Laskettelu ja hiihto Tampereen seudulla - Visit Tampere

Laskettelu ja hiihto Tampereen seudulla

19.12.2018

Tampereella pääsee nauttimaan talvisesta menosta miltei keskellä kaupunkia. Muun muassa Kaupin urheilupuistossa ja Pyynikillä pääsee lumen tultua sivakoimaan suksilla ihan keskustan lähistöllä, ja kaiken kaikkiaan kaupungin alueella on yli 80 kilometriä valaistuja latuja. Hiihtolatujen ajantasaiset kunto- ja huoltotiedot sekä tiedot ladun hiihtotavasta (vapaa/perinteinen), pituudesta ja valaistuksesta voit katsoa täältä!

 

Kauppi-Niihaman alue

Kaupin urheilupuiston alueelta pääsee latuverkostolle, jossa on valaistuja latuja eri pituisiin hiihtoretkiin. Kaupista pääsee muun muassa Niihamaan 4 km valaistua latua pitkin, ja Niihaman ulkoilumaja palvelee myös hiihtokaudella.

 

Lamminpää-Julkujärvi hiihtoladut

Lamminpään ulkoilumajalta pääsee hiihtämään valaistua latua vaikka Julkujärvelle asti, jos haluaa koko 8,5 km pituisen hiihtolenkin sivakoida, tai lähemmäskin voi hiihtää Ikurin Virelän perinteikkäillä laduilla.

 

Suolijärvi

Hervannassa Suolijärven ympäristössä löytyy myös valaistuja latuja talviaikaan, ja hiihtää voi vaikkapa järven ympäri vähän reilun 4 km lenkin. Suolijärven ulkoilumaja on myös avoinna lumikaudella joten lämmittelemäänkin pääsee!

 

Näiden hiihtolatujen lisäksi kaupungin alueella on useampiakin latureittejä, ja Tampereen kaikki hiihtoladut löytyvät Tampereen kaupungin sivuilta.

 

Laskettelemaan!

 

Hervannan laskettelukeskus

Pelkkään tasamaahan ei tarvitse Tampereen seudulla tyytyä, vaan myös laskettelu onnistuu! Hervannan laskettelukeskus tarjoaa isompien rinteiden lisäksi kaudella 2018-2019 myös uuden maksuttoman lastenrinteen perheen pienimmille. Lue lisää täältä

 

Ellivuori Ski Center

Sastamalassa sijaitseva laskettelukeskus tarjoaa monipuolisen rinnevalikoiman ja puitteet kunnon mökkilomaan alle tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Ellivuoressa on kuusi valaistua ja lumetettua rinnettä ja vaikeusasteita löytyy vihreästä mustaan. Alueella toimiva Ellivuori Resort tarjoaa majoitus-, ravintola-, hyvinvointi- ja liikuntapalveluita sekä viihde- ja kulttuuritarjontaa. Lue lisää täältä.

 

Sappeen matkailukeskus

Pälkäneellä sijaitseva ympärivuotinen matkailukeskus tarjoaa talvella aktiviteetteina laskettelua, maastohiihtoa ja pulkkailua. Sappeessa on 12 laskettelurinnettä, mukaan lukien temppuilijoille tarkoitettu snow park. Tapahtumakeskus Huippu tarjoaa sesonkiaikaan keikkailtoja, sekä ruokailu- ja kokouspalveluita. Lisäksi tarjolla on laadukasta ja edullista majoitusta mökeissä ja huoneistohotellissa. Lue lisää täältä

Lisää luettavaa

Aktiviteettien viikko-ohjelma
Aktiviteetit

Aktiviteettien viikko-ohjelma

Tampereen seudulla voi osallistua hauskoihin ohjattuihin aktiviteetteihin ympäri vuoden!
Lue lisää
Talvikivaa Tampereella
Aktiviteetit

Talvikivaa Tampereella

Ota lumesta ja jäästä kaikki irti näillä vinkeillä!
Lue lisää
Retkiluistelu Tampereen seudulla
Aktiviteetit

Retkiluistelu Tampereen seudulla

Retkiluistelua luonnonjäällä ja luisteluhetkiä kentillä.
Lue lisää