Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Syyslomavinkit aikuisille

17.09.2020

Vietätkö syyslomaa kullan, kavereiden tai vanhempien lasten kanssa? Ota tästä vinkit talteen aikuisten syyslomalle! HUOM! Ohjelmat päivittyvät syyslomaviikolle saakka.

 

Kauhun ystäville

Särkänniemen Karmiva Karnevaali tarjoaa elämyksiä myös aikuisille. Zombie Zonessa nimensä mukaisesti pääsee kokemaan maailmanlopun, jossa zombit janoavat ihmislihaa. Onko pellekammo? Silloin ei kannata suunnata Circus Hysteriaan. Circus Hysteria tarjoilee vääristyneen maailman, jossa mikään ei ole kuten se ensisilmäyksellä näyttää. Luvassa on mm. kauhuklovneja, tulennielijöitä sekä burleskitanssijoita.

Nuorille ja aikuisille on luvassa jännitystä syyslomaan Vapriikissa! Maanantaina 14.10. klo 14 Vapriikin työpajatilassa on kauhupeluutusta rohkeimmille. Pelissä pääsee kokemaan Project Zeron hyytävän tunnelman, vain mystinen antiikkikamera mukana sekä rajallinen määrä filmiä.

Viihdekeskus Crazyn pakohuoneen Dark Room on pelottava kokemus – ainakin jos pelkää pimeää. Tarina sijoittuu pilkkopimeään mielisairaalaan, jossa tehdään mystisiä ihmiskokeita. Hui!

 

Romanttista tunnelmaa

Pimenevät syysillat, kaupungin valot, historialliset punatiiliset rakennukset… Tampere on tunnelmallinen vuoden ajasta riippumatta. Ainutlaatuisen elämyksen historiallisen Finlaysonin tehdasrakennuksen katolla tarjoaa Roof Walk Finlayson Area. Vaikka olisi kokenut sen jo päivänvalossa, on täysin uusi elämys kokea se pimeällä, kaupungin valojen loisteessa! Panorama Deck-reitillä sopii vierailla ilman varausta. City View-reitillä on mukana opas ja tämä elämys tulee varata ennakkoon.

Illalla kannattaa kävellä Tammerkosken rantaa pitkin ja samalla tunnelmoida Tampereen historiallista kansallismaisemaa. Kehräsaari, Verkaranta, Frenckell, Tampella ja Finlayson – nämä kaikki kohteet kuuluvat osana Tampereen syntyyn teollisuuskaupunkina ja nämä kaikki löytyvät kosken varrelta. Koskelta löytyy myös luontopolku, jonka varrelta löytyy tietoa alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

Romanttisiin hetkiin sopivia ravintoloita löytyy tämän artikkelin alla olevasta artikkelistamme Tunnelmalliset ravintolat.

 

Viihdettä

G Livelab Tampereen keskustorin välittömässä läheisyydessä tarjoaa musiikkielämyksiä syyslomaviikolla keskiviikosta lauantaihin 14.-17.10. Esiintymässä legendaarisen vanhan kirjastotalon tiloissa ovat syyslomaviikolla mm. jazz-yhtye OK:KO, kitarataituri Esa Pulliainen & Mr. Breathless, idiefolkkia soittava Viitasen Piia ja retrosoul-artisti Bobby Oroza.

TTT-klubilla 10.10. nauruhermoja kutkuttaa stand up-illassa Vilja, Rimpelä ja Oikarinen. Iki-ihana Emma Salokoski esiintyy niin ikään TTT-klubilla Jarmo Saari Duon kanssa 16.10.

Tullikamari & Pakkahuoneella tiistaina 13.10. tanssittaa päivätansseissa Voitto Takanen Trio. Esittelyjä ei varmaankaan kaipaa artisti nimeltä Sanni, joka esiintyy kahden konsertin verranperjantaina 16.10.

Tampere-talossa syyslomaviikolla esiintyy mm. lauantaina 10.10. Isossa-salissa Eva Wahlgren ja Sorsaklubilla the 69 Eyes, keskiviikkona 14.10. Costello Hautamäki sekä torstaina 15.10. Vesterinen yhtyeineen. Tampere-talon tapahtumat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

SottiisiMoves 2020 tuplasynttäreitä juhlitaan 16.-18.10.2020 Tampereella koko perheen voimin! Tapahtumassa yhdistyvät valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves -tanssikatselmus ja kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi.

