa iltahartaudella Aleksanterin kirkossa klo 18.

Vatialan hautausmaa, Kangasala

Kierrokset joka toinen keskiviikko 7.7., 21.7., 4.8. ja 18.8. Kierros alkaa hartaudella kappelissa.

 

Kesän opastetut luontoretket

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö järjestää kesäsunnuntaisin luontoretkiä.
Retket ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Muista sään ja maaston mukaiset varusteet sekä koronaohjeistukset turvaväleistä ja hygieniasta. Retket alkavat kello 10, ja kestävät parisen tuntia. Retkillä toimii oppaana Lasse Kosonen, joka tuntee niin kasvit, sienet kuin linnutkin.

Lue lisää opastuksista ja mahdollisista aikataulumuutoksista Tampereen kaupungin sivuilta.

Su 11.7. Iidesjärvi, lähtö Iidesjärven länsipäästä (Lokintaival) klo 10

Su 18.7. Suolijärvi, lähtö Suolijärven uimarannan parkkipaikalta klo 10

Su 25.7. Halimasjärven luonnonsuojelualue, Halimasjärven uimrannalta klo 10

Su 8.8. Vattula, lähtö klo 10 Kaitavedentien ja Pulesjärventien risteyksestä, josta jatketaan pikkuautoilla

La 8.8 Pyynikki, lähtö Pyynikin näkötornin edustalta klo 10

 

 

Tampereen matkailuoppaiden kesän 2021 opastetut kierrokset

Tampereen matkailuoppaat järjestävät useita opastettuja kierroksia:

Keskiviikkoisin 30.6.-11.8. klo 16.30-18. Kävelykierros: Mailman ainoo Pispala

Torstaisin 1.7.-12.8. klo 16.30-18. Kävelykierros: Hämeenpuisto päästä päähän

Perjantaisin 2.7.-13.8. klo 16.30-18. Kävelykierros: Kohisevan kosken kupeessa

Lauantaisin 3.7.-14.8. klo 12-13.30. Kävelykierros: Hiedanranta – Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa

Lauantaisin 3.7.-14.8. klo 14-14.30. Kävelykierros: Hiedanranta – Nottbeckien Lielahti

Sunnuntaisin 4.7.-15.8. klo 14-15.30. Kävelykierros: Hehkuva Hatanpää

Lue lisää Tampereen matkailuoppaiden sivuilta ja tutustu myös Kangasalan opastettuihin kierroksiin.

 

Visit Tampere ei vastaa muutoksista aikatauluihin. Seuraathan suoraan kierrosten järjestäjien omilta kanavilta tilanteen päivittymistä. Lisätiedot kierroksista suoraan järjestäjiltä.

 

Päivitetty: 07.07.2021