Siirry sisältöön
Kartta

Hurjastelua ja riemun kiljahduksia

Särkänniemi on Tampereen hauskin paikka! Tänä kesänä Särkänniemeen on avautunut myös Kärsänniemi. Kärsänniemestä löytyy paljon tekemistä kaikenikäisille. Huvilaitteet kutsuvat puksuttelemaan, lentelemään ja kirmailemaan, ja lisäksi keskeltä Kärsänniemeä löytyy iso, upea leikkipuisto.

Varalassa, upeissa Pyynikin järvimaisemissa sijaitseva FlowPark on loistava paikka viettää aktiivinen päivä puiden latvassa. Täällä viihtyy koko porukka!

Tampere-talossa on tänä kesänä hurja meininki, kun Dinosaurukset-kesänäyttely valtaa tapahtumatalon! Koko perheen interaktiivinen kesänäyttely sisältää liikkuvia ja äänteleviä dinosaurushahmoja, toiminnallisia puuhapaikkoja ja uusinta VR-teknologiaa. Näyttely avautuu 1.7. ja on avoinna 13.8. saakka.

Koko perheen kiehtovat museot

Vapriikki on Tampereen suosituin museo ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Keväällä avautunut näyttely Olipa kerran vie kävijät ihmeelliseen satumetsään, jossa voit paitsi oppia satujen historiasta, myös suorittaa erilaisia sankarin koitoksia ja voittaa tiesi läpi alisen maailman. Saatko sinä prinsessan ja puoli valtakuntaa?

Vapriikista löydät myös Suomen pelimuseon, missä pääset oikeasti pelaamaan! Voit testata esimerkiksi jättimäistä matopeliä, flippereitä ja 90-luvun lapsille tuttua Hugo-peliä, monien muiden pelien lisäksi. Tutkittavaa on vaikka useammaksi päiväksi, sillä saman katon alla ovat lisäksi Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo ja Suomen Jääkiekkomuseo. Vinkki! Vapriikissa järjestetään opastuksia, jotka kuuluvat sisäänpääsylipun hintaan.

Postimuseossa järjestetään kesän aikana perhekierroksia Viestinviejät-näyttelyyn ja Paketoidut unelmat -näyttelyyn. Viestinviejät-kierroksella pääsee eläytymään postitalonpojan matkaan ja kuullaan postimestarin kertomuksia. Matkalla selviää, mikä kumma on postitynnyri ja nähdään myös Suomen ensimmäinen postiauto. Pakettimysteeri -kierroksella selvitetään merkillisen paketin arvoitusta ja tutustutaan samalla postimyynnin ja verkkokaupan historiaa sekä paketin matkaa ekologisuuden näkökulmasta.

Amurin museokorttelissa pääset tutustumaan entisaikojen elämään Tampereella. Keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 13 museokorttelissa järjestetään Kakarakierros, joka vie 5-9-vuotiaat aikamatkalle menneeseen maailmaan ja puu-Amurin asukkaiden elämään. Vinkki! Poikkea myös ihanassa Amurin Helmi -kahvilassa!

Finlaysonin alueella sijaitseva Työväenmuseo Werstas järjestää perheen pienimmille Puuhapajoja 27.6.-6.8. välisenä aikana. Puuhapajalla voi omatoimisesti piirtää ja värittää, uppoutua retrosarjiksiin tai Tammen kultaisten kirjojen maailmaan lukunurkassa. Lisäksi Werstaalla järjestetään Täti Taikakynän kuvitettuja tarinatuokioita ja piirustuspajoja.

Tampere on maailman ainoan Muumimuseon koti! Muumimuseo on avoinna läpi kesän ja toivottaa tervetulleeksi kaikki Tove Janssonin ja muumien fanit vauvasta vaariin. Museon vaihtuvana näyttelynä hurmaa runoilija Kirsi Kunnaksen rakastettuihin saturunoihin perustuva Tiitiäisen aika -näyttely.

Mysteerien ratkomista

Pakohuone on loistava ohjelmanumero lomareissulla lasten ja nuorten kanssa. Room Escapen pakohuoneet sijaitsevat Finlaysonin alueella ja pelaamaan pääsee myös nopeilla lähdöillä varaamalla nettiajanvarauksesta oman ajan vaikka kahden tunnin päähän. Kaikki Room Escapen huoneet sopivat myös lapsille ja niissä on helteelläkin miellyttävä lämpötila. Psst! Pakohuoneet kannattaa muistaa myös sadesäällä!

Konsertteja, kulttuuria ja muita tapahtumia

Finlaysonin alueella järjestetään riemastuttavia lastenkonsertteja tiistaisin 20.6.–1.8. klo 14 Väinö Linnan aukiolla. Esiintyjinä nähdään muun muassa Siina ja Taikaradio, Orffit, Mölyapinat ja Höpinätyötterö! Konsertteihin on vapaa pääsy.

Viikinsaaren kesäteatteriin saapuvat heinäkuuksi koko perheen suosikit Outolasta! Tatu ja Patu pihalla -esitys lupaa katsojille takuulla oudon esityksen siitä, mitä kaikkea kivaa pihalla voi tehdä. Tatu ja Patu tarjoilevat ainakin vinkkejä siihen, kuinka tehdään (ja tuhotaan) hiekkakakku, rakennetaan lumiukko tai maja sekä puetaan päälle kaikkien leikkijöiden tärkein varuste eli kurapuku. Varoitus: esitys saattaa lisätä pakollista tarvetta ulkona leikkimiseen sekä olemaan aivan pihalla!

Ravintola- ja kahvilavinkkejä perheille

Sokos Hotel Ilveksen yhteydestä Koskikeskuksen kyljestä löytyvät Amarillo ja legendaarinen Rosso. Näistä ravintoloista löytyy varmasti jokaiseen makuun sopivia annoksia nälänsammuttajiksi!

Tampere-talossa sijaitsevassa ravintola Tuhtossa voit pistäytyä kahville Muumimuseossa käydessäsi, herkutella lounaalla tai istahtaa illalliselle.

Koko perheelle sopivia ravintoloita löytyy lisää Lasten kanssa syömään -artikkelistamme.

Hatanpään kartanon kahvilaan ja puotiin kannattaa poiketa ihan varta vasten tai arboretumiin tutustumisen yhteydessä. Maanantaina 5.6. avautuvassa kesäkahvilassa voi herkutella vaikkapa kuplavohveleilla.

Missä oltaisiin yötä?

Varala on mainio paikka majoittua loman aikana. Majoituksen lisäksi tarjolla on aikuisille monenlaista liikuntaa ja lapsille taattua hauskaa tekemistä ohjattujen aktiviteettien parissa. Läheltä löytyvät myös esimerkiksi minigolfrata, Pyynikin näkötorni, uimarantoja ja leikkipuistoja. Myös muut Tampereen suosikkikohteet Särkänniemestä Muumimuseoon ovat vain pienen matkan päässä.

Tampereella on kaksi mahtavaa Lapland Hotelsia, Arena ja Tampere. Lapland Hotels Tampere sijaitsee Tampere-talon läheisyydessä ja kivenheiton päässä rautatieasemalta. Lapland Hotels Arena taas on uusin Tampereen hotelleista ja sijaitsee upeassa Nokia Arenassa. Muista käydä kurkkaamassa maisemia kattoterassilta!

Oletko jo testannut Tampereen ainoan Courtyard by Marriott -hotellin? Tampere-talon kainalossa sijaitsevasta hotellista pääsee näppärästi esimerkiksi heinäkuussa avautuvaan Dinosaurukset-näyttelyyn!