Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Syyslomavinkit aikuisille

13.10.2020

Vietätkö syyslomaa kullan, kavereiden tai vanhempien lasten kanssa? Ota tästä vinkit talteen aikuisten syyslomalle! Lisää vinkkejä löytyy myös artikkelistamme Kauhua syyslomaan! HUOM! Tämä artikkeli päivittyy syyslomaviikolle saakka.

 

Romanttista tunnelmaa

Pimenevät syysillat, kaupungin valot, historialliset punatiiliset rakennukset… Tampere on tunnelmallinen vuoden ajasta riippumatta. Ainutlaatuisen elämyksen historiallisen Finlaysonin tehdasrakennuksen katolla tarjoaa Roof Walk Finlayson Area. Suomen ensimmäinen kattokävely on avoinna syyslomaviikolla pidennetyin aukioloajoin, tällä kertaa aukioloa on venytetty vain pimeän suuntaan. Lähde katsomaan täysin uudesta perspektiivistä miltä Tampereen keskustan valot näyttävät pimeällä – takuulla yllätyt. Panorama Deck-reitillä sopii vierailla ilman varausta. City View-reitillä on mukana opas ja tämä elämys tulee varata ennakkoon. Samalla kuulet tarinoita alueesta, kaupungista ja sen yllättävästäkin historiasta. Varaukset osoiteessa: roofwalk.fi/varaus.

Illalla kannattaa kävellä Tammerkosken rantaa pitkin ja samalla tunnelmoida Tampereen historiallista kansallismaisemaa. Kehräsaari, Verkaranta, Frenckell, Tampella ja Finlayson – nämä kaikki kohteet kuuluvat osana Tampereen syntyyn teollisuuskaupunkina ja nämä kaikki löytyvät kosken varrelta. Koskelta löytyy myös luontopolku, jonka varrelta löytyy tietoa alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

Romanttisiin hetkiin sopivia ravintoloita löytyy tämän artikkelin alla olevasta artikkelistamme Tunnelmalliset ravintolat.

 

Viihdettä

G Livelab Tampereen keskustorin välittömässä läheisyydessä tarjoaa musiikkielämyksiä syyslomaviikolla keskiviikosta lauantaihin 14.-17.10. Esiintymässä legendaarisen vanhan kirjastotalon tiloissa ovat syyslomaviikolla mm. jazz-yhtye OK:KO, kitarataituri Esa Pulliainen & Mr. Breathless, idiefolkkia soittava Viitasen Piia ja retrosoul-artisti Bobby Oroza.

Olympia-korttelissa nähdään lavalla lauantaina 10.10. Topi Saha & Ylva Haru ja perjantaina 16.10. Kalevauva.fi. Syksyn keikkakalenteriin voi tutustua lisää täällä.

TTT-klubilla 10.10. nauruhermoja kutkuttaa stand up-illassa Vilja, Rimpelä ja Oikarinen

Tullikamari & Pakkahuoneen lavalle nousee syyslomaviikolla Sanni, joka esiintyy kahden konsertin verran perjantaina 16.10.

Tampere-talossa syyslomaviikolla esiintyy mm. lauantaina 10.10. Sorsaklubilla the 69 Eyes, keskiviikkona 14.10. Costello Hautamäki sekä torstaina 15.10. Vesterinen yhtyeineen. Tampere-talon tapahtumat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kangasala-talossa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta esiintyy lauantaina 10.10. kahden esityksen verran a cappella -lauluyhtye Rajaton. Keskiviikkona 14.10. jazzmusiikin maailmaan vie Jazzmuseo. Tällä konserttilipulla on myös ilmainen sisäänpääsy Kimmo Pyykkö -taidemuseoon esitystä edeltävän tunnin ajan. Teatteriesityksenä nähdään torstaina 15.10. Naisten sauna, joka on Ritvalalaiset Kollektiivin iloa, surua, laulua ja runoja sisältävä esitys.

Lisää syyskauden keikkoja löytyy tämän artikkelin alta artikkelistamme Tampereen keikat ja klubit: syyskauden musiikki- ja komiikkatarjonta esittäytyy.

