Pelikulttuurin ytimessä - Visit Tampere

Pelikulttuurin ytimessä

27.03.2018

Tampere tarjoaa valtavasti näkemistä ja tekemistä kaikille peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneille. Paikalliset käyntikohteet ja tapahtumat kattavat pelaamisen koko kirjon elektronisesta urheilusta, retrokolikkopeleistä ja flippereistä aina lauta-, kortti- ja roolipeleihin.

 

Suomen Pelimuseo

Pelikansan kannattaa vierailla Museokeskus Vapriikissa sijaitsevassa Suomen Pelimuseossa, jonne on koottu pelien ja pelaamisen historiaa lautapeleistä digiaikaan. Museon vetonaula on pelihalli, jossa pääsee kokeilemaan yli 60 klassikkopeliä eri aikakausilta. Pelimuseossa järjestetään myös aihepiiriin liittyviä tapahtumia. Myös radioroolipeli Lohikäärmepuulle on varattu oma paikkansa.

 

Pelitapahtumat

Tietokonepelitapahtumien suurin ja kaunein Tampereella on kevättalven nelipäiväinen verkkopelitapahtuma LanTrek, joka kerää Tampereen messu- ja urheilukeskukseen tuhatkunta pelaajaa mittelemään paremmuudesta eri peleissä Counter-Strikesta NHL:ään.

Syyskuussa järjestettävä kolmepäiväinen Tracon tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikille rooli-, lauta-, kortti-, miniatyyri- ja strategiapelaamisesta sekä animesta, mangasta, cosplaysta ja muusta japanilaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneille.

Tracon Hitpoint on pöytäpelaamiseen keskittyvä Traconin sisartapahtuma, jossa pääosassa ovat lauta-, kortti-, figuuri- ja pöytäroolipelit. Ohjelmaan sisältyy myös mm. luentoja ja keskusteluja sekä pelisuunnittelukilpailu.

Tampereen eSports Klubin järjestämän pelifestivaali Checkpointin ohjelmaan kuuluu mm. eSports-turnauksia, retropelejä, lautapelejä, workshopeja ja seminaareja.

Säännöllisen epäsäännöllisesti Tampereella järjestettävä Blast from the Past! tarjoaa klassisten kolikkopelien ystäville mahdollisuuden päästä verestämään taitojaan vanhojen suosikkien parissa chiptune-musiikin tahtiin Tampereen Tullikamarin Klubille.

 

Pelikahvila Taverna ja Tampereen pelihallit

Tampereen keskustan Puutarhakadulla sijaitseva Taverna on Suomen ensimmäinen lautapelikahvila. Tavernaan ovat tervetulleita kaikentasoiset ja -ikäiset pelaajat, ja kahvilan kirjaston yli 400 lautapeliä pääsee pelaamaan pientä maksua vastaan.

Ikuri Arcade on Länsi-Tampereen Ikurissa sijaitseva flipperitaivas, jossa pääsee flipperien lisäksi hakkaamaan muitakin klassisia kolikkopelejä. Ikuri Arcade ei ole normaalisti auki yleisölle, mutta siellä järjestetään säännöllisin väliajoin erilaisia pelitapahtumia- ja turnauksia. Pelihallia vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin.

Retropelien huoltoon ja vuokraukseen erikoistunut Reprocade pyörittää kolikkopelejä useissa tamperelaisissa kahviloissa ja baareissa sekä tapahtumien yhteydessä Hiedanrannan Kuivaamossa.

 

Pelikaupat

 

Fantasiapelit

Lautapelit, roolipelit, keräilykorttipelit, miniatyyripelit, oheistuotteet ja tarvikkeet; myös sarjakuvat ja kirjat. Tampereen kivijalkamyymälä sijaitsee Kuninkaankadulta.

Puolenkuun Pelit

Nettikaupan laajan valikoiman lisäksi Keskustorin nurkalta löytyvästä liikkeestä mm. uudet ja käytetyt konsoli ja PC- pelit, miniatyyripelit, lautapelit, roolipelit, keräilykorttipelit ja oheistuotteet. Lisäksi sarjakuvia, kirjoja ja elokuvia. Valikoimassa myös ohjaimia, kuulokkeita sekä peliteemaisia vaatteita ja asusteita.

Lautapelit.fi

Lautapelit, korttipelit ja palapelit Ratinan kauppakeskuksesta. Valikoimassa lautapelejä niin lapsille kuin aikuisillekkin.

GameStop

Uudet ja käytetyt konsolipelit, uudet pc-pelit, pelikonsolit ja tarvikkeet kauppakeskus Koskikeskuksesta.

Swamp Ideapark

Uudet ja käytetyt konsolipelit, uudet pc-pelit, oheistuotteet ja tarvikkeet; myös levyt ja elokuvat.

Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Pelimuseo Game Museum Laura Vanzo

Suomen pelimuseo

Vapriikki, Alaverstaanraitti, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Taverna Board Games Café Laura Vanzo

Lautapelikahvila Taverna

Rautatienkatu 10, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Ratina Shopping Centre Sign Laura Vanzo

Kauppakeskus Ratina

Ratinan Kauppakeskus, Vuolteenkatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Koskikeskus Shopping Center Outside Laura Vanzo

Koskikeskus

Koskikeskus, Hatanpään valtatie, Tampere
Lue lisää
Tampere Hall Outside View

Tampere-talo

Yliopistonkatu 55, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Tampereen salaisuudet
Kaupunki & kulttuuri

Tampereen salaisuudet

Keskustan sivukujat, paikallisten olohuoneinaan pitämät kahvilat, luonto. Mitä kaikkea Tampereelta löytyykään?
Lue lisää
Suomen ensimmäinen pelimuseo
Museot

Suomen ensimmäinen pelimuseo

Suomen pelimuseo Vapriikissa ihastuttaa kaiken ikäisiä.
Lue lisää
Kuumimmat Pokemon-vinkit Tampereelle!
Lapsille

Kuumimmat Pokemon-vinkit Tampereelle!

Nähtävyyksiä voi kiertää monella tapaa - vaikka pelaamalla Pokemon Go:ta!
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää