Siirry sisältöön

Tampereen seudulta löytyy paljon kiinnostavia kohteita lomalaisille. Lue tästä artikkelista parhaat vinkkimme lomanviettoon lähellä.

 

Majoitu matkalla yö, kaksi tai vaikka useampi

Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi on vierailun arvoinen kohde ja mainio majapaikka. Kauniissa miljöössä sijaitsevassa hotellissa on oma pysäköintialue matkailuautoille ja vierasvenelaituri.

Jos järvivesi viluttaa, voi suunnata polskimaan vastaremontoituun Scandic Eden Nokiaan. Rentouttava kylpyläloma sopii kaikille vauvasta vaariin!

Kivaa koko perheelle, mutta erityisesti niille pienimmille

Kangasalan Mobiliassa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Museon lisäksi alueelta löytyy polkuautoja, oma hiekkatyömaa lapsille, hydraulinen kaivuri isommille leikkijöille, lapsiystävällinen hiekkaranta ja luontopolku. Lähistöllä sijaitsee myös Vuoden Ajoneuvomuseoksi vuonna 2020 valittu Vehoniemen automuseo, jossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä.

Sankilan kartanolla Pirkkalassa voit tavata esimerkiksi poneja, pupuja ja possuja. Viikonloppuisin Kotieläinpiha-kahvila-bistro palvelee asiakkaita ja arkisin kotieläinpihalle voi varata yksityisvierailun.

Korpelan torppa on vuonna 1920 rakennettu talo Orivedellä, jonka pihapiirissä ja lähialueilla järjestetään monenlaista toimintaa.

 

Lähdetään retkelle!

Lempäälän Birgitan polulla on mahdollista käydä pienellä kävelyllä tai patikoida pidemmän kaavan mukaan. Ympyränmuotoisella retkeilyreitillä kauniissa järvi- ja metsämaisemissa on noin 50 kilometriä merkittyä patikointireittiä.

Kaarinanpolku Kangasalla on noin 60 kilometrin reittikokonaisuus josta voi helposti poimia pienempiä osuuksia patikoinnille. Kaarinanpolulta on yhteys myös Birgitan polulle, joten pidempikin vaellusviikonloppu näissä maisemissa onnistuu.

Seitsemisen kansallispuisto Ylöjärvellä on ihanteellinen paikka ulkoiluun ja vaeltamiseen. Vanha aarniometsä, suot ja harjut ovat helposti saavutettavissa. Seitsemisen kansallispuistossa on noin 60 km merkittyjä, eri pituisia reittejä, joista osa soveltuu lastenvaunuille ja pyörätuolille.

Oriveden länsipuolella, rauhallisella metsäalueella sijaitsevan Pukalan virkistysmetsän sydän on syvä ja kirkasvetinen Pukalajärvi. Pukalaa on luonnehdittu jopa Etelä-Suomen Inariksi ja se on rauhallinen päivä- ja viikonloppuretkikohde.

 

Täällä pitää käydä!

Laukon kartano sijaitsee ainutlaatuisessa kartanomiljöössä Vesilahdessa. Sijainti tarjoaa upeat maisemat kesäravintolalle, taidenäyttelyille ja musiikkihetkille. Alueelta löytyy lisäksi lampaita rapsuteltaviksi.

Hevosurheilun sydämeen pääsee poikkeamalla Ylöjärvellä Teivossa. Esimerkiksi legendaariset Tiistairavit ovat hyvä paikka tutustua ravimaailmaan.

Pirkkalasta löytyy helpotusta kulttuurinnälkään, kun vierailee kunnan keskustassa sijaitsevassa kuvataiteen ja kulttuurin näyttelytilassa. Galleria 2 esittelee pääosin kotimaista, eri tekniikoin tehtyä taidetta.

Kangasala-talosta löytyvässä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on nähtävillä Hevosia -näyttely 28.8. saakka.

Ideaparkissa vierähtää helposti vaikka koko päivä! Käy ostosten lomassa rakentamassa Legoja Keskusaukiolla, tutustumassa maailman ensimmäiseen salibandymuseoon tai viihtymässä Ideaparkin Viihdekeskuksessa.

 

Uniikki kahvila maisemalisällä

Lähitienoon, ja mahdollisesti koko Suomen, parhaat korvapuustit löytyvät Kahvila Siiristä Lempäälästä. Järven rannalla sijaitseva kahvila on omaa luokkaansa sekä herkkujen että maisemien suhteen. Käy myös tutustumassa Pirkkalassa Kahvila Siirin sisarkahvilaan Seelaan.

Lue lisää lähialueiden matkailumahdollisuuksista

Kangasala

Lempäälä

Nokia

Orivesi

Pirkkala

Vesilahti

Ylöjärvi