Retkiluistelu Tampereen seudulla - Visit Tampere

Retkiluistelu Tampereen seudulla

06.11.2018

 

Retkiluistelusta on viime aikoina tullut melkoisen suosittu talvilaji, eikä ihme – luonnonjäällä järvimaisemissa kelpaa nauttia aurinkoisista talvipäivistä. Tamperetta voidaankin hyvällä omallatunnolla kutsua myös retkiluistelupääkaupungiksi, onhan täällä Suomen eniten aurattuja retkiluisteluratoja sekä tiettävästi maan ainoa valaistu retkiluistelurata Tohlopissa! 

 

Tohlopin luistelurata

Rata sijaitsee Tohloppijärven jäällä Länsi- Tampereella kahden harjun välissä, joten tuuliset olosuhteet ovat radalla vähäisiä. Suojaisella järvellä ei ole virtauksia eikä veden pintaa säännöstellä juoksutuksilla, joten railoja syntyy isompiin vesistöihin verrattuna vähemmän. Rata kiertää järven ympäri mukaillen sen rantaviivoja. Näin auraamalla radan profiilista saadaan vaihteleva ja mukava luistella. Luistelukauden ajan paikan päällä on myös retkiluistinvuokraamo ja kahvio. 

 

Näsijärven retkiluistelurata

Kauniina talvipäivänä juuri mikään ei voita retkiluistelua Näsijärven jäällä. Hiking Travel auraa talvisin luisteluradan, jonka päässä Siilinkarin majakalla pääsee useana päivänä nauttimaan myös virvokkeista ja palan painikkeesta raikkaassa ulkoilmassa. Luistimet vuokraat kätevästi Kaupinojan Bikini Barilta.

 

Kangasalan Saarikylät

Tampereen naapurissa Kangasalan Saarikylät tarjoaa myös upeat puitteet retkiluistelulle. Saarikylien retkiluistelurata on Pirkanmaan ensimmäinen ja noin kolmen kilometrin mittainen lenkki on luistelijoiden käytössä koko talven. Rataa voi kiertää minkälaisilla välineillä tahansa, samoin tyyli on vapaa. Luistelemaan lähtö tapahtuu Haavistosta, Saarikylientie 888, jossa palvelee myös välinevuokrauspiste.

 

Luistelukentät

Luistelua voi tietysti harrastaa Tampereen luistelukenttien ja -kaukaloiden yleisövuoroillakin, esimerkiksi Koulukadun tekojääradalla. Romantiikannälkäiset suuntaavat silloin tällöin järjestettäviin rusettiluistelutapahtumiin tai vaikkapa Emil Aaltosen puiston idylliselle kentälle Tammelaan. Kiekkovarusteiden ja kaunoluistinten vuokrausta ja ostoa voit kysellä Kiekkobussista!

 

Kaikki kaupungin luisteluradat löytyvät täältä.

Tarkista liikunta- ja ulkoilupaikkojen tämänhetkinen tilanne täältä!

 

Visit_Tampere_Tohloppi_tour_skating_track

Tohlopin luistelurata

Nahkatehtaankatu 12, 33270 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kayak On Nasijarvi Lake Hiking Travel Hit Laura Vanzo 4

Hiking Travel välinevuokraus

Kaupinpuistonkatu 2, 33500 Tampere
Lue lisää
Visittampere Retkiluistelua

Saarikylät

Saarikylientie 888, 36570 Kaivanto
Lue lisää

Lisää luettavaa

Talvikivaa Tampereella
Aktiviteetit

Talvikivaa Tampereella

Ota lumesta ja jäästä kaikki irti näillä vinkeillä!
Lue lisää
Hyppää avantoon!
Aktiviteetit

Hyppää avantoon!

Tampereella pääsee talvellakin nauttimaan uimisesta - saunasta suoraan tai muuten vaan!
Lue lisää
Tampereen kuumimmat yleiset saunat
Saunat

Tampereen kuumimmat yleiset saunat

Jos et ole aiemmin uskaltautunut yleiseen saunaan, Tampereella se kannattaa!
Lue lisää