Siirry sisältöön

Time to go hunting! Pokemon Go vie pelaajia tunnetuille ja myös vähän vähemmän tunnetuille maamerkeille ympäri maailman. Jotta saisit kaiken irti matkastasi Tampereella, keräsimme tärpit stopeista ja gymeistä samaan artikkeliin. Sivun oikeasta laidasta näet kohteet kartalla, jotta tiedät minne suunnistaa. Tämän artikkelin alapuolelta saat lisää vinkkejä.

Keskustorilta on aina hyvä aloittaa. Voit lähteä länteen tai itään, etelään tai pohjoiseen. Tampereen keskusta on täynnä Pokestoppeja, gymejä, Pokemon Go -pelaajia ja Pokemoneja. Matkalla itään Hämeensillan yli päädyt yhdelle keskustan suosituimmista pelipaikoista, Pikku Kakkosen leikkipuistoon.  Huomioithan, ettet häiritse pelatessasi pieniä leikkijöitä! Stopeille ylettyy hyvin puiston ulkopuolelta. Lähistöltä löytyy paljon muitakin stoppeja.

Lähde pohjoiseen Koskipuistosta Grand Hotel Tammerin ohi ja jatka matkaa länteen Satakunnansillalle. Sillan ylitettyäsi mene Finlaysonin pääportilta sisään Finlaysonin vanhalle tehdasalueelle. Täältä löytyy Finlaysonin Palatsi (2 Pokestoppia puistossa), Finlaysonin kirkko ja Tallipiha (3 Pokestoppia). Finlayson on myös yksi Tampereen päänähtävyyksistä, joten katsele hieman ympärillesi ja nauti punatiilestä!

Tallipihan länsiportilta jatkaessasi ylämäkeen pääset Milavidalle. Milavidan stoppia pyöräytettyäsi voit jatkaa matkaasi syvemmälle puistoon, ja laululavan läheisyydestä löydät matkasi toisen gymin. Näsinpuistossa on muitakin stoppeja, joiden kautta voit kierrellä Hämeenpuiston pohjoispäässä olevalle Tirkkosen suihkukaivolle. Lähde täältä etelään, kerää Pikkupalatsi, Metso ja pysähdy taisteluun Aleksanterin kirkolle. Lähtiessäsi takaisin itään, pääset lähtopisteeseesi Keskustorille. Matkalla on mm. Suomen ensimmäinen yleisradioasema -stop!

Särkänniemen alue on auki ympäri vuoden ainakin osittain, ja Särkänniemestä löytyy mahtavat 24 Pokestoppia! Näistä 4 on Koiramäessä ja 4 Sara Hildénin taidemuseon ympäristössä. Sara Hildénin taidemuseon ja MotoGeen viereisessä veistospuistossa on gym. 

Keskustan muita hyviä apajia ovat muun muassa Ratinan alue, Eteläpuisto, Tuomiokirkko, Pyynikin hautausmaa (Aleksanterin kirkon vieressä), Taidemuseo, Kirjastonpuisto ja Kauppahalli. Mikäli haluat nähdä Tampereesta muutakin kuin keskustaa, kannattaa lähteä itään Tammelan ja Kalevan suuntaan! Emil Aaltosen leikkipuisto ja Kenkätehdas, Kalevan kirkko ja Ilvespuisto ovat mainioita paikkoja niin stopeille kuin gymeillekin. Sorsapuistosta löydät myös useamman stopin.

Suosittelemme piipahtamaan myös Hatanpään Arboretumissa, jossa on paljon stoppeja ja gymejä pelaajien iloksi.

Kurkkaa myös nämä gymit: Kalevan kirkko, Osmonpuisto, Tuomiokirkko, Eteläpuisto, Taidemuseo, Patosilta, Emil Aaltosen puisto, Tullinaukion läheisyys ja Ilvespuisto.

Pokemon stop

Onix hengailemassa Tallipihalla.

Löytyisikö sinulta vielä kuumempia Pokemon-vinkkejä matkailijoille? Laita ne meille osoitteeseen visittampere@visittampere.fi, ja lisäämme ne artikkeliin!