Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila - Visit Tampere

Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila

20.11.2018

Korttelikuppilasta ei ensimmäiseksi tule mieleen omassa keittiössä savustetut barbeque-kastikkeet, itse pantu olut tai Tampereen Jäätelötehtaan jäätelö. Kalevan Public House Huurre onkin virkistävä poikkeus lähiöbaarien ja kulmakuppiloiden sarjassa.

Vuonna 2015 avattu korttelikapakka on juurtunut Kalevaan erinomaisesti. Itse asiassa niin hyvin, että ravintola sai pari vuotta sitten kylkeensä myös kaupunginosapanimon, kun Kaleva Brewing Company aloitti toimintansa.

Oma panimo oli ravintoloitsija Juha Kanniston pitkäaikainen haave. Ravintola-alan veteraanina Kannistoa kiehtoi oluen ja ruuan yhdistäminen ja kun vanhassa jääkaappitehtaassa sijaitsevan ravintolarakennuksen toiseen päähän jäi tyhjää tilaa, päätti Kannisto kumppaneineen iskeä. Syntyi Kaleva Brewing Company, joka valmistaa tyyliltään hyvin perinteisiä oluita. Kaleva Brewing Companyn kunnianhimoisena tavoitteena on tehdä pilseistä ja red aleista trendikkäitä ja saada laatu aivan Suomen ja kansainvälisen tason kirkkaimmalle huipulle.

“Laatu on oikeastaan ainoa, millä me pystytään kilpailemaan. Meillä on pienet tuotantomäärät eikä me voida polkea oluen hintaa. Kiva kuitenkin huomata, että laatu kiinnostaa ja meidän olut kelpaa esimerkiksi Michelin-oppaassakin mainittuun Raguun.” Kannisto tuumailee.

Ensin olut, sitten ruoka

Korttelikuppila ja panimoravintola Public House Huurre laatii ruokalistat juoman ehdoilla. Huurteen hanoista löytyy aina kolmea oman panimon olutta, jonka jälkeen ruokalista sovitetaan näihin passaavaksi. Vaikka ravintolan kynnys on matala, ei ruoka ole liian itsestäänselvää.

Esimerkiksi jokaisen kuppilan luottotuotteita ristikkoperunoita tai mozzarellatikkuja ei listalta löydy. Burgerit valmistetaan Hakasen leipomon sämpylöistä ja keittiöstä löytyy oma savustin. Savustimessa tirisee oman keittiön BBQ-kastikkeen lisäksi usein myös erikoisleikkuuta lihaa. Keittiön kunnianhimoinen tavoite onkin tarjota uudenlaisia ruokaelämyksiä ja laajentaa tamperelaisten tietämystä ruuasta. Tällä hetkeltä listalta löytyy mm. Flank steakia muutamassa eri muodossa, vaikka naudan kuve on Suomessa edelleen hiukan tuntemattomampi leikkuu.

Kun ruoka tehdään itse, voidaan kaikkia asiakkaita palvella tasavertaisesti. Koko listan voi tilata gluteenittomana ja kasvisruuat suunnitellaan valmiiksi vegaanisiksi. Ravintolassa käymisen on tarkoitus olla mukavaa, ei tuottaa asiakkaalle vaivaantunutta oloa tai hankaluuksia tiskillä.

Burgereiden lisäksi ribsit ja täytetyt perunaletut ovat saavuttaneet Huurteessa klassikkomaineen. Listan monipuolisuus onkin panimoravintolan ehdoton valtti.

“Meillä käy yhtä lailla mimmiporukoita maistelemassa oluita, naapuruston lapsiperheitä leppoisalla sunnuntaipäivällisellä ja HC-olutharrastajia testaamassa uutuuksia. Tänne ovat tervetulleita ihan kaikki, eikä Huurteessa takuulla pönötetä!” nauraa Kannisto.

 

Teksti: Emmi Nuorgam
Kuvat: Okko Sorma

Lue lisää ravintolasta:

Visittampere Huurre

Public House Huurre

Sammonkatu 46, Tampere
Lue lisää

Viimeisimmät Hungry for Tampere -postaukset:

Kauppahallin ravintolat
Kaupunki & kulttuuri

Kauppahallin ravintolat

Kauppahalli on idyllinen ostos- ja ruokakeidas keskellä kaupungin sykettä.
Lue lisää
Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori
Hungry for Tampere

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori

Aisti ja Heinätori ovat konstailemattomia laaturavintoloita Tampereen teatterikeskittymässä.
Lue lisää
Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila
Hungry for Tampere

Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila

Panimoravintolassa pannaan olut ensin ja mietitään sitten vasta ruokaa.
Lue lisää
Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää