Los Pollos tarjoilee kaupungin parasta kanaa - Visit Tampere

Los Pollos tarjoilee kaupungin parasta kanaa

22.08.2018

Kun muutama vuosi sitten kuulin Toni Leskisen, Saludin entisen keittiövelhon, avaavan Koskikeskukseen Los Polloskanaravintolan, olin ennenkaikkea hämmentynyt. Koskikeskukseen? Kanaravintolan? Oli vaikea ymmärtää, miksi kukaan haluaisi syödä ravintolassa juuri kanaa – kuivaksi paistettua pahvia, joka ei maistu miltään.

Kävin Los Pollosissa ensimmäisen kerran miltei heti avaamisen jälkeen ja silloin kritisoin sijaintia kauppakeskuksen alakerrassa. Pakko myöntää etten edelleenkään ole mitenkään superihastunut sijaintiin, mutta koska Näsinneuloja on kaupungissa vain yksi, lienee tähän parempi totutella. Sitäpaitsi jos olisin ollut lasten kanssa liikkeellä, olisi täydellisempää sijaintia vaikea keksiä – ei porsliinikauppaa naapurissa tai valtatietä vieressä.

Sittemmin olen vieraillut Los Pollosissa kymmeniä kertoja. Että sikäli ei kyllä se sijainti ole yhtään haitannut, päinvastoin. Syy tähän on oikeastaan hyvin yksinkertainen: Los Pollos tarjoilee aivan samperin hyvää kanaa, eivätkä lisukkeetkaan sille juuri häviä.

Kuvitelkaapa täydellinen grillattu kana. Sisältä mehukas ja pehmeä, pinnalta kunnolla rapea – voilla, valkosipulilla ja yrteillä valeltu kana. No, sellaisia Los Pollos myy! Kanan voi ostaa joko kokonaisena, puolikkaana tai neljäsosana, ihan ruokailijan ruokahalusta riippuen. Lisäksi listalta löytyy erilaisia burfereita, täytettyjä leipiä, rieskoja ja salaatteja, joiden täytteenä on kanaa tai kasviksia.

Pollosin klassikoita ovat kokonaiset siivet ja chili-korianterikanamakkara, jota ravintola valmistaa yhdessä  ylöjärveläisen Veljekset Mattilan kanssa. Makkara on herkullista ja sen tulisuusaste on todella hyvä myös perheen pienimmille – testattu on, sain nimittäin makkaraa paketin kotiinviemisiksikin ja jälkikasvu veteli sen ennen kuin ehdin kotkot sanoa.

Siivet eivät olleet edes niiden perinteisten etikkasiipien pikkuserkkuja, vaan ihan täysin eri tavaraa. Tuoreuden voi maistaa ja valkosipulinen, vähän makea savuchilikastike sopi siipien kanssa erinomaisesti. Sanoisin, että perinteiset tamperelaiset siivet on tarkoittu darraruuaksi ja nämä Los Pollosin siivet ihan oikeaksi ruuaksi, jos tälläisen karkean yleistyksen sallitte. Ja jo siinä edellisessä postauksessa taisinkin hehkuttaa pollosin batatas bravaseita – yksi parhaista bravas-annoksista, joita koskaan olen syönyt!

Erinomaisen ruuan lisäksi Los Pollosilla on toinenkin ässä hihassa: maltillinen hinnoittelu. On todella miellyttävää käydä ravintolassa, saada hyvää, oikeista raaka-aineista itse valmistettua ruokaa ja maksaa siitä alle parikymppiä. Oluiden tai viinien kanssa hinta kohoaa tietysti vähän korkeammaksi, mutta konkurssiin Los Pollosissa ei taatusti joudu.

Sitäpaitsi Los Pollosista ja Tonista pitäisi tehdä nähtävyys. Kun ravintolan omistaja seisoo itse tiskin takana, valaisee ravintolan hymyllään ja kysyy uudelta asiakkaalta, että haluaisiko hän maistella ruokia ennen tilauspäätöksen tekemistä, ollaan lähellä taidetta. Los Pollos on olemassa ensisijaisesti sen asiakkaita ja näiden elämystä varten ja sen huomaa jo kaukaa.

Teksti Emmi Nuorgam
Kuvat: Los Pollos

Viimeisimmät Hungry for Tampere -postaukset:

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori
Hungry for Tampere

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori

Aisti ja Heinätori ovat konstailemattomia laaturavintoloita Tampereen teatterikeskittymässä.
Lue lisää
Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila
Hungry for Tampere

Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila

Panimoravintolassa pannaan olut ensin ja mietitään sitten vasta ruokaa.
Lue lisää
Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää
Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä
Hungry for Tampere

Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä

Kajo on hurmaava yhdistelmä osaamista, tyylitajua ja rakkautta.
Lue lisää