Ruokafestivaalit - Visit Tampere

Ruokafestivaalit

29.03.2018

Tampere rakastaa ruoka-, viini- ja olutfestivaaleja. Kokosimme herkullisimmat ja kuuluisimmat gastronomiset tapahtumat!

Tamperrada

Elokuussa Tampereella järjestetään Tamperrada, tapahtuma joka pyrkii nostamaan esiin kokkeja ja pirkanmaalaisen ruoan arvostusta ja tunnettavuutta. Tapahtuman kuuluisin osio on Pintxokilpailu, jossa useat ravintolat ympäri kaupunkia tarjoavat pieniä maistiaisia ”pintxoja” heidän tarjonnastaan edullisesti.

 

Suuret Oluet- Pienet Panimot

Tampereen keskustorilla järjestettävä kolmipäiväinen olutfestivaali on tarkoitettu kaikille oluiden ystäville. Noin parikymmentä suomalaista pienpanimoa tuovat parhaimmat tuotteensa, mikä tarkoittaa yli sataa erilaista pienpanimo-olutta, siideriä, long drinkiä ja virvoitusjuomaa. Tarjolla on myös herkullista ruokaa ja livemusiikkia.

 

Tampere Wine Fest

Huhtikuussa järjestettävä viinifestivaali tuo yhteen Eurooppalaiset viinintuottajat, ravintolat ja viinin ystävät. Tutustu viinien maailmaan ja kokeile tuotteita yli 70 eri viinintuottajalta ympäri maailmaa ja nauti tapaksista ja eri ravintoloiden annoksista.

 

Street Food Fiesta & Choco Festival

Suosittu ruoka- ja suklaafestivaali järjestetään syyskuussa. Näillä markkinoilla on tarjolla herkkuja Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta ja tapahtuma järjestetään Hämeenpuistossa. Tänne kannattaa tulla nälkäisenä, sillä valikoimaa on laidasta laitaan suolaisesta makeaan. Ilmaista viihdettä, kuten livemusiikkia, kansallistansseja ja askartelua on tarjolla joka päivä.

 

Tampereen Kalamarkkinat

Tampereella järjestetään kalamarkkinat kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä Laukontorilla. Kalastajat ympäri suomen tuovat tuoretta kalaa, joista kokataan herkullisia annoksia kuten kalahampurilaisia. Savulohi, paistetut muikut, liekitetty lohi ja silli tulevat markkinoilla varmasti tutuksi.

 

Kansainväliset Suurmarkkinat

Toukokuussa Hämeenpuistossa järjestettävät markkinat kokoavat yhteen yli 35 eri maan ruokakulttuurit. Tarjolla on muun muassa leipää, juustoja, oliiveja, öljyjä, mausteita ja makeisia.

 

Ravintolapäivä

Tampere järjestää ravintolapäivän kahdesti vuodessa, jolloin kuka tahansa voi perustaa oman ravintolan päiväksi. Päivän tarkoituksena on pitää hauskaa, jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla.

 

Lisää luettavaa

Pubit ja Gastropubit
Ravintolat

Pubit ja Gastropubit

Tässä suosikkimme joihin piipahtamista et varmasti kadu!
Lue lisää
Fiinimpää ruokailua
Ravintolat

Fiinimpää ruokailua

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä, kuten Tampereella tulet huomaamaan!
Lue lisää
Brunssille!
Kahvilat

Brunssille!

Tampereella on tarjolla herkullisia brunsseja.
Lue lisää
Paikalliset herkut
Paikalliset herkut

Paikalliset herkut

Testaa Tampereen erikoisuudet!
Lue lisää