Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Syksyiset vinkit Tampereen seudulle

17.09.2021

Tule Tampereelle viettämään syyslomaa tai vapaapäivää! Täällä arkinen aherrus unohtuu nopeasti mukavassa tunnelmassa. Teattereiden ja museoiden tarjonnan lisäksi saatat löytää vinkkejä tästä artikkelista.

 

Kuva: Liisa Tyllilä

Luonto on Tampereen seudulla lähellä, olitpa missä tahansa. Syksyn värikylläinen, sumuinen metsä tai puisto tarjoaa elämyksiä ja seikkailuita jokaiselle. Miten olisi sieniretki kaveriporukalla Luontonoita-Liisan kanssa? Vähintään 4 hengen ryhmä tai perhe voi varata retken sopivaan ajankohtaan Hiking Travel Hitin Luontonoidalta.

Kuva: Olli-Pekka Latvala

Oletko käynyt jo Työväenmuseo Werstaan tiloista löytyvässä uudessa Teollisuusmuseossa? Lapsille on monta aktiviteettia, esim. hiirenkolot, joita esittelevät tehdaskaupungin historiaa. Vähän vanhemmille vieraille löytyy historiallisten esineiden ohella tunnusteltaviksi erilaisia kankaita ja mm. testi, miten olisi ansainnut elantonsa tehtaassa 100 vuotta sitten. Werstaalle on aina ilmainen sisäänpääsy.

Jos Finlaysonin kattokävely on vielä kokematta, niin syksyinen kaupungin keskusta näyttää yläilmoista uskomattoman kauniilta. Muista varata paikkasi ennakkoon, sillä Finlaysonin katolle pääsee lokakuulle asti vain lauantaisin! Café Katto on pidentänyt aukioloaikojaan ja herkuttelu yläilmoissa onnistuu päivittäin klo 11-20 tai jopa klo 22 asti, päivästä riippuen. Kahvilan valikoima on kokonaisuudessaan gluteeniton, ja sopii niin erityisruokavaliota noudattavalle kuin tavallisellekin herkuttelijalle.

Kuva: Laura Vanzo

Tampereen 120-vuotiaassa kauppahallissa sade ei haittaa! Sieltä voi ostaa sienet, marjat ja muun sadon tarvitsematta lähteä metsään tai maatilalle. Kahviloissa ja ravintoloissa on helppo tehdä makumatka Pyynikin munkkikahvilan sivutoimipisteeltä Suklaapuodin kautta Aasiaan asti. Samalla hankit kotiin lihaa, kalaa ja leipää tai valmiita ruoka-annoksia.

Leluja ja pelejä rakastavien on ehdottomasti päästävä uuteen, elämykselliseen Tampereen Pieneen Lelukauppaan, joka löytyy Hämeenkadulta Sokosta vastapäätä. Sinne on näppärä ajaa ratikalla, joka on osoittautunut ulkopaikkakuntalaisille yhdeksi suosikkielämyksistä Tampereella. 

Kuva: Laura Vanzo

Houkuttelisiko hotellilomanen kaupungissa vai maatilamajoitus enemmän? Hotelleissa riittää valinnanvaraa. Maaseudun rauhasta voi nauttia kaikkina vuodenaikoina, esimerkiksi Vesilahden Narvassa sijaitsevassa Helenan kanat ja kammarit -aamiaismajoituksessa. Sinne pääsee bussilla, ja jos pyöräily on sinun juttusi, majoitus löytyy aivan Järvien reitin varrelta. Sastamalan Kommeen kurjen talomajoitus on varattavissa ympäri vuoden. Kommeen kurjen lähellä on useita lintujärviä ulkoilua varten, ja Sastamalasta löytyy minilomalle kulttuuriohjelmaa koko perheelle. Luomajärven hevoskievari Ikaalisissa tarjoaa majoitusta läpi vuoden. Kuulostaako romanttinen aittakammari, mökki vai laavu sopivimmalta sinulle?