Los Pollos tarjoilee kaupungin parasta kanaa - Visit Tampere

Los Pollos tarjoilee kaupungin parasta kanaa

22.08.2018

Kun muutama vuosi sitten kuulin Toni Leskisen, Saludin entisen keittiövelhon, avaavan Koskikeskukseen Los Polloskanaravintolan, olin ennenkaikkea hämmentynyt. Koskikeskukseen? Kanaravintolan? Oli vaikea ymmärtää, miksi kukaan haluaisi syödä ravintolassa juuri kanaa – kuivaksi paistettua pahvia, joka ei maistu miltään.

Kävin Los Pollosissa ensimmäisen kerran miltei heti avaamisen jälkeen ja silloin kritisoin sijaintia kauppakeskuksen alakerrassa. Pakko myöntää etten edelleenkään ole mitenkään superihastunut sijaintiin, mutta koska Näsinneuloja on kaupungissa vain yksi, lienee tähän parempi totutella. Sitäpaitsi jos olisin ollut lasten kanssa liikkeellä, olisi täydellisempää sijaintia vaikea keksiä – ei porsliinikauppaa naapurissa tai valtatietä vieressä.

Sittemmin olen vieraillut Los Pollosissa kymmeniä kertoja. Että sikäli ei kyllä se sijainti ole yhtään haitannut, päinvastoin. Syy tähän on oikeastaan hyvin yksinkertainen: Los Pollos tarjoilee aivan samperin hyvää kanaa, eivätkä lisukkeetkaan sille juuri häviä.

Kuvitelkaapa täydellinen grillattu kana. Sisältä mehukas ja pehmeä, pinnalta kunnolla rapea – voilla, valkosipulilla ja yrteillä valeltu kana. No, sellaisia Los Pollos myy! Kanan voi ostaa joko kokonaisena, puolikkaana tai neljäsosana, ihan ruokailijan ruokahalusta riippuen. Lisäksi listalta löytyy erilaisia burfereita, täytettyjä leipiä, rieskoja ja salaatteja, joiden täytteenä on kanaa tai kasviksia.

Pollosin klassikoita ovat kokonaiset siivet ja chili-korianterikanamakkara, jota ravintola valmistaa yhdessä  ylöjärveläisen Veljekset Mattilan kanssa. Makkara on herkullista ja sen tulisuusaste on todella hyvä myös perheen pienimmille – testattu on, sain nimittäin makkaraa paketin kotiinviemisiksikin ja jälkikasvu veteli sen ennen kuin ehdin kotkot sanoa.

Siivet eivät olleet edes niiden perinteisten etikkasiipien pikkuserkkuja, vaan ihan täysin eri tavaraa. Tuoreuden voi maistaa ja valkosipulinen, vähän makea savuchilikastike sopi siipien kanssa erinomaisesti. Sanoisin, että perinteiset tamperelaiset siivet on tarkoittu darraruuaksi ja nämä Los Pollosin siivet ihan oikeaksi ruuaksi, jos tälläisen karkean yleistyksen sallitte. Ja jo siinä edellisessä postauksessa taisinkin hehkuttaa pollosin batatas bravaseita – yksi parhaista bravas-annoksista, joita koskaan olen syönyt!

Erinomaisen ruuan lisäksi Los Pollosilla on toinenkin ässä hihassa: maltillinen hinnoittelu. On todella miellyttävää käydä ravintolassa, saada hyvää, oikeista raaka-aineista itse valmistettua ruokaa ja maksaa siitä alle parikymppiä. Oluiden tai viinien kanssa hinta kohoaa tietysti vähän korkeammaksi, mutta konkurssiin Los Pollosissa ei taatusti joudu.

Sitäpaitsi Los Pollosista ja Tonista pitäisi tehdä nähtävyys. Kun ravintolan omistaja seisoo itse tiskin takana, valaisee ravintolan hymyllään ja kysyy uudelta asiakkaalta, että haluaisiko hän maistella ruokia ennen tilauspäätöksen tekemistä, ollaan lähellä taidetta. Los Pollos on olemassa ensisijaisesti sen asiakkaita ja näiden elämystä varten ja sen huomaa jo kaukaa.

Teksti Emmi Nuorgam
Kuvat: Los Pollos

Viimeisimmät Hungry for Tampere -postaukset:

Gastropubit ovat Tampereen lahja juomaharrastajille ja kikkailematonta laaturuokaa rakastaville
Hungry for Tampere

Gastropubit ovat Tampereen lahja juomaharrastajille ja kikkailematonta laaturuokaa rakastaville

Tampereen gastropubeissa yhdistyy rakkaus laadukkaaseen juotavaan ja herkulliseen syötävään.
Lue lisää
Taivaallisia makuja ja maisemia: Tampereen upeimmat näköalaravintolat
Hungry for Tampere

Taivaallisia makuja ja maisemia: Tampereen upeimmat näköalaravintolat

Sen lisäksi, että Tampereelta saa hyvää ruokaa, sitä pääsee nauttimaan mahtavissa maisemissa.
Lue lisää
Los Pollos tarjoilee kaupungin parasta kanaa
Hungry for Tampere

Los Pollos tarjoilee kaupungin parasta kanaa

Koskikeskuksessa sijaitseva kanaravintola hurmaa maulla ja hymyllä.
Lue lisää
Lihaisten nautintojen äärellä – Tampere on lihansyöjän paratiisi
Hungry for Tampere

Lihaisten nautintojen äärellä – Tampere on lihansyöjän paratiisi

Tampere on lihan alkulähteitä ja tuotantotapoja arvostavan lihansyöjän paratiisi.
Lue lisää