Siirry sisältöön

Tampere löytää sydämeesi, mutta mitä sinä löydät Tampereelta tänä kesänä? Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen aina jotain uutta ja kiehtovaa.

Kehräsaaren punatiiliset rakennukset illalla

Kehräsaari on kuin luotu pienelle löytöretkelle! Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Kun Tampereella kurkistaa nurkan taakse, sieltä saattaa löytää salakapakan, jättikokoisen matopelin tai kiehtovia katumaalauksia. Erityisesti Pispalan ja Kehräsaaren pikkukujat kutkuttavat mieltä. Molemmissa tuntuu historian havinaa. 

Tampereen museokattaus on laaja ja omaperäinen. Vaihtuvat näyttelyt takaavat, että museoista löytyy aina uutta tutkittavaa. Tänä kesänä esimerkiksi iki-ihanan Muumimuseon perusnäyttely Kuinkas sitten kävikään? on uusittu ja Observatoriossa on esillä näyttely Marikista Melukylään: Ilon Wiklandin satukuvituksia.

Tampereen taidemuseossa taas pääsee ihailemaan vuoden 2021 nuoren taiteilijan Joel Slotten teoksia. Vai löydätkö itsesi sittenkin postitalonpojan 1600-luvun hirsiasumuksesta hämyisen kuun valossa? Silloin olet Postimuseossa tutustumassa Viestinviejät -näyttelyyn. 

Arvoituksien ja mysteereiden ystäville Tampereella on lukuisia mielenkiintoisia vierailukohteita. Särkänniemen Koiramäessä sulkeutumisajan jälkeen pelattava Time Traveller -seikkailupeli muuttaa aitojen sisälle kätkeytyvän kaupungin pelikentäksi. Amazing Cityn Outdoor Escape -seikkailut ovat täysin uudenlaisia tarinallisia miljööpelejä, jotka tempaavat mukaan tiivistunnelmaiseen tiimityöhön.

Sisätiloissa pulmien ja päänrapsuttelun äärelle johdattavat Room Escapen pakohuoneet. Visiitin voi suunnitella hyvissä ajoin tai suunnata vaikka sadetta karkuun lyhyelläkin varoitusajalla. Huoneet sopivat muuten koko perheelle!

Löytöretkiä uusiin makuihin ja maisemiin

Lounas kartanomiljöössä englantilaisen ruusutarhan ja ainutlaatuisen arboretumin keskellä? Kyllä kiitos! Herkutellessa voi miettiä, millaista elo on Hatanpään kartanossa entisaikoihin mahtanut olla. Istahda siis aurinkoiselle terassille tai järjestä oma picnic puiden katveessa. Saatat myös kohdata yllätyksen, kun Kartanon kaunis Kastanja polkee kahvipyörällä luoksesi.

Toinen ainutlaatuinen vierailupaikka on Finlaysonin alue ja siellä Finlayson Art Area. Se on tänä vuonna värikäs, vihreä ja veistoksellinen. Mukana on maalauksia, valokuvia, videotaidetta, veistoksia, taidegrafiikkaa, installaatioita, lasitaidetta ja katumaalauksia.

Tampereen ihana kauppahalli täyttää kunnioitettavat 120 vuotta 8.6. Kauppahallissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa aistimassa tunnelmaa, herkuttelemassa tai ostamassa tuliaisia. Kauppahalli on olemassolonsa aikana selvinnyt monesta koko kansakuntaa vavisuttavasta muutoksesta ja kriisistä – jopa sodista ja nyt viimeisimpänä koko maailmaa ravistelleesta pandemiasta.

Legendaarista!

Rajaportin saunan ainutlaatuisessa tunnelmassa voit saunoa Tampereen tahtiin. Kuva: Laura Vanzo

Tampereelta löytyy useampia paikkoja, joiden eteen voi sijoittaa termin “legendaarinen”. Sisäistä tamperelaistasi voit etsiä Siipiweikkojen siivillä, Vaakon Nakin Kivimiehellä tai kauppahallin kahviloissa ja ravintoloissa. Varmimmin sen löytää suuntaamalla löylyihin Suomen vanhimpaan yleiseen saunaan, Rajaportin saunaan.

Lisää vinkkejä tutkimusmatkailijoille ja uusien elämysten etsijöille alla!