Parhaat syyslomamuistot syntyvät Tampereella - Visit Tampere

Parhaat syyslomamuistot syntyvät Tampereella

14.10.2019

Syyslomalla tekemistä Tampereella riittää vaikka joka päivälle. Ohjelmat ovat voimassa Helsingin ja Tampereen syyslomaviikolla 42. Ota vinkit talteen! HUOM! Ohjelmat päivittyvät syyslomaviikolle saakka.

 

 

Syyslomaohjelmaa Vapriikissa

Museokeskus Vapriikki Tammerkosken rannalla tarjoaa useita näyttelyitä ja monipuolista syyslomaohjelmaa, kaikki vain yhdellä lipulla. Vapriikista löytyvät muun muassa Suomen Pelimuseo, Luonnontieteellinen museo ja Jääkiekkomuseo. Päänäyttelynä Vapriikissa nähdään vuoden 2021 tammikuuhun asti oleva Teatterikaupunki, jossa kurkistetaan Tampereen kiehtovaan teatterihistoriaan. Pelimuseossa on esillä 13.9.-1.12.2019 Pelikenttänä kaupunki – Geokätköilystä Harry Potteriin -näyttely, joka esittelee sijaintipohjaiset pelien laajempaa historiaa alkaen geokätköilystä ja ensimmäisistä kokeellisista peleistä, kuten Can You See Me Now? ja Pac-Manhattan. Lisäksi Vapriikki tarjoaa syyslomalla joka arkipäivä (huom! myös maanantaina 14.10.!) erityistä syyslomaohjelmaa perheille, luvassa on mm. työpajoja sekä nukketeatteria.

Katso koko ohjelma täältä!

 

 

Nukketeatteria ja askartelua Postimuseossa

Tiistaina 15.10. klo 14–16 Kangaskassityöpaja. Työpajassa koristellaan kangaskassin eri aiheisilla postimerkeillä.

Torstaina 17.10. klo 10.15, 11 ja 11.45 Nukketeatteri Sytkyjen Postikorttiseikkailu. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Paikka: Postimuseon Viestinviejät -näyttelytila.

Perjantaina 18.10.

  • Klo 10.15, 11 ja 11.45 Nukketeatteri Sytkyjen Postikorttiseikkailu. Esitys sopii yli 3-vuotiaille.
  • Klo 12–14 Postikorttityöpaja (nonstop). Työpajassa askarrellaan Terveiset Postimuseosta -kortteja vanhoista postimerkeistä.
  • Klo 14 Perhekierros Postimuseon Viestinviejät-näyttelyssä. Lähtö opastukselle Vapriikin aulasta.

Lue lisää Postimuseon sivuilta!

 

 

Karmiva karnevaali Särkänniemessä

Syksyn huvipuistattavinta tapahtumaa vietetään Särkänniemessä syyslomaviikolla la–su 12.–13.10. ja ti–la 15.–19.10 klo 13-21.

Karmiva karnevaali on saanut vaikutteita eksoottisesta karnevaalikulttuurista ja iltativolitunnelmasta. Nyt pääset kokemaan Särkänniemen huvilaitteet myös tunnelmalliseen pimeään vuodenaikaan ja upeasti valaistuina.

Huvilaitteiden lisäksi Karmivan karnevaalin häikäisevä ohjelma vie mukanaan niin pienet kuin isot syyslomailijat. Sirkus- ja tulitaiteilijat, värikkäät tanssiesitykset, zombiehyökkäykset ja monet muut huvitukset takaavat hurjan hauskan päivän Särkänniemessä! Uutuutena tänä vuonna on kauhulabyrintti Creeps (K16)!

Lue lisää ja osta liput ennakkoon verkkokaupasta!

 

 

Zones by Särkänniemi

Zones by Särkänniemi on Suomen monipuolisin sisäviihdekeskus Lempäälän Ideaparkissa! Huvilaitteita, pomppulinnoja, hohtominigolfia, Lasersota, simulaattoreita, Seikkailurata, VR-pelejä ja Suomen suurin kattaus viihdepelejä – kaikkiaan yli hehtaarin verran huvia. Tekemistä kaikenikäisille, säästä riippumatta! Ympärillä Suomen suurin ostoskeskus upeine shoppailumahdollisuuksineen. 14.-20.10. Zones by Särkänniemi on avoinna joka päivä, ma-to klo 11-19, pe 11-20, la 11-19 ja su klo 12-18. Lipputuotteita on saatavilla sekä koko päivän viettoon että lyhyempiin visiitteihin.

