Koe museot ja näyttelyt virtuaalisesti - Visit Tampere

Koe museot ja näyttelyt virtuaalisesti

12.05.2020

Vaikka tilanne olisi mikä tahansa, aina on syytä sivistää itseään. Lähde siis virtuaalisesti vierailemaan museoihin ja näyttelyihin! HUOM! Listaus päivittyy pitkin kevättä.

 

Pirkanmaalaisia kulttuurielämyksiä

 

YLE tarjoaa opastettuja kierroksia Tampereen museoista. Tällä hetkellä nähtävillä on opastettu kierros Vapriikin Ostia, portti Roomaan -näyttelyssä. Lisäksi pääsemme tutustumaan myös Muumimuseoon, Tampereen Taidemuseossa olleeseen Joseph Alasen näyttelyyn, Sara Hildénin taidemuseossa olevaan Still Still Life -näyttelyyn sekä Lenin-museoon. Vapriikista on lisäksi nähtävillä heidän itse tekemä virtuaalinen opastettu kierros Teatterikaupunki-näyttelyyn, video Vuoden Luontokuvat 2019 -näyttelystä sekä lisäksi pääsemme tutustumaan Jääkiekkomuseon esineistöön kokoelmavastaava Jesse Saarisen johdolla.

 

Tampereen kaupungin koulujen kulttuuri- ja liikuntakanavalla on nähtävissä kierroksia Vapriikin luonnontieteelliseen museoon, Ostia -näyttelyyn, Tampere 1918 -näyttelyyn sekä museo Milavidaan.

 

Postimuseon Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyyn pääsee tutustumaan live-videolla, mutta myös kuuntelemalla kirjeitä Seela Sellan ja Esko Roineen lukemina. Luvassa suuria tunteita!

 

Suomen ainoaan poliisin toimintaa esittelevään museoon, Poliisimuseoon Tampereella, pääsee virtuaalisesti tutustumaan täällä.

 

Taiteesta pääsee nauttimaan myös Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistyksen Modus ry:n tekemän Youtube-videon avulla. Katso täältä näyttely Pirkanmaa muotoilee VII, joka ehti olla Vooningissa näkyvillä vain hetken.

 

Himmelblaun näyttely Atomic Jungle kokoaa yhteen Tampereen ammattikorkeakoulun neljännen vuoden fine art -opiskelijoiden virtuaaliset lopputyöteokset.

 

Ratikan taide juhlii yhdessä Finlaysonin kanssa ikonisen yrityksen 200-vuotista taivalta. Ratikan taiteelle kootussa tekstiilikokoelmassa on 20 upeaa kuosia, jotka ovat tulossa myös myöhemmin esille Ratikan taiteen työmaa-aitoihin.

 

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut on luonut nuorille Karanteenitaide-virtuaalisen taidegallerian ja pieniä yhteisiä taidehaasteita, joilla sen voi täyttää. Gallerialla luodaan taiteelle yhteinen tila, jossa voi tulla näkyväksi ja kohdatuksi.

 

Serlachius-museoilla Mäntässä on oma TV-kanava, jossa julkaistaan videoita museoiden tapahtumista, näyttelyistä ja taiteilijoista. 

 

Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa kaikille mahdollisuuden tutustua Jussi TwoSevenin näyttelyyn All Is One opastetun virtuaalikierroksen muodossa.

 

Muita kotimaisia

 

Museot.fi -sivusto on listannut 10 kappaletta suomalaisia virtuaalimuseoita. Vierailemaan pääsee virtuaalisesti mm. Alvar Aalto -museoon.

 

Lisäksi virtuaalimuseoelämyksiä on nähtävillä myös Opimuseossa.fi -sivuilla. Yhtenä mielenkiintoisimmista mainittakoon Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna!

 

Lottamuseon virtuaalinäyttelyssä kerrotaan sairasjunissa työskennelleiden lottien arjesta.

 

Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseot eivät tarjoa varsinaisia virtuaalikierroksia, mutta niiden kokoelmiin voi tutustua Kansallisgallerian verkkosivuilla. Sivuilta löytyy yli 70 000 teosta, joten ihan yksi päivä näihin teoksiin tutustumisessa ei taida riittää.

 

Kansainvälisiä kohteita

 

Heille jotka haaveilee pääsevänsä museokierrokselle Suomen rajojen ulkopuolelle, on esimerkiksi The Guardian listannut top 10 kansainvälistä museoa, joissa virtuaalikierrokset ovan mahdollisia. Katso myös Aamulehden artikkeli, jossa listattuna museoiden virtuaalikierroksia (myös kotimaisia museoita).

 

Katso myös nämä linkit

 

Tampereen kaupunki on myös listannut sivuilleen virtuaalikulttuurivinkkejä. Tarjolla on muun muassa musiikkia, jumppavideoita, verkkomateriaaleja, suoria kulttuurilähetyksiä ja paljon muuta mielenkiintoista sisältöä niin lapsille kuin aikuisillekin.

 

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää huhti-toukokuussa lapsille ja aikuisille tapahtumia, joita voi seurata kotoa uudelta Etänä vapaalla -kanavalta. Luvassa on muun muassa virtuaalisia satutunteja ja Metso ETÄLIVE: Jaakko Löytty.

 

Annikin Runofestivaali järjestetään ilman yleisöä tiiviillä ohjelmistolla ja kuvataan suorana lähetyksenä YouTubeen. Suora lähetys tehdään alkuperäisenä tapahtumapäivänä 6.6. klo 13.00 alkaen. Noin neljä tuntia kestävän maksuttoman livelähetyksen verkko-osoite ilmoitetaan myöhemmin.

 

Kannattaa seurata lisäksi Karanteeniklubin Facebook-ryhmää, joka toimii lmoitustauluna virtuaaliselle kulttuurille, koronavapaille tapahtumille ja tekemiselle, sekä alusta uusille ideoille ja konsepteille.

 

Katso myös tapahtumakalenteristamme muita ajankohtaisia live stream -esityksiä!

 

 

Lisää luettavaa

Kotisohvalta virtuaalielämyksiin
Muu

Kotisohvalta virtuaalielämyksiin

Lähde tutustumaan museoihin, käväise keikalla tai virkistäydy livejumppatunnilla!
Lue lisää
Virtuaalikeikkoja ja -konsertteja
Musiikki

Virtuaalikeikkoja ja -konsertteja

Lähde virtuaalikeikalle kotisohvaltasi!
Lue lisää
Aktiviteetteja ja retkeilyä netissä
Aktiviteetit

Aktiviteetteja ja retkeilyä netissä

Koe jumppatunteja ja metsäretkiä lähtemättä kotoa.
Lue lisää