Romanttisimmat ravintolat - Visit Tampere

Romanttisimmat ravintolat

23.03.2018

Tampere on rakkauden kaupunki! Sen todistaa laaja tarjonta romanttisia ravintoloita, joissa voi istua kynttilänvalossa vaikka koko illan.

Rennompaan illanviettoon

Rennompaa treffipaikkaa etsivien kannattaa suunnata Ravintola Muusaan. Muusa on rento ja trendikäs ravintola Tampereen keskustassa, Olympia-korttelissa. Keittiössä Välimeren, Lähi-idän ja pohjoisafrikkalaisen keittiön henki yhdistetään paikallisiin, puhtaisiin raaka-aineisiin. Tarjolla on myös paljon vaihtoehtoja kasvisruokailijoille. Iltaa voi jatkaa esimerkiksi kesäisin Olympia-korttelin yläkerran tunnelmallisella terassilla tai ympäri vuoden salakapakka Tiimassa.

Ravintola Puisto tarjoilee herkullisen ruoan lisäksi mahtavat näkymät Tammerkosken kuohuihin, aivan keskustassa Hämeenkadun varrella. Täällä viihtyy treffeillä jos toisillakin!

Café Europa sopii myös mainiosti romanttiseksi deittipaikaksi. Aivan kaupungin sydämessä sijaitseva Europa tunnetaan Tampereen kotoisimpana olohuoneena. Ruokalistalta voi valita vaikkapa eteläeurooppalaisia herkkuja tai päätyä kuuluisaan kuumaan leipään!

Tunnelmallisia illallispaikkoja

Aleksanterinkadun 2h+k, eli tuttavallisemmin Kaksio on otollinen paikka viettää tunnelmallista iltaa kahden kesken viinilasillisen tai maukkaan ruoan ääressä. Vanhat punatiiliseinät sekä kynttilöiden loiste luovat tunnelmaa, ja keittiöstä voi leijua vaikkapa herkullisten valkosipulietanoiden tuoksu. Aterian jälkeen iltaa voi jatkaa Kaksion baarin puolella.

Toinen hyvä paikka romanttisen illan viettoon on melko lähellä Tampere-taloa sijaitseva Hella & Huone. Se on ranskalaiseen ruokakulttuurin pohjautuva pieni ja persoonallinen illallisravintola. Hella & Huone on löytänyt oman paikkansa Tampereen ravintolamaailmassa, ja se on saanut myös valtakunnallista tunnustusta. Ravintola sopii erinomaisesti pariskunnille, mutta voi siellä pitää perhejuhlia ja yksityistilaisuuksiakin!

Hienostuneempaan makuun

Rautatienkadun Ravintola C on myöskin otollinen paikka tunnelmalliseen ja romanttiseen illanviettoon. C on välitön ja viihtyisä viineille omistautunut ruokaravintola, jonka henki rakentuu hyvän palvelun, erinomaisen ruoan ja nautinnollisten juomien kokonaisuudesta.

Samalta kadulta löytyy myös toinen otollinen ravintola romanttisiin hetkiin. Se on historiallisessa Rautatieläisten talossa sijaitseva Ravinteli Bertha. Siellä keskitytään aitoihin makuihin, ja lähes päivittäin vaihtuvat raaka-aineet takaavat sen, että treffeillä ei tylsisty ainakaan ruoan vuoksi!

Niin ikään Rautatienkadulla sijaitseva Ravintola Kajo on pieni ja tunnelmallinen ravintola, jossa annokset ammentavat inspiraatiota luonnosta ja ne on tarkoitettu jaettavaksi seuralaisen kanssa. Vieraanvarainen tunnelma ja ravintoloitsijoiden tarinat kruunaavat kokonaisuuden.

Ravintola Huber on täydellinen treffiravintola kaikille lihansyöjille. Huberin ideana on ruoan jakaminen ja sosiaalinen syöminen välimerelliseen tyyliin. Hyvän pihvin metsästäjät voivat suunnata myös Stefan’s Steakhouseen, joka tarjoilee muhkeita pihvejä Kehräsaaressa Tammerkosken rannalla.

Etsitkö ravintolaa, jossa voi hyvän ruoan ja seuran lisäksi nauttia kauniista maisemista? Siinä tapauksessa kannattaa suunnata Ratinan kauppakeskuksen yläkerrassa sijaitsevaan Ravintola Periscopeen. Periscope tarjoaa alusta loppuun saakka käsityönä valmistettua herkullista ruokaa ja rennon viihtyisää tunnelmaa. Myös Periscopessa sosiaalinen ruokakulttuuri ja pöytäkunnittain jaettavat annokset ovat osa kokemusta.

Jos et ole kovin nälkäinen, mutta haluaisit fiilistellä hienostuneesti tai rennommin shamppanjan ja pikkupurtavan äärellä, ota suunta Champagne Bar Santéhen! Listalta löytyy niin samppanjaa, kuohu-, valko- sekä punaviinejä kuin pientä purtavaakin.

 

Restaurant 2hk Tampere

2h+k

Aleksanterinkatu 33, Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Hella & Huone

Ravintola Hella & Huone

Salhojankatu 48, 33500 Tampere
Lue lisää
Puisto Kahvila

Ravintola Puisto

Hämeenkatu 14a, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Cafe Europa

Café Europa

Aleksanterinkatu 29, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Dessert In Ravintola C Restaurant Fine Food Gastronomy Laura Vanzo

Ravintola C

Verkatehtaankatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Bertha

Ravinteli Bertha

Rautatienkatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kajo Laura Vanzo 2

Ravintola Kajo

Rautatienkatu 12, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_People toasting at Restarurant Huber_Laura Vanzo

Ravinteli Huber

Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere
Lue lisää
Stefan's Steakhouse3

Stefan’s Steakhouse

Kehräsaari, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Olympia Kortteli Muusa Restaurant Laura Vanzo 23

Ravintola Muusa

Satakunnankatu 10, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Periscope Bar Restaurant Ratina Laura Vanzo 19

Ravintola Periscope

Vuolteenkatu 1, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Eating Tapas In Champagne Bar Santé Laura Vanzo

Champagne Bar Santé

Hatanpään valtatie 2, 33100 Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Perhebloggaajien lempiravintolat
Lapsille

Perhebloggaajien lempiravintolat

Minne mentäisiin syömään?
Lue lisää
Vegaani, gluteeniton, maidoton?
Kahvilat

Vegaani, gluteeniton, maidoton?

Tampereen ravintolat ja kahvilat ovat huomioineet myös erityisruokavaliot.
Lue lisää
Brunssille!
Kahvilat

Brunssille!

Tampereella on tarjolla herkullisia brunsseja.
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää