Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Nautiskelua ja ahaa-elämyksiä Serlachius-museoissa

Mänttä-Vilppulan Serlachius-museot tarjoaa paon arjesta ja kurkistuksen toiseen todellisuuteen. Museomiljöö on nautinnollinen kesäkohde kaikille lomalaisille, sillä upeat rakennukset luonnon keskellä huokuvat maalaisromantiikkaa ja menneiden aikojen charmia.

Monipuolisten taide-elämysten ohella tarjolla on maistuvaa ruokaa, tunnelmallisia tuliaisputiikkeja sekä kaunista järviluontoa, joka sopii täydellisesti piknik-, pyöräily- tai kävelyretkiin. Laineiden liplatuksesta voi nauttia myös taidemuseon rannasta lainattavalla soutuveneellä.

Monipuolisia nautintoja kaikille aisteille

Serlachius-museoiden näyttelyvalikoima tarjoaa taidenautintoja ja ahaa-elämyksiä nykytaiteen rohkeista avauksista vanhempaan eurooppalaiseen taiteeseen ja Suomen kultakauden klassikkoteoksiin. Tämän kesän ehdoton vetonaula on maailman kuuluisimman katutaiteilijan Banksyn näyttely museo Göstassa. Siihen voi varata paikan museoiden verkkosivulta.

Vahvasti historiaa huokuva museo Gustaf kertoo myös mm. suomalaisen metsäteollisuuslegendan, itseään Paperiperkeleeksi nimittäneen G.A. Serlachiuksen tarinan. Serlachius-museoiden puitteissa voikin sukeltaa menneeseen aikaan ja aistia historiallista kartanoromantiikkaa, funkkikseen vivahtavaa konttorielämää sekä nykyaikaisen puuarkkitehtuurin monumentaalisuutta.

Museovierailuun voi yhdistää myös muita nautiskelukokemuksia, kuten ravintola Göstan lähiruokaherkut tai Autereen tuvan talonpoikaistarjottavat. Nautiskelijan illan kruunaa Mäntänvuoren luonnonsuojelualueella sijaitseva Viinitupa Vuorenmaja. Mänttä-Vilppulan Serlachius-museot on kätevä päiväretkikohde Tampereen-matkailijoille, sillä Serlachius-bussi kuljettaa vieraat suoraan museon ovelle. Illansuussa bussilla pääsee takaisin Tampereen keskustaan. Museon näyttelyihin sekä palveluiden osto- ja varausmahdollisuuksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.serlachius.fi. Sivuston verkkokaupasta löytyy majoitusmahdollisuuksia sekä valmiita paketteja nautinnolliseen Mänttä-kokemukseen.

 

 

Päivitetty: 05.07.2021