Hanki parhaat syyslomamuistot Tampereelta - Visit Tampere

Hanki parhaat syyslomamuistot Tampereelta

26.09.2018

Tampere on syyslomailijan paratiisi – tekemistä riittää vaikka joka päivälle! Ohjelmat ovat voimassa Helsingin ja Tampereen syyslomaviikolla 42. Ota vinkit talteen:

 

Syyslomaohjelmaa Vapriikissa

Museokeskus Vapriikki Tammerkosken rannalla tarjoaa 12 näyttelyä ja monipuolista syyslomaohjelmaa, kaikki vain yhdellä lipulla. Vapriikista löytyvät muun muassa Suomen Pelimuseo, Luonnontieteellinen museo ja Jääkiekkomuseo. Päänäyttelynä joulukuuhun asti on kiehtova ja koskettava Marilyn – nainen roolien takana. Syyslomalla Vapriikki on poikkeuksellisesti avoinna myös maanantaina 15.10. ja joka arkipäivä Vapriikki tarjoaa erityistä syyslomaohjelmaa perheille.

Katso koko ohjelma täältä!

 

Nukketeatteria ja askartelua Postimuseossa 

Tiistaina 16.10. klo 14–16 Kangaskassityöpaja. Työpajassa koristelemme kangaskassin eri aiheisilla postimerkeillä.

Torstaina 18.10.

  • Klo 12 ja 13 Nukketeatteri Sytkyjen Postikorttiseikkailu. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Lähtö esitykseen Vapriikin ala-aulasta.
  • Klo 14–16 Postikorttityöpaja (nonstop). Työpajassa askarrellaan Terveiset Postimuseosta -kortteja vanhoista postimerkeistä.
  • Klo 17–18 Perhekierros Postimuseon Viestinviejät-näyttelyssä.

Lue lisää Postimuseon sivuilta!

 

Karmiva karnevaali Särkänniemessä

Syksyn huvipuistattavinta tapahtumaa vietetään Särkänniemessä la–su 13.–14.10. ja ti–la 16.–20.10.2018 klo 13–21.

Karmiva karnevaali on saanut vaikutteita eksoottisesta karnevaalikulttuurista ja iltativolitunnelmasta. Nyt pääset kokemaan Särkänniemen huvilaitteet myös tunnelmalliseen pimeään vuodenaikaan ja upeasti valaistuina.

Viime vuoteen verrattuna Karmiva karnevaali avautuu entistä laajempana ja karmivampana. Taikaranta ja Ravintola Riemu tarjoilevat jännitystä koko perheelle, avoinna olevien myyntipisteiden määrä kasvaa ja uudella Estraadilla nähdään ohjelmaa päivittäin. Huvilaitteiden lisäksi Karmivan karnevaalin häikäisevä ohjelma vie mukanaan niin pienet kuin isot syyslomailijat.  Sirkus- ja tulitaiteilijat, taikurit, burleskitanssijat, ennustajat, verenhimoiset zombiet ja monet muut karmivuudet ovat olennainen osa karnevaalikokemusta.

Lue lisää ja osta liput ennakkoon verkkokaupasta!

 

UUTUUS! Zones by Särkänniemi

Zones by Särkänniemi on Suomen monipuolisin sisäviihdekeskus Lempäälän Ideaparkissa! Huvilaitteita, pomppulinnoja, hohtominigolfia, Lasersota, simulaattoreita, Seikkailurata, VR-pelejä ja Suomen suurin kattaus viihdepelejä – kaikkiaan yli hehtaarin verran huvia. Tekemistä kaikenikäisille, säästä riippumatta! Ympärillä Suomen suurin ostoskeskus upeine shoppailumahdollisuuksineen. 15.-21.10. olemme avoinna joka päivä, ma-la klo 11-20, su klo 12-18. Lipputuotteita sekä koko päivän viettoon että lyhyempiin visiitteihin.

P.S. Muista myös Superedullinen Karmiva Kombolippu, joka sisältää sisäänpääsyn Särkänniemen Karmivaan Karnevaaliin että Zones by Särkänniemeen!