Kangasala-talossa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta esiintyy lauantaina 10.10. kahden esityksen verran a cappella -lauluyhtye Rajaton. Keskiviikkona 14.10. jazzmusiikin maailmaan vie Jazzmuseo. Tällä konserttilipulla on myös ilmainen sisäänpääsy Kimmo Pyykkö -taidemuseoon esitystä edeltävän tunnin ajan. Teatteriesityksenä nähdään torstaina 15.10. Naisten sauna, joka on Ritvalalaiset Kollektiivin iloa, surua, laulua ja runoja sisältävä esitys.

Lisää syyskauden keikkoja löytyy tämän artikkelin alta artikkelistamme Tampereen keikat ja klubit: syyskauden musiikki- ja komiikkatarjonta esittäytyy.

 

Luontoa ja aktiviteetteja

Tampereella pääsee harrastamaan erilaisia aktiviteetteja viikottain. Mitä ei pääse kokemaan missään muualla on köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista. Laskeutumiset Tampereen korkeimmasta kohdasta onnistuu sunnuntaisin klo 12, sään salliessa. Muut viikottaiset aktiviteetit löytyy tämän artikkelin alta artikkelistamme Aktiviteettien viikko-ohjelma.

Tekeekö mieli kiipeillä puissa? Flowpark Varalassa antaa tähän mahdollisuuden, jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Flowpark on avoinna 10.-11.10. ja syyslomalla 14.10.-18.10 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-18.

Keskustan lähellä sijaitseva Pyynikin luonnonsuojelualue on mukava paikka rauhoittua ja käydä lenkillä. Alueella on myös luontopolku. Samalla reissulla kannattaa käydä ihailemassa maisemia Pyynikin näkötornista. Tampereen seudun luontopolut löytyy artikkelistamme Patikoimaan Tampereen seudulle.

 

Kulttuuria

Opastettuja kierroksia syyslomalla on ainakin Vapriikissa, jossa pääsee draamalliselle erikoiskierrokselle Ostia, portti Roomaan
näyttelyyn. Raakaa peliä Roomassa tiistaina 13.10., keskiviikkona 14.10. sekä lauantaina 17.10. klo 18.15. Liput tulevat myyntiin Tikettiin. Opastettuja kierroksia on myös Werstaalla. Werstaalla vaihtuvana näyttelynä on Kuljetusväen matkassa. Opastetulla kierroksella tutustutaan kuljetuksiin liittyvän työn muutokseen. Opastukset lauantaina 10.10. ja sunnuntain 11.10. klo 15. Milavidassa pääsee sunnuntaisin pääsylipun hinnalla opastetulle kierrokselle Aina mukana -käsilaukun vuosisata -näyttelyyn klo 14 ja 14.30. Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn opastukset ovat sunnuntaisin klo 13 niin ikään pääsylipun hinnalla.

Maalausta, viiniä ja hauskanpitoa! Paint & Party järjestää lauantaina 10.10. ja lauantaina 17.10. avoimet maalausillat Teerenpelissä. Tapahtumiin tulee varata paikka ennakkoon.

 

Teatteriesitykset ja näyttelyt

Syksyn teatteriesitykset sekä Tampereen seudun museoiden vaihtuvat näyttelyt löytyy alla olevista artikkeleistamme.

 

Minne yöksi?

Tampereen keskustassa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Tampereen uusin hotellitulokas Courtyard by Marriott Tampere City Tampere-talon välittömässä läheisyydessä tarjoaa syksyllä majoitusta erikoishinnoin. Lisää tietoa tarjouksesta täällä.

Tutustua Tampereen majoitusvaihtoehtoihin voi majoitus-sivuiltamme tai alla olevista artikkeleistamme.

 

Tampereen alueen elämyksiä, aktiviteetteja, majoitusta ja kulttuuripalveluita voi ostaa myös verkosta! Löydät verkosta ostettavia elämyksiä täältä.

Lisää Tampereen tapahtumia löytyy tapahtumakalenteristamme.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.