Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Kuumimmat Pokemon-vinkit Tampereelle!

25.03.2018

Time to go hunting! Poke Stopit vievät pelaajia tunnetuille ja myös vähän vähemmän tunnetuille maamerkeille ympäri maailman. Jotta saisit kaiken irti matkastasi Tampereella, keräsimme tärkeimmät Poke Stopit samaan artikkeliin. Sivun oikeasta laidasta näet kohteet kartalla, jotta tiedät minne suunnistaa. Tämän artikkelin alapuolelta saat lisää vinkkejä Poke Stop -paikoista.

Keskustorilta on aina hyvä aloittaa. Voit lähteä länteen tai itään, etelään tai pohjoiseen. Tampereen keskusta on täynnä Poke Stoppeja, Pokemon Go -pelaajia ja Pokemoneja. Matkalla itään Hämeensillan yli keskustan suosituimmalle Poke Stopille Pikku Kakkosen leikkipuistoon ohitat Poke Gymin, jolla pääset heti testaamaan taitojasi taistelussa. Sillan toisella puolella Suomenneito on myös Poke Stop, mutta ikävä kyllä tässä kohtaa ei ole suojatietä. Kierräthän suojatien kautta Poke Stopille, sillä Hämeenkadun liikenne on vilkasta. (Huom. Hämeenkadulla ja Hämeensillalla tehdään ratikkatöitä 2018 eteenpäin!)

Poke Stopit ovat Pikku Kakkosen leikkipuiston sisällä, mutta niille pääsee kiertämällä puistoa ulkopuolelta, ilman että häiritset lasten leikkejä. Pikku Kakkosen puistossa on jopa kolme Poke Stoppia – ja ne houkuttelevat Pokemoneja. Koskipuistosta löydät Poke Stopin myös Virvatulet-muistomerkin luota.

Lähde pohjoiseen Koskipuistosta. Grand Hotel Tammer on yksi Poke Stop, ja matkalla voit poiketa myös Tammerinpuiston Poke Stopilla. Jatkaessasi matkaa länteen pääset Satakunnansillalle. Tässä risteyksessä kannattaa nostaa katse kännykästä ja tarkistaa autojen liikkeet! Satakunnan sillan ylitettyäsi mene Finlaysonin pääportilta sisään Finlaysonin vanhalle tehdasalueelle. Täältä löytyy Finlaysonin Palatsi (2 Poke Stoppia puistossa), Finlaysonin kirkko ja Tallipiha (3 Poke Stoppia). Finlayson on myös yksi Tampereen päänähtävyyksistä, joten katsele hieman ympärillesi ja nauti punatiilestä!

Tallipihan länsiportilta (Poke Stop) jatkaessasi ylämäkeen pääset Milavidalle. Milavidan Poke Stoppia pyöräytettyäsi voit jatkaa matkaasi syvemmälle puistoon, ja laululavan läheisyydestä löydät matkasi toisen Poke Gymin. Näsinpuistossa on muitakin Poke Stoppeja, joiden kautta voit kierrellä Hämeenpuiston pohjoispäässä olevalle Tirkkosen suihkukaivolle (myös Poke Stop). Lähde täältä etelään, kerää Pikkupalatsi, Metso ja pysähdy taisteluun Aleksanterin kirkolle. Lähtiessäsi takaisin itään, pääset lähtopisteeseesi Keskustorille. Matkalla on mm. Suomen ensimmäinen yleisradioasema (Poke Stop)!

Särkänniemen alue on auki ympäri vuoden ainakin osittain, ja Särkänniemestä löytyy mahtavat 24 Poke Stoppia! Näistä 4 on Koiramäessä ja 4 Sara Hildénin taidemuseon ympäristössä. Sara Hildénin taidemuseon ja MotoGeen viereisessä veistospuistossa on Pokémon Gym. Näsinneulan Poke Stop on suosittuin yksittäinen Stop, mutta myös mm. Pelitorilta löytyy useampi Poke Stop. Särkänniemessä on bongattu myös harvinaisempia Pokemoneja, mm. Snorlax ja Golduck.

Keskustan muita Poke Stoppeja ovat mm. Ratinan silta (stadionin vieressä), Eteläpuisto, Tuomiokirkko, Pyynikin hautausmaa (Aleksanterin kirkon vieressä), Taidemuseo, Kirjastonpuisto ja Kauppahalli. Mikäli haluat nähdä Tampereesta muutakin kuin keskustaa, kannattaa lähteä itään Tammelan ja Kalevan suuntaan! Emil Aaltosen leikkipuisto ja Kenkätehdas, Kalevan kirkko ja Ilvespuisto ovat mainioita paikkoja niin Poke Stopeille kuin Gymeillekin. Sorsapuistosta löydät myös useamman Poke Stopin. Hatanpään Arboretumistakin löydät monenlaisia Pokemoita!

Poke Gymejä löydät lisää täältä: Kalevan kirkko, Osmonpuisto, Tuomiokirkko, Eteläpuisto, Taidemuseo, Patosilta, Emil Aaltosen puisto, Tullinaukion läheisyys ja Ilvespuisto.

Pokemon stop

Onix hengailemassa Tallipihalla.

Löytyisikö sinulta vielä kuumempia Pokemon-vinkkejä matkailijoille? Laita ne meille osoitteeseen visittampere@visittampere.fi, ja lisäämme ne artikkeliin!