Katso lisää ja osta liput ennakkoon!

 

Varjoteatterin lumoa Muumimuseossa!

Muumimuseon syyslomaviikkoa vietetään varjoteatterin lumoissa 13.-21.10.

Varjoa ja valoa – ohjattu nonstop-varjoteatterityöpaja

Tule tekemään oma varjoteatterihahmosi, keksi sille ja sen kavereille seikkailu ja esitä oma näytelmäsi Ateljeen näyttämöllä. Valon ja varjon taika kiehtoo kaikenikäisiä!

Muumilaakson marraskuu -kirjassa Vilijonkka järjestää juhliin lumoavaa ohjelmaa, varjonäytelmän nimeltään Kotiinpaluu. Varjoteatterin taika on yksinkertainen, se perustuu valoon ja siluetteihin. Ohjatussa nonstop-työpajassa voi tehdä oman varjoteatterihahmon, ja halutessaan hahmoilla voi esittää tarinansa Ateljeen näyttämöllä. Vilijonkan näytelmässä muumiperhe purjehti veneessään näyttämöksi viritetyn lakanan poikki kotia kohti – museon näyttämölle mahtuu kaikenlaisia muumi- tai muita tarinoita! Työpaja on avoinna koko päivän 13.–21.10.

Liikkuva varjoteatteri Muumimuseossa

Pieni varjoteatterinäyttämö liikkuu muumikirjalta toiselle. Tule kuuntelemaan ja katselemaan kohtauksia kolmesta muumitarinasta. Varjoteatteri päättyy Muumilaakson marraskuu -kirjan kohtaukseen Vilijonkan varjoteatterista. Liikkuva varjoteatteri kiertää museossa syyslomaviikolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14 ja tiistaista perjantaihin klo 11. Kesto 30 min.

Koululaisten kierros – Kuinkas sitten kävikään?

Syyslomalla Muumimuseossa järjestetään kierroksia joka päivä. Koko perheelle sopivalla kierrokselle tutustutaan Tove Janssonin kirjoittamien ja kuvittamien muumikirjojen maailmaan yhdessä keskustellen. Syysloman kierrokset lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13, tiistaista perjantaihin klo 10. Kesto 30 min, mukaan mahtuu 25 ensimmäistä. Ilmoittautuminen museon henkilökunnalle saavuttaessa.

Tutustu Muumimuseoon!

 

Tarinoita Tampereen taidemuseossa 

Tampereen taidemuseon näyttely Kultakutri ja muita tarinoita omista kokoelmista levittäytyy museon kaikkiin kolmeen kerrokseen. Kultakutri-näyttelyssä esitellään Tampereen taidemuseon kokoelmia tarinan kerronnan näkökulmasta, ovathan kuvat ja tarinat aina punoutuneet yhteen. Joihinkin teoksiin saattaa liittyä oma kertomuksensa, kuten Kultakutri-veistokseen, jossa Matti Haupt on esittänyt oman tulkintansa Topeliuksen satuprinsessasta. Toiset taideteokset ovat jo itsessään kertovia, ja toisissa tarina voi olla piiloinen ja pakeneva. Jokaista kuvaa voi kuitenkin lähestyä tarinana. Näyttely rohkaisee luontaista haluamme nähdä kertomuksia ja jatkaa niitä mielessämme. Yhtenä johtoajatuksena on myös rinnastaa uutta ja vanhaa ja tuoda esiin sitä ilmaisukielen murrosta, joka kuvataiteissa jatkuvasti on tapahtumassa. Taidemuseo on avoinna ti-to klo 9-17, pe 9-18 ja la-su 10-18.

Tutustu näyttelyyn!

 

Vakoilumuseo

Vakoilumuseossa tutustut oikean elämän huippuagentteihin sekä todellisiin vakoiluvälineisiin!