P.S. Muista myös superedullinen Karmiva syyslomapaketti, joka sisältää sisäänpääsyn Särkänniemen Karmivaan Karnevaaliin että Zones by Särkänniemeen!

Katso lisää ja osta liput ennakkoon!

 

 

Muumimuseo

Muumimuseossa vietetään syyslomaa 12.-13.10. ja 15.-20.10.2019.

Muumimuseon Observatoriossa on vaihtuvana näyttelynä Muumianimaatiot – Seikkailuja ja turvallisuudentunnetta. Muumimuseon vaihtuva näyttely kertoo muumianimaatioiden historiasta. Muumianimaatiot-näyttelyssä voi istahtaa alas ja nauliutua jälleen ruudun ääreen. Näyttelyn televisioissa pyörivät erityyliset, erilaisilla tekniikoilla tehdyt muumianimaatiojaksot. Mukana on jakso japanilaisesta animaatiosta, jota ei ole aikaisemmin saatu näyttää Japanin ulkopuolella. Näyttely avaa kolmen eri aikakauden animaation tekoprosessia, myös uusinta eli Gutsy Animationsin Muumilaaksoa. Esillä on muun muassa käsikirjoitusversioita, käsin piirrettyjä luonnoksia, valmiita hahmopiirroksia, kolmiulotteisia malleja, ääninäytteitä ja digitaalisia animaatioluonnoksia. Näyttely on esillä 25.4.2019-26.1.2020.

Animaattorit mukana Ateljeessa!

Syyslomalla joka päivä klo 11–12 Ateljeessa vierailee animaattori, joka kertoo ja keskustelee animaatioiden tekemisestä. Klo 12–13 sama animaattori tulee mukaan ohjaamaan animaatio-työpajaa Ateljeessa. Muumimuseon Ateljee on avoinna koko päivän syysloman aikana. Ateljeen työpajassa pääsee itse tekemään oman muumi- tai minkä tahansa muun animaation. Helppo pala-animaatiotekniikka sopii kaikille. DIY Muumilaakso -animaatiopajassa on museon ohjaaja paikalla koko päivän, ja nonstop-pajaan voi tulla mukaan koska vaan. Työpaja on auki museon ollessa auki.

Syyslomalla yleisöopastuksia joka päivä

Lähde mukaan opastetulle kierrokselle Muumianimaatiot – seikkailuja ja turvallisuudentunnetta -näyttelyyn. Opastus suomeksi klo 13 ja englanniksi klo 15.

Satupäivä

Sadun nimipäivänä, perjantaina lokakuun 18. päivänä juhlitaan valtakunnallista Satupäivää. Muumimuseo on tietysti mukana! Lukulampun alla luvassa klo 10: Kuka lohduttaisi nyytiä? Tule kuuntelemaan koskettava tarina pienestä nyytistä, joka etsii onneaan.

Katso koko syyslomaviikon ohjelma täältä.

Tutustu Muumimuseoon!

 

 

Mangaa Tampereen taidemuseossa

Tampereen taidemuseossa on esillä kaksi harvinaislaatuista japanilaisen manga-taiteen näyttelyä. Japanilaisen sarjakuvan eli mangan luojaksi ja jumalaksi nimitetyn Osamu Tezukan (1928–1989) mangasarjakuvista koostuva näyttely Osamu Tezuka – Mangan jumala on hänen ensimmäinen museonäyttelynsä Euroopassa. Lähes 200 originaaliteosta sekä harvinaislaatuisia anime-filmejä käsittävä näyttely on toteutettu yhteistyössä japanilaisten Tezuka Productionsin ja Osamu Tezuka Museumin kanssa. Alakerran MangaMania! -näyttely pureutuu mangaan laajana yhteiskunnallisena ilmiönä ja taidemuotona. Se perustuu Kioton kansainvälisen Manga-museon ja Kioton Seika yliopiston kansainvälisen manga-tutkimuskeskuksen laajaan tutkimustyöhön. Näyttelyyn pääsee tutustumaan ajalla 7.9.2019 – 5.1.2020. Taidemuseo on avoinna ti-to klo 9-17, pe 9-18 ja la-su 10-18.

