Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Näköaloja ja lintujen bongausta

02.09.2020

Tampereen seudulla on monia upeita näkötorneja ja vielä enemmän mielenkiintoisia lintuja, joita pääsee havainnoimaan lintutorneista.

 

Tampereen upeimmat näkymät avautuvat eittämättä kaupunkimme maamerkin, Näsinneulan, huipulta. 168-metriä korkeasta Näsinneulasta näkee upeasti sekä Pyhä- että Näsijärven, miltei koko kaupungin ja vähän naapurikuntiakin. Toinen tunnettu näköalapaikka on tietenkin Pyynikin näkötorni, jonka huipulta näkee niin ikään kummankin järven ja mahtavaa metsämaisemaa silmänkantamattomiin. Alakerran kahvilasta saa maisteltavaksi vaatimattomasti kehuttuna niitä Suomen parhaita munkkeja!

Tampereella on kaksi lintutornia; keskustan tuntumassa sijaitseva Iidesjärvellä ja Teiskossa, Velaatanjärven Nuutilanlahdella. Tampereen lintujärvistä löytyy lisää tietoa Tampereen kaupungin sivuilta.

Lähellä Tamperetta, Kangasalla, sijaitsee Pohtiolampi, joka tarjoaa mukavat puitteet koko perheen puuhapäivälle: alueelta voi maksua vastaan kesäisin kalastaa lohia, ihailla kanoja ja pupuja, viihtyä leikkipuistossa, nauttia aterian ja kiikaroida lintujen elämää lintutornista. Pohtiolammella on myös sääksitorni, josta pääsee varsinkin loppukesällä seuraamaan kuinka sääkset nappaavat lohia lammesta näyttävin liikkein. Kangasalta löytyy myös Haralanharjun näkötorni, josta avautuu maisema, joka tietämän mukaan innoitti Topeliuksen kirjoittamaan runon Kesäpäivä Kangasalla. Vehoniemenharjun näkötorni sijaitsee Vehoniemen Automuseon ja kahvion yhteydessä – täällä voi siis samalla vierailulla bongata vanhoja autoja, tuoreita pullia ja upeita maisemia.

 

Lue lisää Tampereen seudun näkö- ja lintutorneista klikkaamalla kohdetta.

 

Muuta huomioitavaa

 

Voit tutustua Pirkanmaan lintuhavaintoihin PiLyn sivuilla.

Esteettömiä lintutorneja ovat Lempäälässä Virta-Kampuksen lintutorni sekä Kangasalla Kirkkojärven lintutorni.

Muistetaan kunnioittaa luontoa siellä liikkuessa! Jokamiehenoikeudet ovat luettavissa luontoon.fi -sivuilla.

Koronan vaikutukset näkö- ja lintutorneihin:

Pirkanmaalla lintutornit ovat suurimmalta osalta käytössä, turvavälit ja hygienia muistettava niissä käydessä. Välttäkää ruuhkautuneita kohteita. Ohjeet lintuharrastajille koronan ajalle löytyy Birdlifen nettisivuilta ja yleiset luonnossa liikkumisohjeet koronan ajalle löytyy luontoon.fi -sivuilta.