Pääsiäisenä tapahtuu Tampereen seudulla - Visit Tampere

Pääsiäisenä tapahtuu Tampereen seudulla

15.04.2019

Pääsiäisenä Tampereen seudulla pääsee tekemään muutakin kuin virpomista! On keikkaa, askartelua, muotia, brunssia, kulttuuria… siis melkein mitä vaan keksiikään!

 

Lapsille ja lapsenmielisille pääsiäiskivaa

 

Lastenkulttuurikeskus Rullassjärjestetään 17.-21.4. klo 12-16 Potpottavat Tipuset -työpaja. Lisäksi lauantaina 20.4. klo 13 pääsee Rullan kädentaitotunnille Tipupajaan askartelemaan oman pehmeän pörröisen pääsiäistipun! Rullassa on myös esillä Pallo Hallussa -näyttely, jossa on esillä taidokkaita 4–12 vuotiaiden lasten tekemiä töitä, jotka vievät katsojansa huikealle kulttuurimatkalle maailman eri kolkkiin. Rulla on suljettu poikkeuksellisesti 19.4.

 

Aivan supersöpö teatteriesitys Teatteri Mukamaksen Pupun Kevät pyörii huhtikuussa 6.-20.4. Yli 2-vuotiaille tarkoitettu lempeä ja keväinen pääsiäissatu kertoo ystävyydestä, pienistä ihmeistä ja oivaltamisen riemusta. Esitykseen luo tunnelmaa elävä musiikki ja laulu. Kesto n. 35 min.

 

Euroopan suurin suomalainen kiertävä käärme- ja matelijanäyttely Tropical Zoo saapuu jälleen Tampere-taloon! 17.-25.4. näyttelyssä on esillä alligaattoreita, käärmeitä, liskoja, hämähäkkejä ja paljon muuta!

 

Särkänniemen SuperParkkiin pääsee koko pääsiäisen ajan temppuilemaan ja temmeltämään. Planetaariossa näytetään 19.-21.4. kolmea eri elokuvaa kolmesti päivässä: Ihmeellinen ihminen, Me muukalaiset sekä Maasta maailmankaikkeuteen. Akvaario on myös auki ja Ravintola Näsinneulaankin pääsee syömään jos nälkä yllättää.

 

Lankalauantaina 20.4. klo 11-16 Tallipihalta löytää käsityöläisten torimyyntiä, hevosvaunuajelua ja ponitalutusta. Noita Iita Hoppunen vierailee ja tekee kolttosiaan (lapsille karkkia). Tallissa lisäksi ihania lampaita rapsuteltavana! Varaathan myös käteistä, sillä kaikille vieraileville myyjille ei käy kortti maksuvälineenä.

 

Jos et ole vielä tutustunut Tampere-Talossa sijaitsevaan Muumimuseoon, se onnistuu pääsiäisenä vallan mainiosti! Museo sulkeutuu torstaina 18.4. poikkeuksellisesti klo 16 ja on suljettu perjantaina 19.4., mutta on taas normaalisti auki lauantaina ja sunnuntaina!

 

Tullintorille pääsee temmeltämään koko pääsiäsen Irti Maasta -kiipeilykeskukseen, joka on auki 19.4. klo 12-18, 20.4. klo 10-19 sekä 21.-22.4. klo 12-18! Lisäksi Megazone sekä Prison Island & Tower Tag palvelevat myös koko pääsiäisen. PSST! Pääsiäispupu vinkkasi meille, että aikoo pe-ma välisenä aikana piilotella Prison Islandiin erilaisia koristemunia! Jos satut bongaamaan koristemunan sellissä pelaamisen tiimellyksessä, nappaa se matkaan ja vie se kassalle, niin saat vaihdettua sen suklaaseen. Megazone sekä Prison Island & Tower Tag ovat avoinna 19.4. klo 12-18, 20.4. klo 11-20 sekä 21.-22.4. klo 12-18. Itse kauppakeskus on suljettu pääsiäisenä, lukuunottamatta lauantaita 20.4., jolloin se on auki klo 9-20. Kauppakeskuksen ollessa kiinni, sisäänkäynti Irti Maasta -kiipeilykeskukseen, Megazoneen sekä Prison Island & Towe Tagiin onnistuu Hammareninkadun puoleisilta liukuovilta!