Museo on syyslomaviikolla avoinna maanantaista lauantaihin 10-18 sekä sunnuntaina 11-17. Museossa järjestetään ilmaisia opastettuja kierroksia klo 13 jokaisena arkipäivänä sekä lauantaina! Pääsyliput museoon 8 euroa aikuiset / 6 euroa lapset ja opiskelijat. Museokortillakin pääsee sisään!

Lue lisää.

 

Sara Hildénin taidemuseo

Sara Hildénin taidemuseon yläkerran näyttely Anj Smith – Sea Lily, Feather Star on Lontoossa asuvan ja työskentelevän taidemaalari Anj Smithin (s.1978) ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa.

Smithin teoksissa limittyvät perinteiset maalaustaiteen alalajit: maisema, muotokuva ja asetelma.

Museon alakerran näyttely Sara Hildén ja klassikot esittelee Sara Hildénin valitsemia klassikkoteoksia ja piirtää taiteen ystävän muotokuvaa. Näyttelyn teokset heijastavat Sara Hildénin säätiön kokoelman alkutaipaleen, 1960–70-lukujen kansainvälisiä tyylisuuntauksia.

Lue lisää näyttelyistä!

 

Kekriä & Kepposia – Visit Pirkanmaan syyslomaohjelma

Majoitusta ja maaseudun elämää
Maaseudun rauha on syysloman parasta antia! Mökkiavain välittää tunnelmallisia erämaamökkejä kansallispuistojen läheisyydessä sekä tasokkaita mökkejä kaikilla mukavuuksilla kaupunkien ja kylpylöiden palveluiden kupeessa. Ilolan maatilalla Valkeakoskella pääset taluttamaan Adele-vuohta tai hellittelemään lampaita ja leikittämään kissanpentuja. Metsäkansan Wanhalla asemalla lähipuoti ja kahvila-ravintolapalvelut ovat avoinna kaikille lomalaisille ja siellä voit myös majoittua puolihoidolla. Matrocksin Hyvän mielen bussiretkellä tutustutaan Juhani Viidan johdolla Roineen kauniisiin maisemiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. 

Kummajaisten kekriä
Orivedellä kreivi Möröcröö haluaa kutsua kaikki lapset ja lapsenmieliset Kummajaisten kekrijuhlaan Korpelan torpalle. Kummajaiskävelyllä tutustut suomalaisiin metsänhaltijoihin ja torpan pihassa saatat törmätä myös muihin kummajaisiin ja kammotuksiin. Sastamalassa peikkovuoren Syystapahtumassa vietetään karmivan hauskaa Kekrijuhlaa peikkojen kanssa. Ellivuorella juhlassa syntyvät karmivat peikkokeitot, maistellaan peikkojen herkkuja, ammutaan ritsoilla ja keppostellaan kaikkea muuta hassun karmivaa!
Syysloman Karmivimman Kahvilan löydät Tampereen Puu-Tammelan Villa Sofiassa, joka on nyt avoinna ensimmäistä kertaa kahvilana. Tule koko perheen voimin tai kaveriporukalla tekemään karmivia karkkiherkkuja Holvituvan kammioon ja nauti Sofian mörkömuffineja kahvin, teen ja mehun kera yläkerran jännittävissä salongeissa.

Karmiva tohtori Karmiini on jo pitkään tutkinut ihmiskeuhkoja ja niiden kestävyyttä Hiking Travel Hitin laboratoriossa Tampereen Kaupinojalla. Viimeisimpänä mittausmuotonaan hän on kokeillut sulkea eläviä muovikuplan sisään ja työntänyt kuplan vesille. Tule kokeilemaan, kykenetkö itse ottamaan vedessä kelluvan kuplan sisällä juoksuaskelia tai heittämään kuperkeikkaa! Kaupinojan kahvila on auki ja tohtori saapuu paikalle, kun koekaniineja on vähintään neljä.

Kutkuttavaa seikkailua
Hopealinjojen laivalla risteilet Viikinsaareen koko perheen seikkailuun, tai kohtaamaan murhamysteerin iltahämärissä aikuisten kesken. Hiking Travelin kanooteissa pääset ihailemaan kaupungin valoja pimeältä järveltä. Ellivuoren Vuorisportin High Parkissa järjestetään ainutlaatuinen Pimeäkiipeily, sekä korkeanpaikan kammoisille hohtokeilausta tai hohtominigolfia.

