Ruokafestivaalit - Visit Tampere

Ruokafestivaalit

29.05.2019

Tampere rakastaa ruoka-, viini- ja olutfestivaaleja. Kokosimme herkullisimmat ja kuuluisimmat gastronomiset tapahtumat!

 

Tampereen Viinifiesta kesällä 2019

Puutarhakadulla sijaitsevan Deli 1909 & Wine Barin sisäpihalla järjestetään tänä kesänä tapahtumia Tampereen Viinifiestan nimellä.

Grillifiesta 7.-9.6.
Grillifiestassa ravintoloista paikalla ovat Tom & Grill, Tiiliholvi, Kumma, Laterna ja O Boteco. Tarjontaa on savustetuista lihoista burgereihin ja vegaanisista annoksista etelä-amerikkalaisiin vartaisiin.

Siideri & Tapasfiesta 12.-14.7.

Viini & Juustofiesta 2.-4.8.

Kaikki kolme sisäpihatapahtumaa ovat pääsymaksuttomia, ikärajattomia ja lasipantittomia. Tarjolla on teeman mukaisten toimintojen lisäksi muutakin tarjontaa ja live-musiikkia.
Tutustu tapahtumiin paremmin täällä.

 

Tamperrada 19.-23. elokuuta 2019

Elokuussa Tampereella järjestetään Tamperrada – tapahtuma, joka pyrkii nostamaan esiin kokkeja ja pirkanmaalaisen ruoan arvostusta ja tunnettavuutta. Tapahtuman kuuluisin osio on Pintxo-kilpailu, jossa 64 tamperelaista ravintolaa tarjoaa viiden päivän ajan parasta gastronomista osaamistaan pieninä ruoka-annoksina eli “pinxtoina”.  Yleisö kulkee ympäri kaupunkia ja pääsee tutustumaan itselle uusiin ravintoloihin. Siirry Tamperradan nettisivuille tästä.

 

Street Food Fiesta & Choco Festival 11.-15. syyskuuta 2019

Suosittu ruoka- ja suklaafestivaali järjestetään syyskuussa. Näillä markkinoilla on tarjolla herkkuja Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta ja tapahtuma järjestetään Hämeenpuistossa. Tänne kannattaa tulla nälkäisenä, sillä valikoimaa on laidasta laitaan suolaisesta makeaan. Ilmaista viihdettä, kuten livemusiikkia, kansallistansseja ja askartelua on tarjolla joka päivä. Lue lisää!

 

Tampereen Kalamarkkinat 27.-29. syyskuuta 2019

Tampereella järjestetään kalamarkkinat kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä Laukontorilla. Kalastajat ympäri suomen tuovat tuoretta kalaa, joista kokataan herkullisia annoksia kuten kalahampurilaisia. Savulohi, paistetut muikut, liekitetty lohi ja silli tulevat markkinoilla varmasti tutuksi. Klikkaa Kalamarkkinoiden Facebookiin tästä.

 

Kansainväliset Suurmarkkinat

Toukokuussa Hämeenpuistossa järjestettävät markkinat kokoavat yhteen yli 35 eri maan ruokakulttuurit. Tarjolla on muun muassa leipää, juustoja, oliiveja, öljyjä, mausteita ja makeisia. Jälleen toukokuussa 2020.

 

Suuret Oluet- Pienet Panimot

Tampereella järjestettävä kolmipäiväinen olutfestivaali on tarkoitettu kaikille oluiden ystäville. Noin parikymmentä suomalaista pienpanimoa tuovat parhaimmat tuotteensa, mikä tarkoittaa yli sataa erilaista pienpanimo-olutta, siideriä, long drinkiä ja virvoitusjuomaa. Tarjolla on myös herkullista ruokaa ja livemusiikkia. Seuraavan kerran 2020.

 

#HungryForTampere

Lisää luettavaa

Pubit ja Gastropubit
Ravintolat

Pubit ja Gastropubit

Tässä suosikkimme joihin piipahtamista et varmasti kadu!
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää
Brunssille!
Kahvilat

Brunssille!

Tampereella on tarjolla herkullisia brunsseja.
Lue lisää
Paikalliset herkut
Paikalliset herkut

Paikalliset herkut

Testaa Tampereen erikoisuudet!
Lue lisää