Mediavierailut: pääteemat ja näkyvyys vuonna 2019 - Visit Tampere

Mediavierailut: pääteemat ja näkyvyys vuonna 2019

26.09.2019

Tänä vuonna Visit Tampere on järjestänyt vierailuja yli 70 media- ja vaikuttajavieraalle. Tampereella vieraita on käynyt enimmäkseen Isosta-Britanniasta, Saksasta, Venäjältä ja Japanista, mutta myös Yhdysvalloista, Australiasta, Espanjasta ja Suomesta on kaupungissamme vierailtu. Vierailuiden teemoja ovat olleet sauna ja hyvinvointi, Järvi-Suomi ja luonto, ruokakulttuuri, sekä Muumit. Mediasta riippuen Tamperetta on nostettu esiin kaupunkilomakohteena tai luonnonystävän paratiisina, perhekohteena tai paikkana, jossa yksinseikkailija voi löytää ainutlaatuisia elämyksiä. Seuraavista aiheista on mediayhteistyömme kautta kirjoitettu: 

a) Saunapääkaupunki

Tampereen rento paikallinen elämäntyyli saunoineen ja järvineen näyttäytyvät eksoottisen houkuttelevana varsinkin ulkomaisille vieraille. Tampereen yleiset saunat houkuttelevat vierailijoita, ja paikallinen saunakulttuuri on saanut huomiota maailmanlaajuisesti. 

Kun esimerkiksi rakennamme vierailulle ohjelmaa saunateeman ympärille, haluamme tarjota pääasiallisesti ainutlaatuisia saunaelämyksiä, kuten saunameditaatiota tai saunajoogaa, tai vaikkapa erilaisia hoitoja tai opastettuja retkiä yleisiin saunoihin.  

b) Ruoka ja paikallinen ravintolakulttuuri 

Paikallinen ruokakulttuuri on ollut esillä melkein jokaisella isännöimällämme mediavierailulla. Valitsemme vieraillemme ravintoloita, jotka tarjoilevat erinomaista ruokaa, viihtyisän ilmapiirin ja omintakeisen tarinan. Ravintoloiden tulisi pystyä myös tarjoamaan gastronominen elämys. Kun  valitsemme ruokailupaikkaa mediavieraillemme, korostamme erityisesti paikallisia lähituotteita ja kauden herkkuja.

c) Luonto ja luonnonrauha

Muualta tulevat vierailijat näkevät yhtenä seutumme suurimmista vahvuuksista luonnon ja metsien läheisyyden, mitä me paikalliset puolestamme helposti pidämme itsestäänselvyyksinä. Rauha, hiljaisuus ja koskematon luonto ovat olleet varsinkin brittiläisten ja japanilaisten vieraidemme mieleen. 

Kansainvälinen mediayhteistyömme on tuonut meille mahdollisuuden nostaa seutuamme paikkana, jossa voi nauttia kiireettömästi rauhasta ja hiljaisuudesta, ladata akkujaan ja löytää mielenrauhaa. Olemme pyrkineet keskittämään vieraidemme huomion kaupunkiluontoon, kansallispuistoihin, elämyspalveluiden helppoon saatavuuteen ja elämyksiin kuten patikointi, marjojen poiminta, nuotiolla kokkaaminen tai metsämeditaatio.  

Tässä tämän vuoden mediayhteistyömme satoa: 

Lehdet

Metro (UK)

Metro (UK) 

Telegraph (UK)

Daily Mail (Scotland)

Genic (Japan)

Enfant (Japan)

Die Welt (Germany)

Allegro (Russia) 

O teatre (Russia)

NZZ Stil (Switzerland)

Howlround (USA)

The Telegraph

Sunday Mail

Viimeaikaisista vierailuista odotamme tarinaa Tampereesta julkaistavaksi muun muassa The Telegraph, Daily Record, ja Manchester Evening News -lehdissä vielä lokakuun aikana.

Blogit

Way Away (UK)

Megan Starr (USA) 

Loving White Style (Finland) 

Suomi Isshoissho (Japan)

Eternal Arrival (USA) 

Alice’s Diary (Russia) 

@GypsyLovinLight (Australia)  4 julkaisua + blogi

@Uletimru (Russia)  4 julkaisua

@larsentut (Russia)  3 julkaisua

@mama_mishonka (Russia), 5 julkaisua

@lub04ka (Russia), 5 julkaisua

Lokakuussa 2019 isännöimme mm. seuraavia mediaryhmiä: 

3-5.10. – 10 toimittajaa ja bloggaajaa kutsuttiin Japanista, Saksasta, Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Venäjältä ja Kiinasta Tampereella järjestettävään World Sauna Forumiin. Vieraat saavat kokea Tampereen seudun saunakulttuurin monimuotoisuuden valmistelemamme ohjelman myötä, sekä tietenkin forumin kautta. 

3-4.10. – 5 japanilaisen vaikuttajan vierailu Tampereella osana Visit Finlandin järjestämää matkaa. Tämän ryhmän kohokohta on saunameditaatio vanhassa savusaunassa Hämeenkyrön Koskelassa.   

9-10.10. – Ryhmä brittiläisiä ruokabloggaajia viettävät 2 päivää Tampereella tutustuen parhaisiin ruokamatkailullisiin kohteisiin osana Visit Finlandin järjestämää matkaa. Myös tälle ryhmälle tullaan esittelemään paikallista saunakulttuuria. 

25-26.10. – Taidetoimittajia Italiasta tulee tutustumaan alueemme museoihin, eritoten Serlachius-museoihin, sekä suomalaiseen sielunmaisemaan aidon saunan ja ruokaelämysten kautta. 

Tutustu myös mediavierailuvinkkeihimme!

Olga Javits

PR-asiantuntija
olga.javits@visittampere.fi
+358408650243

I plan and organize international media visits to Tampere. Journalists and influencers from all over the world are my guests. I speak English, Finnish, Russian (native), and Spanish. 

Why Tampere? 

Imagine you can finally have only what you need from a city and take out everything that makes the city life complicated. You will get Tampere. 

Lisää luettavaa

06.04.2020
Vaikka korona tekee lähikuukausien majoitustilastoista varmasti synkkää katseltavaa, vielä helmikuussa Tampereella porskutettiin huimassa kasvussa yöpymisten osalta.
03.04.2020
Tammi-helmikuussa 2020 venäläisten matkailijoiden yöpymiset Tampereella kasvoivat 70 prosenttia verraten viime vuoden samaan ajankohtaan.
03.04.2020
Koronavirusepidemia on johtanut mittaviin sopeuttamistoimiin lentoliikenteen osalta.