Siirry sisältöön

Maisemaravintoloita

Tampereen komeimpia maisemia pääsee ihailemaan monissa ravintoloissa samalla herkullisia annoksia nauttien. Laukontorin suuntaan avautuvat Periscopen maisemat ovat upeat niin päivä- kuin ilta-aikaan. Tarjolla on paikallisista tuotteista valmistettuja maailman makuja. Myös Periscopen valtavalta kattoterassilta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja Ratinan stadionille.

Saunaravintola Kuuma yhdistää hyvän ruoan, saunan ja Laukontorin järvimaisemat.

Ravintola Näsinneula tarjoilee laadukkaan ruoan lisäksi maisemakierroksen Tampereella. Näsinneula pyörii 124 metrin korkeudessa hitaasti ympäri ja näin pääset ihailemaan Tampereen jokaista kolkkaa. Ruokalista vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja ravintolan käyttämät raaka-aineet ovat lähellä tuotettuja.

Klassikoita ja reiluja annoksia

Tampereen ravintolatarjonnasta löytyy useita klassikkoravintoloita ja legendaarisia annoksia. Näissä paikoissa lähtee varmasti isompikin nälkä, laadusta tinkimättä!

Panimoravintola Plevna sijaitsee Finlaysonin alueella ja tarjoilee muhkeiden ja maistuvien annosten lisäksi oman panimon tuotteita stoutista portteriin, pilsistä vehnäolueen ja siidereihin.

Belgialainen Gastropub Tuulensuu Hämeenpuiston laidalla on rento illanviettopaikka, jossa voit maistella ajatuksella juomien kanssa yhdistettyjä annoksia. Menu pitää sisällään niin schnitzeliä, erilaisia makkaroita, lammaspullia kuin paistettuja sammakonreisiä. Maista myös Tuulensuun kuuluisaa etanapannua. Pssst, valmistaudu valinnanvaikeuteen, sillä Tuulensuun juomavalikoima on vaikuttava!

Tillikassa ruokailet aivan tamperelaisuuden ytimessä. Ravintola huokuu historiaa ja monet annokset ovat olleet listalla vuosikymmeniä. Testaa ainakin se kuuluisa pyttipannu!

Pispalan Pulteri on kuuluisa muun muassa mainioista pihveistään. Alunperin vuonna 1968 Alkon kokeiluravintolaksi perustettu Pulteri oli maan ensimmäinen todellinen kaupunginosa-ravintola. Tämä ravintola ei ole kovin suuri, mutta sitäkin suositumpi, joten suosittelemme pöytävarausta.

Testaa myös nämä ravintolat!

Ravitsemisliike Aisti sijaitsee Tampereen Työväen Teatterin kulmalla ja tarjoilee maukasta ruokaa sekä mutkatonta palvelua. Aistin ruokafilosofiassa korostuvat lähellä tuotetut, kauden puhtaat ja tuoreet raaka-aineet.

Myllärit on paikka rentoutumiseen ja nautiskeluun hyvän ruoan äärellä. Ravintola on rakennettu vanhaan myllyrakennukseen ja ruokalistalta löytyy lähialueen herkkuja.

Siiville, tottakai!

Tampere on Suomen siipipääkaupunki, joten vierailijoiden kannattaa ehdottomasti käydä herkuttelemassa ainakin yhdessä siipiravintolassa. Esimerkiksi Siipiweikkojen siipisoosin nimeen vannovat pääsevät niiden makuun ainakin Tampereen keskustassa ja Tampellassa sijaitsevissa ravintoloissa.

Muita mainioita siipipaikkoja ovat Kehräsaaressa sijaitseva Hooks, Tuomiokirkonkadun Sticky Wingers ja Speakeasy Finlaysonilla.

Lisää inspiraatiota MM-kisakävijöille