 

Musiikkia joka makuun

 

Tampere-talossa torstaina 18.4. esiintyy Tampere Filharmonia konsertillaan Sielunmessu ja Graalin malja. Suomen suosituimpien artistien joukkoon noussut Pyhimys vetää keikan perjantaina 19.4. Pitkän linjan räppärin Neljä vuodenaikaa: Kevät -konsertti on ikärajaton.

 

Tampereen Tuomiokirkossa kuljetaan Bachin ja Lisztin sävelin ristintietä valoon. Harjun Kamarikuoron konsertista pääsee nauttimaan perjantaina 19.4. klo 18.

 

Yo-Talolla pärähtää pääsiäisenä oikein kunnolla, kun perjantaina 19.4. järjestetään Speed & Thrash Attack -tapahtuma ja lavalle nousee legendaariset Prestige, A.R.G ja Damage S.F.P.! Elokuun alussa järjestettävä hevimusafestari Saarihelvetti järkkää puolestaan lauantaina 20.4. samaisessa paikassa Saarihelvetti Easterbash -ennakkobileet, joissa esiintymässä mm. Ajattara ja Profane Omen.

 

IHKU Night Clubissa esiintyy 20.4. Ida Paul & Kalle Lindroth ja sunnuntaina 21.4. ILMAISKEIKALLA (niimpä!) niin ihku Jukka Poika!

 

Jos ehtii jo torstaina 18.4. pääsiäistunnelmiin Tampereelle, niin kannattaa suunnata Viihdemaailma Ilonaan Jysäri Dance Tourille! Levylaukussa mukana isoimmat 90-luvun- ja eurodancen hitit, eli meininki on näissä bileissä todellakin katossa! Ysäritunnelmissa jatketaan edelleen perjantaina 19.4. Ressu Redfordin tahdissa.

 

Onnekkaat ehtivät lunastaa liput Tullikamarin Pakkahuoneelle Ville Valo & Agentsin keikalle lauantaille 20.4 ja osa jäi rappusille ruikuttamaan, mutta ei hätää, Tullikamarilla pääsiäisenä on lisäksi muutakin tekemistä! Torstaina 18.4. ikärajaton tapahtumatulokas The Grindhouse tuo Tampereelle laittoman kovan nipun suomalaisia hiphopin kärkinimiä! Metallimusan ystäville perjantaina 19.4. Pakkahuoneella esiintyy ruotsalainen Dead by April ja sitä on lämppäämässä liuta kotimaisia metallilupauksia. Klubin puolella nähdään perjantaina puolestaan kauniita melodioita tarjoava Pimeys ja keikan jälkeen vietetään pääsiäisriehaa DJ Rikun tahdissa aamuun asti! Jos et saanut tarpeeksesi ysäristä Viihdemaailma Ilonan bileissä, niin Klubilla sunnuntaina 21.4. pääsee vielä bailailemaan Beatformers 90’s rave specialin tahdissa!

 

Näyttelyitä ja yleisöopastuksia

 

Vapriikissa on tällä hetkellä 9 pysyvää näyttelyä ja 3 vaihtuvaa. Museokeskuksessa voi viettää koko päivän, tutustuen mm. Postimuseon Transit – rajapostia -näyttelyyn ja Suomen ainoaan Pelimuseoon. Kivimuseo ja Tampere 1918 vievät entisaikoihin, kun taas Jääkiekkomuseo ja Nukkekekkerit viihteellisempiin hetkiin. Luonnontieteellisen museon eri teemahuoneet puolestaan tutustuttavat Suomen luontoon mielenkiintoisella tavalla. Kevään suosituin näyttely on ehdottomasti Dracula – Vampyyrit Vapriikissa -näyttely, jossa pääsee selvittämään verenimijöihin liittyvää taikauskoa, mistä ne tulevat, miten elävät kuolleet voi tunnistaa ja kuinka niiltä voi suojautua. Näyttelyä ei suositella perheen pienimmille. Vapriikki suljetaan 18.4. poikkeuksellisesti klo 16 ja on suljettu 19.4. sekä 22.4.

 

Pääsiäisen aikaan pääsee osallistumaan useaan yleisöopastukseen. Lenin-museolla 20.04. ja 21.04. klo 14 pääsee tutustumaan oppaan johdolla uuteen ja erilaiseen Lenin-museoon. Työväenmuseo Werstas vie opastetulle kierrokselle 20.04. ja 21.04. klo 15 Lastentarhanopettajien tarina -näyttelyyn. Sara Hildénin taidemuseossa on toukokuun 12. päivä asti Kiki Smithin -näyttely Procession, johon opastukset tapahtuvat aina sunnuntaisin klo 13. Pääsiäisen kunniaksi Vakoilumuseo järjestää opastuksia kolmena päivänä putkeen, 20.-22.4 klo 14! Ensimmäistä kertaa museo on avoinna molempina pääsiäispäivinä normaalisti klo 12-18. Opastuksessa käydään läpi vakoilun historian tarinat ja metodit museon kokoelman avulla. HUOM! Nämäkin museot ovat suljettu perjantaina 19.4. ja lukuunottamatta Vakoilumuseoa ovat suljettu myös maanantaina 22.4.

 

Brunsseja, teatteria ja muuta mukavaa

 

Tullin saunalla pääsee lauantaina 20.4. maistelemaan herrrrrrkullista pääsiäisbrunssia, tarjolla on herkkuja niin lihan ystäville kuin vegaaneillekin! Saunathan ovat tietenkin myös lämpimänä koko pääsiäisen. Klubin brunssi tarjoaa myös lauantaina maittavan ja monipuolisen pääsiäiskattauksen DJ-vieraineen. Lisäksi Ravintola Porossa tarjoillaan brunssi pääsiäisteemalla sekä lauantaina 20.4. että sunnutaina 21.4. Nam!

 

Miltä kuulostaisi saunominen ja avantouinti kuun valossa? Rauhaniemen Kansakylpylä on kiirastorstaina 18.4. poikkeuksellisesti auki klo 22 asti. Miten ihana tapa aloittaa pääsiäinen!

 

Aquarian Yoga järjestää pääsiäisen pyhien tapahtuman, joka sisältää “pyhän kolminaisuuden” joogan, gongin ja avantosaunan puhdistavat ja rentouttavat elementit vapaasti valittavana kokonaisuutena. Voit ottaa osaa joko kaikkiin 5 päivän tapahtumiin aloittaen kiirastorstai-illasta ja lopettaen 2. pääsiäispäivän maanantai-illan avantosaunaan tai voit vapaasti valita listalta vain sinulle itsellesi sopivimmat ja mieluisimmat tilaisuudet. Joka tapauksessa sinulle jää myös joka päivä reilusti omaa aikaa viettää vaikkapa ulkona nauttien keväisessä luonnossa tai läheisten ihmisten seurasta.

 

Vanhan ajan nostalgiaan pääsee todella hyppäämällä  Höyryjuna Ukko-Pekan kyytiin sunnuntaina 21.4. Tampereelta Orivedelle ja takaisin! Katso lippujen hinnat sekä tarkemmat aikataulut täältä.

 

Tampereen Ylioppilasteatteri järjestää pääsiäissunnuntaina 21.4. Yökylässä-festivaalin, jossa voit kirjaimellisesti olla kuin kotonasi. Yökylä on rento, poikkitaiteellinen ja yhteisöllinen kevätfestivaali, jonka ajan teatteri toimii yhteisenä olohuoneena. Yövieraana saat nauttia taiteesta ja hyvästä seurasta joko sohvalla löhöillen tai tanssilattialla irrotellen.

 

Teattereissa vietetään pitkälti pääsiäislomaa, mutta paria esitystä pääsee katsomaan pääsiäisviikonloppunakin. Perjantaina 19.4. Suuri Aalto -niminen näytelmä tuo Tampereen Ylioppilasteatterin näyttämölle joukon tamperelaisten teatterintekijöiden kirjoittamia runollisia tekstejä, jotka nivoutuvat yhteen teoksessa aaltoilevan koreografian kanssa. Tampereen Komediateatterissa lauantaina 20.4. menee kaksi esitystä komediasta Linnan Juhlat, joka on huima spektaakkeli maamme seuratuimmasta tapahtumasta! Näytelmä jää kesätauolle tämän jälkeen ja palaa näyttämölle jälleen syyskuussa.

 

Lähikuntien pääsiäistarjontaa

 

Kimmo Pyykkö taidemuseossa Kangasalla on meneillään Samuli Heimosen näyttely Monesta yksi taidemuseon kahdessa kerroksessa 26.1.–19.5., johon pääsee sunnuntaina 21.4. tutustumaan syvemmin yleisöopastuksen merkeissä klo 13.

 

Suomen suosituin automuseo, Vehoniemen automuseo, on auki koko pääsiäisen! Museo sijaitsee Kangasalla, Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueen keskellä upealla paikalla. Museossa on jatkuvasti vaihtuva näyttely auton historiasta, moottoripyöriäkään unohtamatta. Vehoniemellä voit ihailla kansainvälisiä loistoautoja sekä eri vuosikymmenten käyttöautoja. Alueella on myös näkötorni.

 

Aktiivisempaa menoa löytyy Kangasalan uimahalli Kuohussa, johon pystytetään jälleen pääsiäisen ajaksi hauska vesihuvipuistorata! Wibit-vesihuvipuistorata on avoinna koko pääsiäisen 19.-22.4. klo 10-18.

 

Lauantaina 20.4. Sastamalassa Herra Hakkarainen on mukana leikeissä Herra Hakkaraisen talossa muun muassa omassa kodissaan ja ritarien miekkailuissa! Sastamalan uutterin unissakävelijä on paikalla klo 11, 13 ja 15. Muina pääsiäispäivinä talo on suljettu.

 

Lempäälässä on maanmainio ostospaikka Ideapark, jossa tapahtuu jos jonkinmoista pääsiäisenä:

 

Perjantaina 19.4. käynnistyy Suuri pääsiäismunajahti, kun Ideaparkkiin on piilotettu 300 pääsiäismunaa! Lauantaina 20.4. Ideapark goes Fashion & Music, Feat. Arttu Wiskari, jossa tasokkaat muotinäytökset esittelevät Ideaparkin liikkeiden kevään ja kesän muotitrendejä Keskusaukiolla. Lisäksi Arttu Wiskari laulaa biisin muotinäytöksissä ja vetää pidemmän keikan noin klo 14.30. Keskusaukiolla voi nauttia lisäksi Riitan ja Ti-Ti Nallen pääsiäiskonsertista sunnuntaina 21.4. klo 14 alkaen. Mukana menossa koko Nalleperhe sekä paljon Hirsimetsän asukkaita!

 

Ti-Ti Nallen kodissa tapahtuu koko pääsiäisen, ohjelmassa perjantaista maanantaihin pääsiäismunien taiteilua yhdessä Äitinallen kanssa! Lauantaina 20.4. Nallekodissa piilottelee pieniä pääsiäistipuja. Löydätkö omasi? Löydetty tipu vaihdetaan Puodissa herkkuun! Maanantaina 22.4. Nallekotiin pomppii vierailulle ihana Pupuliina!

 

Ideaparkin pääsiäisen huipentaa Teflon Brothersin ikärajaton ilmaiskeikka maanantaina 22.4. klo 15. Keikan kesto noin 50 minuuttia.

 

Lisäksi Ideaparkissa on auki koko pääsiäisen Suomen suurin ja monipuolisin sisähuvipuisto Zones by Särkänniemi!

 

Muuta huomioitavaa

 

Pääsiäisenä paikallisbussit liikennöivät poikkeusaikatauluilla. Tampereen kaupungin pääsiäismuistiosta löytyy kaupungin palveluiden aukioloaikoja. 

 

Lisää tapahtumia löytyy tapahtumakalenteristamme ja Aamulehden Menoinfosta. Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista. Tarkistathan aina tapahtumien tiedot suoraan tapahtumien tai järjestäjien omilta sivuilta

 

HUOM! Visit Tampereen matkailuneuvonta on suljettu 19.4.-22.4. Palvelemme jälleen tiistaina 23.4. Hyvää pääsiäistä!