Minne syömään, kun seurueessa on foodie, vege ja vaari? - Janica B

Minne syömään, kun seurueessa on foodie, vege ja vaari?

11.04.2018

Mikä olisi hyvä paikka juhlia isäni kuusikymppisiä – hän muuten syö vain pippuripihvejä ja minä olen vegaani. Mistä saisi kohtuuhintaan rentoa ruokaa, joka kelpaa myös nirsolle kulinaristille? Lapsi toivoo lihapullia ja vanhempi jotain aivan muuta, mahdoton yhdistelmä?

Minulta kysellään eniten ravintolavinkkejä niin sanotuille sekalaisille seurueille, joissa on monenlaisia ruokavalioita ja mieltymyksiä. Erilaiset budjetit aiheuttavat pulmia, samoin se, että ihmisten käsitys hyvästä ruoasta vaihtelee. Yksi arvostaa molekyyligastronomiaa, toinen isoa annoskokoa. Ruoka, joka hurmaa toisen kekseliäisyydellään, voi olla liian outoa sille, joka haluaa lihaa ja perunaa.

Tunnelma lässähtää, jos joku seurueen jäsen kokee olevansa väärässä paikassa. Tampereella on onneksi useita ravintoloita, joiden listalta löytyy herkkuja niin vaativalle kulinaristille kuin tutun ja turvallisen ystävälle.

Listasin ravintolat, joissa olen viettänyt hauskoja hetkiä vauvojen ja vaarien kanssa, uutta maistellen ja perinteistä nauttien. Kaikissa voi myös syödä hyvää ruokaa kohtuuhintaan.

Aisti 

Ravitsemisliike Aisti tarjoilee perinneruokia modernilla otteella. Talkkunasta loihditaan pannacotta ja lohi saa kaverikseen merilevää ja piimää. Paikka sopii seurueelle, jossa on traditioiden ja uusien tuulien ystäviä.

Listalla on aina varma valinta eli laatulihasta tehty päivän pihvi. Olen syönyt täällä myös kaupungin parhaita ja kauneimpia kasvisannoksia, joissa on reilusti proteiinia. Vaikka Aisti on illallisravintola, hintataso ei hivo pilviä. Viinilista on hyvä ja yllättäväkin, lasillisen hinta silti kohtuullinen.

 

Frankly

Frankly on sisältä yllättävän tilava, ja jos väkeä on enemmän, ravintolasta löytyy kabinetti. Suosittelen Franklya, kun hakusessa on tasokas ravintola, joka ei kikkaile geelitipoilla.

Listalla on klassikkoannoksia, kuten pippuripihvi, kalaa ja risottoa. Lisukkeista löytyy kuitenkin yllätyksiä kalannahkasipseistä viinisuolaheinäaioliin. Listalla on myös salaatteja ja kasvisruokaa sekä vegaaninen vaihtoehto. Useimmat annokset ovat gluteenittomia.

 

Heinätori

Heinätori on Pyynikin legenda, jonka ydinmenu pysyy vuodesta toiseen samana. Listalla on paistetun maksan ja Vorschmackin kaltaisia keittotaidon helmiä. Nämä ruoat herättävät modernin foodienkin mielenkiinnon, sillä annoksia saa nykyään harvoista paikoista.

Listalla on myös kasvisannos ja sesonkeja mukaileva päivän annos. Lapset huomioidaan lämpimästi, vaikka lihapullia lentelisi valkoisille pöytäliinoille. Varma ja kohtuuhintainen paikka syntymäpäiville ja sukujuhlille.  

 

Henriks

Ravintola Henriksin listalta löytyy tuttuja raaka-aineita, kuten kalaa, lihaa ja kotimaisia juureksia. Perinteiseen pihviin loihditaan silti oma jujunsa, ja tarjolla on kokonainen kasvismenu.

Henriksissä on myös À la cartea edullisempi bistromenu ja loistava lauantaibrunssi. 24,90 eurolla pääset nauttimaan runsaasta alkupalabuffetista sekä pöytään tarjoillusta pää- ja jälkiruoasta. Vappubrunssi on toiminut hyvin, kun olemme juhlineet lapsen synttäreitä neljän erilaisen sukupolven voimin.

Huber

Suosittelen Huberia niille, joiden mielikuvissa pihviravintola on jotain raskasta ja pölyttynyttä. Huber on ensisijaisesti lihansyöjän ravintola, mutta tarjolla on myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Herkullisista lisukkeista voi myös koota kokonaisen tapasaterian lasillisen kylkeen.

Huberissa pihvejä ei koristella ananasrenkailla tai persiljatupsuilla. Ideana on ruoan jakaminen ja sosiaalinen syöminen välimerelliseen tyyliin. Ravintola on ronskin hienostunut, joten monenlaiset ihmiset viihtyvät saman pöydän ääressä. Viinilista tyydyttää vaativatkin tarpeet.

 

Muusa

Olympiakorttelin Muusa on nappivalinta, jos seurueessa on vegaaneja ja kaipaatte rentoa istuskelupaikkaa. Listalla on marokkolaishenkistä liha- ja kasvisruokaa. Suurin osa kasvisruoista on vegaanisia tai muokattavissa vegaanisiksi. Tarjolla on myös useita gluteenittomia annoksia.

Muusan annoskoko on reilu ja hintataso edullinen. Alkuillasta ja viikonloppubrunssilla ravintolassa viihtyy koko perhe. Jos bilehermoa kutkuttaa, iltaa voi jatkaa laadukkaita drinkkejä siemaillen tai keikalla yläkerran Olympia-salissa.

 

Myllärit

Tunnelmallisessa höyrymyllyssä sijaitseva Myllärit sopii seurueille, sillä kahdessa kerroksessa on runsaasti tilaa. Menu on klassinen, mutta listalla on myös kasvisruokaa ja gluteenittomuus huomioidaan hyvin. Kun ruokavalionsa ilmoittaa etukäteen, annosta voidaan muokata vielä enemmän asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Iso peukku lastenlistalle, jolla on kunnon ruokaa, ei nakkikoria tai nugetteja. Viinilistalta voi löytää kohtuuhintaan maailmalla palkittuja laatuviinejä.

 

Teksti: Janica Brander
Kuvat: Laura Vanzo

Kaikki Hungry for Tampere -postaukset:

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori
Hungry for Tampere

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori

Aisti ja Heinätori ovat konstailemattomia laaturavintoloita Tampereen teatterikeskittymässä.
Lue lisää
Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila
Hungry for Tampere

Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila

Panimoravintolassa pannaan olut ensin ja mietitään sitten vasta ruokaa.
Lue lisää
Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää
Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä
Hungry for Tampere

Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä

Kajo on hurmaava yhdistelmä osaamista, tyylitajua ja rakkautta.
Lue lisää