Koko ohjelman näet täältä.

 

Outdoor Express – bussilla luontoon!

Outdoor Express -bussi on uudenlainen tapa liikkua suoraan kaupungista kansallispuistoihin. Bussien kyydissä pääset koulujen syyslomalla kätevästi ja edullisesti Tampereen vanhalta kirkolta suoraan Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin, vaikka koko perheen voimin.

Varaa matkasi täältä!

Lue lisää kohteista

Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Postal Museum Laura Vanzo 203

Postimuseo

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Särkänniemi - Laura Vanzo-9

Särkänniemi

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Zones By Sarkanniemi

Zones by Särkänniemi

Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Lue lisää
Visit Tampere Moomin In Moomin Museum Laura Vanzo

Muumimuseo

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Sara_Hilden_Museum_Sara_Hildenin_museo_Laura_Vanzo-6

Sara Hildénin taidemuseo

Laiturikatu 1, 33230 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Spy Museum Vakoilumuseo Inside Laura Vanzo

Vakoilumuseo

Satakunnankatu 18, Tampere
Lue lisää
VillaSofia 2016 JukkaSalminen2

Tilaisuus Villa Sofia

Kullervonkatu 28, Tampere
Lue lisää

Majoitu

Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe
Hotellit

Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe

Tampereella on monia hotelleja, joissa viihtyvät niin perheen pienemmät kuin isommatkin matkailijat.
Lue lisää
Majoitusta erikoisuuksien etsijälle
Hotellit

Majoitusta erikoisuuksien etsijälle

Etsitkö erikoisempaa majoitusta? Tampereella on tarjolla monia yksilöllisiä vaihtoehtoja.
Lue lisää
Majoitu mukavasti ja edullisesti hostellissa tai B&B-paikassa
Hostellit ja B&B

Majoitu mukavasti ja edullisesti hostellissa tai B&B-paikassa

Tampereella ja ympäristössä on maailmanluokan hostelli sekä valloittavia Bed & Breakfast -paikkoja.
Lue lisää
Mökkiloma Pirkanmaalla
Mökit ja camping

Mökkiloma Pirkanmaalla

Mökkeily on iso osa suomalaista identiteettiä. Tampereen seutu tarjoaa loistavia mökkivaihtoehtoja!
Lue lisää

Herkuttele

Perhebloggaajien lempiravintolat
Lapsille

Perhebloggaajien lempiravintolat

Minne mentäisiin syömään?
Lue lisää
Brunssille!
Kahvilat

Brunssille!

Tampereella on tarjolla herkullisia brunsseja.
Lue lisää
Pörröisimmät kahvilat
Kahvilat

Pörröisimmät kahvilat

Tampereella voi nauttia kahvit kissojenkin seurassa!
Lue lisää
Paikalliset herkut
Paikalliset herkut

Paikalliset herkut

Testaa Tampereen erikoisuudet!
Lue lisää

Shoppaile

Designlöytöjä Tampereelta
Kaupunki & kulttuuri

Designlöytöjä Tampereelta

Tee kierros ihaniin tamperelaisiin designputiikkeihin!
Lue lisää
Kivoimmat kirpputorit
Design & Ostokset

Kivoimmat kirpputorit

Esittelyssä paikallisten suosimat kirpputorit, näistä teet taatusti löytöjä!
Lue lisää
Tampere Tunnetuksi Passi
Design & Ostokset

Tampere Tunnetuksi Passi

Tampere Tunnetuksi Passissa on yli 170 tarjousta Tampereen keskusta-alueen liikkeisiin.
Lue lisää
Top 5 tamperelaiset matkamuistot
Design & Ostokset

Top 5 tamperelaiset matkamuistot

Tampereella riittää designia ja käsitöitä kotiinviemisiksi asti!
Lue lisää