Siirry sisältöön

Katso tästä listauksesta tärpit ja antaudu mukaan Tampereen tahtiin. Muistathan tarkistaa ajantasaisimmat tiedot tapahtuman järjestäjän kanavista.

 

KesäTamperetta pääsee tutkimaan tänä vuonna leikkimielisen kaupunkisuunnistuksen parissa. Tampere on täynnä timantteja – erikoisliikkeitä, ravintoloita, kahviloita ja muita kiinnostavia kohteita, jotka odotavat löytäjiään! Lataa puhelimeesi Tampere.Finland sovellus ja lähde keräämään timantteja Tampere Tunnetuksi Passin avulla, ja voit osallistua arvontaan. Lue lisää täällä.

Finlaysonin alueella, Finlayson Art Arealla pääsee ihailemaan taidetta 28.8. asti. Alue esittelee monipuolisesti taiteen eri lajeja kuten taidegrafiikkaa, veistoksia, valokuvataidetta, installaatioita, maalauksia, keramiikkaa, sarjakuvaa, katumaalauksia ja vihertaideteoksia. Kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Jos tanssijalkaa vipattaa tai haluat ihailla upeita tanssiesityksiä Pohjoismaiden suurimmassa flamencofestivaalissa, kannattaa suunta ottaa Tampereen flamencoviikolle. 27.6.–1.7. järjestettävä Tampereen flamencoviikko tarjoaa tanssi- ja musiikkielämyksiä aivan kaupungin ytimessä.

 

Nupit kaakkoon!

Pälkäneen klassikko Aitoon Kirkastusjuhlat juhlitaan 9.–11.7. Kirkkareiden lavalle nousevat muun muassa Popeda, Teflon Brothers, Gasellit, Vesala, Haloo Helsinki ja Apulanta.

21.–23.7. on vuorossa mahtavalla esiintyjäkattauksella varustettu Tammerfest. Ratinan festivaalipuistossa on luvassa kuumaa kesätunnelmaa, kun kotimaisen pop- ja rock-musiikin ykkösnimet Sannista Lauri Tähkään kiipeävät lavalle.

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit järjestetään 27.–31.7. Valkeakoskella UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljöössä. Esiintyjinä ovat tänä vuonna muun muassa Arttu Wiskari, Olavi Uusivirta, Anssi Kela, Erin ja monia muita. Pssst, Valkeakoskella vieraillessa kannattaa poiketa myös Kontio & Parmas -sarjasta tutussa Mokkapirtti -kahvilassa!

 

Lähde lähelle!

Savusaunoja, skumppajoogaa, rakkaustarinoita tanssilavalla ja villasukkia. Näistä kaikista sekä kirkkaista vesistä ja upeista maisemista on tehty Oriveden Suvi. Oriveden Suvi kokoaa yhteen kulttuurikaupungin koko tarjonnan konserteista tapahtumiin ja näyttelyihin. Laita vierailulistalle ainakin Taidekeskus Purnu, SuviDesign, Leporannan Taidekeskus, Taitokeskus Orivesi ja Rönnin Kesäteatteri.

Mäntän kuvataideviikot järjestetään 12.6.–31.8. tehdasrakennuksesta näyttelykeskukseksi muuttuneessa Pekilossa Mäntän keskustassa. Tänä kesänä kuvataideviikkojen kuraattori Markus Kåhre on kutsunut mukaan kesän 2022 näyttelyyn yhteensä 38 taiteilijan ryhmän. Näyttelylle ei ole tänä vuonna tehty erityistä teemallista rajausta.

Kesäkuun lopussa suunta kannattaa ottaa kohti Ikaalista ja 50 vuotta täyttävää Sata-Häme Soi -tapahtumaa. 29.6.–3.7. järjestettävässä tapahtumassa pääsee kuulemaan maan parhaita harmonikkataitureita ja myös muita tähtiesiintyjiä. Festivaalin odotetuimpia tapahtumia ovat Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaali, jossa palkitaan nuoren polven viihdeharmonikansoiton parhaimmistoa.

1.–2.7. Sastamalassa vietetään Vanhan kirjallisuuden päiviä, jotka loihtivat Sastamalaan suuret antikvaarisen kirjallisuuden markkinat ja maksuttoman monipäiväisen kirjallisuusohjelmiston. Lisäksi Sastamalassa soi 15.–22.7 kansainvälinen Sastamala Gregoriana, joka tuo Pyhän Marian kirkon jylhien kiviseinien sisään upeaa keskiaika-, renessanssi-, ja barokkimusiikkia

 

Loppukesän menovinkit

Elokuun starttaavat 4.–7.8. Urjalassa järjestettävät Pentinkulman päivät. Tänä vuonna kirjallisuustapahtuman teema on “kerran elämässä”. Tapahtumassa puhutaan elämäntarinoista, rajuistakin ratkaisuista ja isoista, elämän mullistavista kokemuksista. Pentinkulman päivät järjestetään kirjailija Väinö Linnan syntymäkunnassa Urjalassa tänä vuonna jo 43. kerran.

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. 1.–7.8. järjestettävä tapahtuma esittelee kotimaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset, kansainvälisiä huippuvierailuja unohtamatta. Laadukas ohjelmisto sisältää muun muassa uutta draamaa, persoonallisia klassikkotulkintoja, nykyteatteria, tanssiteatteria ja nykysirkusta.

Elokuun alussa musisoidaan sekä Mäntässä että Nokialla. Suomen merkittävin jokavuotinen pianotapahtuma Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään 2.–5.8. Tapsan Tahdit -tapahtumassa 4.–6.8. taas jaetaan Iskelmä-Finlandia ja illalla lavalla nousevat Erin ja Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, lauantaina puolestaan Suvi Teräsniska ja Popeda.

Tamperrada Pintxofiesta on Suomen suurin ravintolafestivaali ja herkullisin kaupunkisuunnistus, jossa kymmenet tamperelaiset ravintolat tarjoavat pintxoja eli pikkuannoksia pieneen hintaan 30.8.–3.9. tänä vuonna kymmenettä kertaa!

 

Syksylläkin tapahtuu

Stand up -festivaali Tomaatteja! Tomaatteja! saapuu Tampereelle 16.–17.9. naurattamaan Sokos Hotel Tornissa ja Yo-talolla 23 stand up -koomikon voimin.

Maailmantango -festivaalin keskiössä on tangotaide, mutta ohjelmassa on myös muuta musiikkia, kuvataidetta, elokuvia, runoutta ja keskustelutilaisuuksia. Tapahtuma järjestetään Tampereella 16.–18.9.

Uuden kansantanssin ja kansanmusiikin tapahtuma Pispalan Sottiisin Tanssimania kokoaa Tampereelle alan ammattilaiset ja harrastajat 24.-25.9.

 

Tutustu tapahtumatarjontaan Pirkanmaan Festivaalien sivuilla.