Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Pirkanmaalla tapahtuu kesällä 2021!

Pirkanmaalla tapahtuu kesällä sekä virtuaalisesti että livenä. Katso tästä listauksesta tärpit ja antaudu mukaan Tampereen tahtiin. Muistathan tarkistaa ajantasaisimmat tiedot tapahtuman järjestäjän kanavista.

 

Sivun lopusta löydät kuukausittaisen koosteen kesän tapahtumista

KesäTamperetta pääsee tutkimaan tänä vuonna yhdessä Supermarsun kanssa. Tulosta siis itsellesi kartta ja lähde seikkailulle Tampereen keskustaan. Ratkaistuasi Supermarsun pörriäisten sijainnit, saat tietoosi kuusikirjaimisen tunnussanan, jolla voit osallistua arvontaan. Kisa on käynnissä 30.7. asti. 

Tampereen keskustassa, Finlaysonin alueella pääsee myös ihailemaan taidetta. 22.8. asti avoinna oleva Finlayson Art Area puhuu tänä vuonna erityisesti luontoarvojen puolesta. Lähde ihailemaan esimerkiksi Anni Rapinojan suunnittelemaa kattopuutarhaa ja Väinö Linnan aukiolla sijaitsevaa kasvihuoneinstallaatiota. Muista tutustua upeisiin ja värikkäisiin katumaalauksiin!

Jos tanssijalkaa vipattaa tai haluat ihailla upeita tanssiesityksiä Pohjoismaiden suurimmassa flamencofestivaalissa, kannattaa suunta ottaa Tampereen flamencoviikolle. 28.6–3.7. järjestettävä Tampereen flamencoviikko tarjoaa tanssi- ja musiikkielämyksiä aivan kaupungin ytimessä. Tapahtuma jatkuu vielä syyskuussa vuoden  2021 pääkonsertilla.

 

Nupit kaakkoon!

Pälkäneen klassikko Aitoon Kirkastusjuhlat juhlitaan 10.–12.7. Kirkkareiden lavalle nousevat muun muassa Vesterinen Yhtyeineen, Teflon Brothers, Apulanta, Sanni ja J. Karjalainen.  

22.–24.7. on vuorossa mahtavalla esiintyjäkattauksella varustettu Tammerfest. Ratinan festivaalipuistossa on luvassa kuumaa kesätunnelmaa, kun kotimaisen pop- ja rock-musiikin ykkösnimet Lauri Tähkästä Antti Tuiskuun kiipeävät lavalle.

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit järjestetään 28.7.-1.8. Apianniemen Kesäteatterin lavalla Valkeakoskella. Esiintyjinä ovat tänä vuonna muun muassa Behm, Muska, Kake Randelin, Irina ja Herra Ylppö. Pssst, Valkeakoskella vieraillessa kannattaa poiketa myös Kontio & Parmas -sarjasta tutussa Mokkapirtti -kahvilassa!

 

Lähde lähelle! 

Savusaunoja, skumppajoogaa, rakkaustarinoita tanssilavalla ja villasukkia. Näistä kaikista sekä kirkkaista vesistä ja upeista maisemista on tehty Oriveden Suvi. Syyskuun 11. päivään jatkuva Oriveden Suvi kokoaa yhteen kulttuurikaupungin koko tarjonnan konserteista tapahtumiin ja näyttelyihin. Laita vierailulistalle ainakin Taidekeskus Purnu, SuviDesign, Leporannan Taidekeskus, Taitokeskus Orivesi ja Rönnin Kesäteatteri.

Mäntän kuvataideviikot järjestetään 13.6.–31.8. tehdasrakennuksesta äyttelykeskukseksi muuttuneessa Pekilossa Mäntän keskustassa. Tänä kesänä esillä on kuvataideviikkojen 25. näyttel Erehtyminen / To Err Is Human, jonka teokset on kuratoinut taiteilija Anna Ruth. Tutustu myös lukuisiin oheistapahtumiin!

Kesäkuun lopussa suunta kannattaa ottaa kohti Ikaalista ja Sata-Häme Soi -tapahtumaa. 30.6.–4.7. järjestettävässä tapahtumassa pääsee kuulemaan maan parhaita harmonikkataitureita ja myös muita tähtiesiintyjiä. Festivaalin odotetuimpia tapahtumia ovat Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaali, jossa palkitaan nuoren polven viihdeharmonikansoiton parhaimmistoa. 

Sastamalassa soi 15.-18.7. Sastamala Gregoriana ja 30.-31.7. kaupungissa vietetään Vanhan kirjallisuuden päiviä. Kansainvälinen Sastamala Gregoriana tuo Pyhän Marian kirkon jylhien kiviseinien sisään upeaa keskiaika-, renessanssi-, ja barokkimusiikkia. Vanhan kirjallisuuden päivät loihtivat Sastamalaan suuret antikvaarisen kirjallisuuden markkinat ja maksuttoman monipäiväisen kirjallisuusohjelmiston. Tapahtuman teemana on tänä vuonna vale. 

 

Loppukesän menovinkit

Elokuun starttaavat 1.–8.8. Urjalassa järjestettävät Pentinkulman päivät. Kirjallisuustapahtumassa puhutaan tänä vuonna toivosta. Pentinkulman päivät järjestetään kirjailija Väinö Linnan syntymäkunnassa Urjalassa tänä vuonna jo 43. kerran. Yleisön tavoitettavuuden takia keskusteluja myös striimataan.

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. 2.–8.8. järjestettävä tapahtuma esittelee kotimaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset, kansainvälisiä huippuvierailuja unohtamatta. Laadukas ohjelmisto sisältää muun muassa uutta draamaa, persoonallisia klassikkotulkintoja, nykyteatteria, tanssiteatteria ja nykysirkusta.

Elokuun alussa musisoidaan sekä Mäntässä että Nokialla. Suomen merkittävin jokavuotinen pianotapahtuma Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään 2.–7.8. Tapsan Tahdit -tapahtumassa 5.–7.8. taas jaetaan Iskelmä-Finlandia ja laitetaan jalalla koreasti muun muassa Johanna Debreczenin ja Ninni Martikaisen tahtiin. 

Tamperrada Pintxofiesta on Suomen suurin ravintolafestivaali ja herkullisin kaupunkisuunnistus, jossa kymmenet tamperelaiset ravintolat tarjoavat pintxoja eli pikkuannoksia pieneen hintaan 31.8.–4.9. 

 

Syksylläkin tapahtuu

Stand up -festivaali Tomaatteja! Tomaatteja! saapuu Tampereelle 17.–18.9. naurattamaan Sokos Hotel Tornissa ja Yo-talolla 23 stand up -koomikon voimin. 

Maailmantango -festivaalin keskiössä on tangotaide, mutta ohjelmassa on myös muuta musiikkia, kuvataidetta, elokuvia, runoutta ja keskustelutilaisuuksia. Tapahtuma järjestetään Tampereella 17.–19.9.

Uuden kansantanssin ja kansanmusiikin tapahtuma Pispalan Sottiisin Tanssimania kokoaa Tampereelle alan ammattilaiset ja harrastajat 23.-26.9.

 

Tutustu tapahtumatarjontaan Pirkanmaan Festivaalien sivuilla.

 

Päivitetty: 12.05.2021

Heinäkuu

Tammerfest

21.07.2022
Laukonpolku, 33100 Tampere

Syyskuu

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up- festivaali

18.03.2022 18:00-23:00
Tampere, Suomi