Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Lomavinkit lähelle!

09.06.2021

Tampereen seudulta löytyy paljon kiinnostavia kohteita lomalaisille. Lue tästä artikkelista parhaat vinkkimme lomanviettoon lähellä.

Otathan huomioon koronaviruspandemian aiheuttamat rajoitukset ja suositukset matkaillessasi. Tarkista aina kohteen omilta verkkosivuilta tai sosiaalisesta mediasta sen aukioloajat ja mahdolliset ohjeistukset vierailuun.

 

Majoitu matkalla yö, kaksi tai vaikka useampi

Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi on vierailun arvoinen kohde ja mainio majapaikka. Kauniissa miljöössä sijaitsevassa hotellissa on oma pysäköintialue matkailuautoille ja vierasvenelaituri.

Jos järvivesi viluttaa, voi suunnata polskimaan vastaremontoituun Scandic Eden Nokiaan. Rentouttava kylpyläloma sopii kaikille vauvasta vaariin!

 

Kivaa koko perheelle, mutta erityisesti niille pienimmille

Kangasalan Mobiliassa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Museon lisäksi alueelta löytyy polkuautoja, oma hiekkatyömaa lapsille, hydraulinen kaivuri isommille leikkijöille, lapsiystävällinen hiekkaranta ja luontopolku. Lähistöllä sijaitsee myös Vuoden Ajoneuvomuseoksi vuonna 2020 valittu Vehoniemen automuseo, jossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä.

Reipin tilalla Pirkkalassa voit tavata esimerkiksi poneja, karitsoita, pupuja ja possuja. Viikonloppuisin Kotieläinpiha-kahvila palvelee asiakkaita ja arkisin kotieläinpihalle voi varata yksityisvierailun.

Korpelan torppa on vuonna 1920 rakennettu talo Orivedellä, jonka pihapiirissä ja lähialueilla järjestetään monenlaista toimintaa. 

 

Lähdetään retkelle!

Lempäälän Birgitan polulla on mahdollista käydä pienellä kävelyllä tai patikoida pidemmän kaavan mukaan. Ympyränmuotoisella retkeilyreitillä kauniissa järvi- ja metsämaisemissa on noin 50 kilometriä merkittyä patikointireittiä.

Kaarinanpolku Kangasalla on noin 60 kilometrin reittikokonaisuus josta voi helposti poimia pienempiä osuuksia patikoinnille. Kaarinanpolulta on yhteys myös Birgitan polulle, joten pidempikin vaellusviikonloppu näissä maisemissa onnistuu.

Seitsemisen kansallispuisto Ylöjärvellä on ihanteellinen paikka ulkoiluun ja vaeltamiseen. Vanha aarniometsä, suot ja harjut ovat helposti saavutettavissa. Seitsemisen kansallispuistossa on noin 60 km merkittyjä, eri pituisia reittejä, joista osa soveltuu lastenvaunuille ja pyörätuolille.

Oriveden länsipuolella, rauhallisella metsäalueella sijaitsevan Pukalan virkistysmetsän sydän on syvä ja kirkasvetinen Pukalajärvi. Pukalaa on luonnehdittu jopa Etelä-Suomen Inariksi ja se on rauhallinen päivä- ja viikonloppuretkikohde.

 

Täällä pitää käydä!

Laukon kartano sijaitsee ainutlaatuisessa kartanomiljöössä Vesilahdessa. Sijainti tarjoaa upeat maisemat kesäravintolalle, taidenäyttelyille ja musiikkihetkille. Alueelta löytyy lisäksi lampaita rapsuteltaviksi.

Hevosurheilun sydämeen pääsee poikkeamalla Ylöjärvellä Teivossa. Esimerkiksi legendaariset Tiistairavit ovat hyvä paikka tutustua ravimaailmaan.

Pirkkalasta löytyy helpotusta kulttuurinnälkään, kun vierailee kunnan keskustassa sijaitsevassa kuvataiteen ja kulttuurin näyttelytilassa. Galleria 2 esittelee pääosin kotimaista, eri tekniikoin tehtyä taidetta.

Kangasala-talosta löytyvässä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on nähtävillä 12.6.2021 asti Naisten kuvia 33 taiteilijalta. 3.7.2021 alkaen näyttelytilan täyttävät Reidar Särestöniemen värikylläiset teokset. Kangasala-talon konserttitarjonta käynnistyy jälleen kesäkuussa.

Ideaparkissa vierähtää helposti vaikka koko päivä! Käy ostosten lomassa tervehtimässä maailman suurinta Omni-nallekarhua, tutustumassa maailman ensimmäiseen salibandymuseoon tai Eero “Eetu” Lehtisen nostalgiseen retro- ja vintagenäyttelyyn.

 

Uniikki kahvila maisemalisällä

Lähitienoon, ja mahdollisesti koko Suomen, parhaat korvapuustit löytyvät Kahvila Siiristä Lempäälästä. Järven rannalla sijaitseva kahvila on omaa luokkaansa sekä herkkujen että maisemien suhteen.

Café Saari  Nokialla on erityisen kuuluisa itseleivotuista spelttipuusteistaan. Tehdas 108 – Tehdassaaren Luova Keskus, jossa kahvila sijaitsee, on Nokian kaupungin keskusta-alueella nimensä mukaisesti saaressa. Tiloista löytyy myös muun muassa divari ja taidetta.

Vesilahden Aittakahvilaa pyörittävät reippaat nuoret. Maalaisidylliin kannattaa ajella kahville ja herkuttelemaan!

 

Lue lisää lähialueiden matkailumahdollisuuksista

Kangasala

Lempäälä 

Nokia

Orivesi

Pirkkala

Vesilahti 

Ylöjärvi