Näköaloja ja lintujen bongausta - Visit Tampere

Näköaloja ja lintujen bongausta

15.03.2018

Tampereen seudulla on monia upeita näköaloja ja vielä enemmän mielenkiintoisia lintuja, joita kannattaa päästä katsomaan.

 

Tampereen upeimmat näkymät avautuvat eittämättä kaupunkimme maamerkin, Näsinneulan, huipulta. 168-metriä korkeasta Näsinneulasta näkee upeasti sekä Pyhä- että Näsijärven, miltei koko kaupungin ja vähän naapurikuntiakin. Toinen tunnettu näköalapaikka on tietenkin Pyynikin näkötorni, jonka huipulta näkee niin ikään kummankin järven ja mahtavaa metsämaisemaa silmänkantamattomiin. Alakerran kahvilasta saa maisteltavaksi vaatimattomasti kehuttuna niitä Suomen parhaita munkkeja!

 

Tampereella on myös lintutorneja, joista pääsee bongailemaan paikallista lintukantaa. Keskustan tuntumassa sijaitseva Iidesjärvi tunnetaan lintujärvenä, ja keväisin järvellä tapaakin monipuolista linnustoa. Iidesjärvellä on myös lintutorni, järven itäpäässä pienen kävelymatkan päässä Nekalantieltä. Toinen Tampereen varsinaisista lintutorneista on Teiskossa, Velaatanjärven Nuutilanlahdella, jossa on pesineet aikoinaan jopa härkälintu ja ruskosuohaukka. Tampereen muista lintujärvistä ja lintutorneista löytyy lisää tietoa Tampereen kaupungin sivuilta.

 

Tampereen ympäristössä on myös useampia paikkoja, joissa pääsee lintuja ihailemaan ja harjaannuttamaan taitojaan niiden tunnistuksessa. Muun muassa Pirkkalassa, Pappilan alueella, on aivan Pyhäjärven rannalla hiljattain rakennettu lintutorni, jonne pääsee helposti myös lastenrattaiden kanssa omalla autolla. Alueella on myös laavu ja nuotiopaikka.

 

Kangasala on myös mielenkiintoinen vierailupaikka, mikäli linnut ja näköalat vetävät puoleensa. Kangasalla sijaitsee Pohtiolampi, joka tarjoaa mukavat puitteet koko perheen puuhapäivälle: alueelta voi maksua vastaan kesäisin kalastaa lohia, ihailla kanoja ja pupuja, viihtyä leikkipuistossa, nauttia aterian ja kiikaroida lintujen elämää lintutornista. Pohtiolammella on myös sääksitorni, josta pääsee varsinkin loppukesällä seuraamaan kuinka sääkset nappaavat lohia lammesta näyttävin liikkein. Tutustu Pohtiolampeen tarkemmin täällä.

 

Kangasalan harjumaisemissa on myös neljä näkötornia, jotka sijaitsevat Haralan harjulla, Kirkkoharjulla, Keisarinharjulla ja Vehoniemessä. Haralanharjun näkötornista avautuu maisema, joka tietämän mukaan innoitti Topeliuksen kirjoittamaan runon Kesäpäivä Kangasalla. Näkötorni sijaitsee Suinulassa, Vesijärven pohjoispuolella. Kirkkoharjun näkötornista aukeavia näkymiä puolestaan pääsee ihailemaan Vesijärven ja Kirkkojärven väliseltä kannakselta (Kirkkoharjuntie 3). Keisarinharjuun on rakennettu Kangasalan uusi näköalapaikka, jota kutsutaan Keisarinportaiksi (Kustaa Kolmannen tie). Sieltä pääsee ihailemaan Roinetta ja Längelmävettä. Viimeisinä muttei vähäisimpänä, Vehoniemen näkötorni sijaitsee Vehoniemen Automuseon ja kahvion yhteydessä – täällä voi siis samalla vierailulla bongata vanhoja autoja, tuoreita pullia ja upeita maisemia. Katso, mitä Retkipaikka.fi -sivusto on kirjoittanut Vehoniemenharjusta ja Keisarinharjusta.

 

Visit Tampere Girl Looking At Näsinneula Tower Laura Vanzo

Näsinneulan näkötorni

Näsinneula, Laiturikatu, Tampere
Lue lisää
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Pappilan Laavu Pirkkalanseurakunta.fi

Pappilan ulkoilualue

Pappilantie 65, Pirkkala
Lue lisää
Visittampere Pohtiolammen Sääksitorni

Pohtiolammen virkistysalue

Pohtiolampi, Pohtiolammentie, Kangasala
Lue lisää
Visit Tampere Nature Detail And Girl Hiking In Seitseminen National Park Laura Vanzo

Haralanharju

Haralanharjun näkötorni, Kangasala
Lue lisää
Visit Tampere Vehoniemen Automuseo Kahvila Vehoniemi Car Museum Café Laura Vanzo 14

Vehoniemen Automuseo

Vehoniemenharjuntie 92, 36570 Kangasala
Lue lisää

Lue lisää

Tampereen parhaat näköalapaikat
Kaupunki & kulttuuri

Tampereen parhaat näköalapaikat

Tampereen parhaat paikat maisemakuvien ottoon - instaseuraajasi ihastuvat näihin!
Lue lisää
Parhaat paikat ottaa Tampere-selfie
Kaupunki & kulttuuri

Parhaat paikat ottaa Tampere-selfie

Heittäydy turistiksi ottamalla peritamperelainen selfie, ja käytä somessa hashtagia #visittampere.
Lue lisää
Patikoimaan Tampereen seudulle
Retkeily ja patikointi

Patikoimaan Tampereen seudulle

Tampereen seudulla löytyy reittejä parin tunnin tai parin päivän ulkoiluun.
Lue lisää