Syyslomalla 12.-13.10. ja 15.-20.10. järjestetään yleisöopastuksia manga-näyttelyihin joka päivä klo 15. Opastus sisältyy pääsymaksuun.

Tutustu näyttelyyn!

 

 

Vakoilumuseo

Vakoilumuseossa tutustut oikean elämän huippuagentteihin sekä todellisiin vakoiluvälineisiin! Vakoilumuseo on poikkeuksellisesti avoinna syyslomaviikolla 14.10-19.10. jo kello kymmenestä asti.

Museossa järjestetään myös suosittu yleisöopastus jokaisena päivänä kello 13.00. Tässä opastuksessa saa hyvin tarkan kuvauksen vakoilun menneisyydestä ja nykypäivästä.

Paikalle voi tulla myös mittelemään oman perheen agenttimestaruudesta museon agenttitestien avulla. Perinteinen agenttitesti testaa kävijän agentin taidot kahdeksalla erilaisella alaan liittyvällä tehtävällä. Tiirikointi, ampuminen ja morsekoodin ratkaiseminen ovat vain esimerkkejä tehtävistä. Agenttitestiä suositellaan yli seitsemänvuotiaille ja sen hinta on 5 €/testi.

Perheen pienimmille lapsille on hieman helpompi junnuagenttitesti, jossa lapsi pääsee etsimään ja testaamaan erilaisia museon testattavia laitteita. Tämän testin hinta on vain 2 €. Junnutestin suorittajat saavat omalla nimellä varustetun junnuagenttikortin.

Perheille on muodostettu myös erilaisia perhepaketteja, joihin sisältyy pääsyliput ja kaksi kappaletta agenttitestejä.

Lue lisää Vakoilumuseosta.

 

 

Sara Hildénin taidemuseo

Sara Hildénin taidemuseo esittelee Juhani Harrin (1939–2003) laajan takautuvan näyttelyn, joka jatkaa Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoiden esittelyjen sarjaa. Juhani Harri oli uusrealismista ammentava suomalaisen esinetaiteen uranuurtaja. Harri tunnetaan seinälle ripustettavista kaapeistaan, joiden sisään rakentuu erilaisia esine- ja materiaalisommitelmia. Murrettu värimaailma on harkittu. Runollisiin teoksiin sisältyy salaperäistä, tunnevoimaista kerrontaa. Harrin keskeisenä pyrkimyksenä oli ajan kuvaaminen ja sen katoavan luonteen ikuistaminen. Näyttely on esillä 14.9.-12.1.2020.

Lue lisää näyttelystä!

 

 

Työväenmuseo Werstas

Syyslomaviikko alkaa Werstaalla iloisella koko perheen tapahtumalla! Ohjelmassa molempina päivinä lauantaina 12.10. ja sunnuntaina 13.10. klo 11.30 Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkelin TosiSatu, klo 12.30-13.30 Vanhan ajan pyykinpesu -paja ja klo 14.00 ja 15.00 koko perheen lorukierros Lastentarhanopettajien tarina -näyttelyyn. Katso koko viikonlopun ohjelma täältä.

Lisäksi Werstaalla on syyslomaviikolla 15.-20.10. maksutonta ohjelmaa, aiheena lorut ja sadut. Koko perheen lorukierrokset Lastentarhanopettajien tarina -näyttelyssä, Täti Taikakynän kuvitettu satutuokio ja satuvisa sekä Satumetsä kutsuvat mielikuvittelemaan ja retkeilemään historian pariin!

Katso Werstaan syyslomaviikko täältä.

 

 

Tallipiha

Tallipihalla vietetään lauantaina 19.10. klo 18-22 Valojuhlaa, jossa on ohjelmaa koko perheelle! Tapahtumassa on luvassa mm. valotanssia, karkkia, lasinpuhaltaja sekä Suomen Karvakaverit (eli suloiset halikoirat). Myynnissä upeita tuotteita, lisäksi kahvilassa ja ulkoterassilla on tarjolla monenlaisia herkkuja, ulkomyynnissä makkaraa, hehkuvia juomia. Lisäksi terassilla loimutetaan lohta, josta herkullisia annoksia. Kirsikkana kakun päällä Tallipihan suklaapuoti järjestää klo 18-20 Vanhassa tallissa leikkimielisen suklaamaistelukisan!

