Sateenkaariväen Tampere - Visit Tampere

Sateenkaariväen Tampere

14.06.2018

Yksi Tampereen ja tamperelaisten parhaita puolia on rento avoimuus. Täällä ihminen saa olla oma itsensä ja tarjontaa riittää joka makuun. Olemme koonneet sivuillemme oppaan Tampereen tarjonnasta LGBTIQA-väelle.

Yhdenvertaisuus on jokaiselle kuuluva ihmisoikeus ja Tampereella yhdenvertaisuuden näkökulmat huomioidaan jo kaupungin toiminnassa läpikäyvänä periaatteena. Halutessasi voit tutustua Tampereen kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelmaan.

Klubit, tapahtumat ja bileet

Vuonna 1990 avautunut legendaarinen Bar & Night Club Mixei on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva gay-ravintola. Mixeihin ovat tervetulleita kaikki avaramieliset täysi-ikäiset ihmiset seksuaaliseen tai sukupuoliseen suuntautumiseen katsomatta. Facebook

Leimarit ovat Pirkanmaan Setan noin kahdeksan kertaa vuodessa järjestämät tarunhohtoiset sateenkaaribileet, jotka ovat nousseet ilmiöksi kautta Suomen.

Pirkanmaan Pride on kesäkuun alussa järjestettävä viikon pituinen maakunnallinen festivaali, jonka ohjelmaan kuuluu mm. keskusteluja, työpajoja, sateenkaarijumalanpalvelus ja bileitä. Lauantaina tapahtuma huipentuu pride-marssiin.

Tampere Pride on heinäkuussa järjestettävä epäpoliittinen sateenkaarifestivaali, jonka taustayhdistys järjestää vuoden mittaan myös muita bileitä; seuraa ilmoittelua yhdistyksen Facebook-sivulla.

Tampere Queer Festival on queer-feministinen tapahtuma, jonka Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Tamyn alainen feministijärjestö Vattu järjestää syksyisin.

Vinokino Tampere tuo marraskuussa queer-elokuvat Arthouse Cinema Niagaraan. Tapahtuma on osa Helsingin Vinokino-tapahtumaa.

Parhaiten pysyt kärryillä Tampereen sateenkaariyhteisön käänteistä seuraamalla Gay Friendly Tampere Facebook-ryhmää.

 

Tampereen LGBTIQA-järjestöt

Tampereen seudun sateenkaariyhteisön henkinen keskus on Pirkanmaan Seta, joka edistää paikallisesti ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumista riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Tukipalvelujen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi Pirkanmaan Seta järjestää jatkuvasti erilaista toimintaa sateenkaariväelle; lisätietoja yhdistyksen tapahtumakalenterista.

Valtakunnallisen Mummolaakso-yhteisön paikallisosasto Tampereen Mummolaakso järjestää LBT-naisille suunnattuja aktiviteetteja ja tapahtumia, mm. Talvikin tansseja.

Treen Queer-kerho järjestää sateenkaari-iltoja joka kuun toisena torstaina.

Lisää luettavaa

Keskustan hotellit
Hotellit

Keskustan hotellit

Vaikka Tampereella tekemistä riittäisi vuorokauden ympäri, jaksaa paremmin, kun välillä huilaa!
Lue lisää
Rennosti istahtamaan
Yöelämä

Rennosti istahtamaan

Lasilliselle tai parille!
Lue lisää
Antoisimmat aamupalapaikat
Kahvilat

Antoisimmat aamupalapaikat

Aamuvirkku kulkijakin saa Tampereella helposti murua rinnan alle! Tutustu aamiaispaikkoihin tästä.
Lue lisää
Brunssille!
Kahvilat

Brunssille!

Tampereella on tarjolla herkullisia brunsseja.
Lue lisää