Katso koko ohjelma täältä.

 

 

Kauppakeskus Tullintori

Lähde viettämään vauhdikasta syyslomaa Tullintorille! Sieltä löytyy monenlaista puuhaa koko perheelle; Irti Maasta, Megazone, Prison Island,virtuaalipeli Tower Tag, Taikametsä -peliseinä ja aivan uutuutena juuri auennut Luolasto! Luvassa on myös erikoishintoja syysloman ajan.

Katso kaikki syyslomavinkit Tullintorilla täältä!

 

 

Herra Hakkaraisen talo

Koululaisten syyslomaviikoilla 42 ja 43 Herra Hakkarainen lähtee jälleen unissakävelemään talossaan Sastamalan Vammalassa. Herra Hakkaraiselle voi heiluttaa, hänen kanssaan voi heittää ylävitoset tai hänen kanssaan voi tietenkin halata. (Herra Hakkaraiselta saa huhujen mukaan maailman parhaat, pehmeimmät ja lämpöisimmät halaukset!) Herra Hakkarainen unissakävelee talossaan seuraavasti: 12.10. klo 11, 13 ja 15, 14.-19.10. klo 11, 13 ja 15, 21.-25.10. klo 13, 26.10. klo 11, 13 ja 15.

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha on tietenkin myös avoinna ja polkuautoilemaankin pääsee. Mikäs onkaan parempi tapa viettää raikasta syyslomapäivää, kuin huristellen polkuautolla tai kolmipyöräisellä kuin Tassulassa ikään! Herra Hakkaraisen talon sisätiloista löytyy neljä erilaista teemahuonetta, jotka on rakennettu lapsia ajatellen. Jokaisessa pääsee leikkimään ja käyttämään mielikuvitustaan Mauri Kunnaksen kirjoista tutuissa maisemissa, kuten Herra Hakkaraisen omassa kodissa, Artturin ritarien salissa, Kaikkien aikojen avaruudessa sekä Koiramäen lasten 1800-luvun vanhassa kaupungissa.

Tutustu Herra Hakkaraisen taloon!

 

 

Ti-Ti Nallen koti

Ti-Ti Nallen kodissa vietetään syyslomaa viikoilla 42 ja 43! Kodissa on luvassa on kaikenlaista mukavaa tekemistä kahden viikon ajan, mm. seikkailuretki Hirsimetsään, Äitinallen Taidepaja, tanssia ja keppihevosten estehyppyrata! Lisäksi lauantaina 19.10. pääsee seuraamaan upeaa Ti-Ti Nallen Seikkailu Lelumaassa -jääshowta Ideaparkin keskusaukiolle!

Katso koko syyslomaohjelma ja tutustu Ti-Ti Nallen kotiin täältä!

 

 

Kulttuurikeskus PiiPoo

PiiPoossa syyslomalla Piin ja Poon keksintöverstas, ihana Metsänpeitto-näyttely ja paljon muuta hauskaa puuhaa koko perheelle! PiiPoo avoinna syyslomalla 12.10. klo 11-16, 13.10. 12-16, ma suljettu, 15.-19.10. klo 11-16 ja 20.10. 12-16.

Tutustu PiiPoon syyslomaan tarkemmin täällä.

 

 

Teatterit

Tampereen Teatterissa pääsee nautiskelemaan musikaalista Notre Damen kellonsoittaja, joka perustuu Disneyn animaatioelokuvaan ja Victor Hugon samannimiseen romaaniin. Musikaalin ikäsuositus on +12. Tampereen Työväen Teatterissa pyörii hyytävän hauska seikkailu Pikku Vampyyri, jota suositellaan yli 8-vuotiaille ja yli kouluikäisille TTT:llä pyörii menestysmusikaali Billy Elliot. Perheen pienimmille Teatteri Mukamas tarjoaa lempeän ja lämminhenkisen esityksen Satuvarjon alla: Pikku-Siili.

 

 

Katso myös muita syyslomaviikon tapahtumia tapahtumakalenteristamme!

Tampereen kaupungin syyslomakoostetta voi tutkia täältä.

 

Lue lisää kohteista

Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Postal Museum Laura Vanzo 203

Postimuseo

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Särkänniemi - Laura Vanzo-9

Särkänniemi

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Zones By Sarkanniemi

Särkänniemi Zones

Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Lue lisää
Visit Tampere Moomin In Moomin Museum Laura Vanzo

Muumimuseo

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Exhibition At Tampere Art Museum Olli Pekka Latvala

Tampereen Taidemuseo

Puutarhakatu 32, 33230 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Spy Museum Vakoilumuseo Inside Laura Vanzo

Vakoilumuseo

Satakunnankatu 18, Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Sara_Hilden_Museum_Sara_Hildenin_museo_Laura_Vanzo-6

Sara Hildénin taidemuseo

Laiturikatu 1, 33230 Tampere
Lue lisää
Työväenmuseo Werstas_Olli-Pekka Latvala (1)

Työväenmuseo Werstas

Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere
Lue lisää
Tallipihan Suklaapuoti Christmas Laura Vanzo 9

Tallipiha

Kuninkaankatu 4b, 33210 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tullintori Shopping Center Laura Vanzo

Kauppakeskus Tullintori

Tullintori, Tullikatu, Tampere
Lue lisää
Titi Nallen Talo Ideapark

Ti-Ti Nallen Koti

Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä
Lue lisää
Visittampere Kulttuurikeskus Piipoo

Kulttuurikeskus PiiPoo

Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Lue lisää

Majoitu

Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe
Hotellit

Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe

Tampereella on monia hotelleja, joissa viihtyvät niin perheen pienemmät kuin isommatkin matkailijat.
Lue lisää
Majoitusta erikoisuuksien etsijälle
Hotellit

Majoitusta erikoisuuksien etsijälle

Etsitkö erikoisempaa majoitusta? Tampereella on tarjolla monia yksilöllisiä vaihtoehtoja.
Lue lisää
Majoitu mukavasti ja edullisesti hostellissa tai B&B-paikassa
Hostellit ja B&B

Majoitu mukavasti ja edullisesti hostellissa tai B&B-paikassa

Tampereella ja ympäristössä on maailmanluokan hostelli sekä valloittavia Bed & Breakfast -paikkoja.
Lue lisää
Mökkiloma Pirkanmaalla
Mökit ja camping

Mökkiloma Pirkanmaalla

Mökkeily on iso osa suomalaista identiteettiä. Tampereen seutu tarjoaa loistavia mökkivaihtoehtoja!
Lue lisää

Herkuttele

Perhebloggaajien lempiravintolat
Lapsille

Perhebloggaajien lempiravintolat

Minne mentäisiin syömään?
Lue lisää
Brunssille!
Kahvilat

Brunssille!

Tampereella on tarjolla herkullisia brunsseja.
Lue lisää
Pörröisimmät kahvilat
Kahvilat

Pörröisimmät kahvilat

Tampereella voi nauttia kahvit kissojenkin seurassa!
Lue lisää
Paikalliset herkut
Paikalliset herkut

Paikalliset herkut

Testaa Tampereen erikoisuudet!
Lue lisää

Shoppaile

Designlöytöjä Tampereelta
Design-liikkeet

Designlöytöjä Tampereelta

Tee kierros ihaniin tamperelaisiin designputiikkeihin!
Lue lisää
Kivoimmat kirpputorit
Kirpputorit & Second hand

Kivoimmat kirpputorit

Esittelyssä paikallisten suosimat kirpputorit, näistä teet taatusti löytöjä!
Lue lisää
Tampere Tunnetuksi Passi
Design & Ostokset

Tampere Tunnetuksi Passi

Vuoden 2019 Tampere Tunnetuksi Passi on julkaistu 19.2.2019 uutena mobiilisovelluksena!
Lue lisää
Tamperelaiset matkamuistot
Design & Ostokset

Tamperelaiset matkamuistot

Tampereella riittää designia ja käsitöitä kotiinviemisiksi asti!
Lue lisää