 

Luontoa ja aktiviteetteja

Tampereella pääsee harrastamaan erilaisia aktiviteetteja viikottain. Mitä ei pääse kokemaan missään muualla on köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista. Laskeutumiset Tampereen korkeimmasta kohdasta onnistuu 4.10. saakka sunnuntaisin klo 12 ja 10.10. alkaen lauantaisin klo 11, sään salliessa. Muut viikottaiset aktiviteetit löytyy tämän artikkelin alta artikkelistamme Aktiviteettien viikko-ohjelma.

Tekeekö mieli kiipeillä puissa? Flowpark Varalassa antaa tähän mahdollisuuden, jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Flowpark on avoinna 10.-11.10. ja syyslomalla 14.10.-18.10 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-18.

Keskustan lähellä sijaitseva Pyynikin luonnonsuojelualue on mukava paikka rauhoittua ja käydä lenkillä. Alueella on myös luontopolku. Samalla reissulla kannattaa käydä ihailemassa maisemia Pyynikin näkötornista. Tampereen seudun luontopolut löytyy artikkelistamme Patikoimaan Tampereen seudulle.

Ryhmätyötä ja pulmanratkaisua historiallisen tehdasalueen uumenissa, paikoissa joihin ei muuten ole pääsyä, sitä tarjoaa Unfold Finlayson! Tämä seikkailupeli on mainio yhdistelmä pakohuoneista tuttua ongelmanratkaisua, upeita uniikkeja paikkoja ja toiminnallista tarinaa, jonka parissa viihtyy helposti. Pelin aikana liikutaan useissa paikoissa, jotka on normaalisti suljettu yleisöltä. Näihin lukeutuvat mm. sisuskalujaan myöten alkuperäisessä asussaan oleva sprinkleritorni sekä monien urbaanien legendojen pimeät maanalaiset tunnelit. Matkan varrella on monta visaista tehtävää ja aimo annos kulttuurihistoriaa. Pelissä ei kisata kelloa tai toisia vastaan, joten ympäristöä ja näkymiä ehtii ihailemaan varmasti. Seikkailu vaatii normaalia liikuntakykyä jyrkkien portaiden ja runsaan liikkumisen vuoksi. Painoraja on vanhojen rakenteiden vuoksi 120 kg. Vaikeasti ahtaan- tai korkeanpaikankammoisille jotkin paikat voivat tuntua ahdistavilta.

Tutustu Tampereen ulkoilureitteihin ja pidä hauskaa porukalla! Geego Kids on luonut Tampereen ulkoilumaastoihin viisi veloituksetonta reittiä yhteiseen liikkumiseen. Reiteillä on ketteryyttä ja liikkuvuutta kehittäviä tehtäviä lapsille ja personal trainerin suunnittelema, kuntoa kohottavan treeniohjelma aikuisille. Reitit voi kiertää esimerkiksi yhdessä perheen, kavereiden tai työporukan kanssa. Geego-sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta. Lisätietoa ja peliohjeet löytyvät täältä.

Syksyn kunniaksi kannattaa lähteä patikoimaan suolle! Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkissa pääsee suoluontoon kätevästi Geoparkin pitkospuureittejä pitkin. Geoparkissa on tarjolla valtavasti myös muita kiinnostavia luonto– ja kulttuurikohteita sekä aktiviteetteja.

 

Kulttuuria

Opastettuja kierroksia syyslomalla on ainakin Vapriikissa, jossa pääsee draamalliselle erikoiskierrokselle Ostia, portti Roomaan -näyttelyyn. Raakaa peliä Roomassa tiistaina 13.10., keskiviikkona 14.10. sekä lauantaina 17.10. klo 18.15. Liput tulevat myyntiin Tikettiin. Opastettuja kierroksia on myös Werstaalla. Werstaalla vaihtuvana näyttelynä on Kuljetusväen matkassa. Opastetulla kierroksella tutustutaan kuljetuksiin liittyvän työn muutokseen. Opastukset lauantaina 10.10. ja sunnuntain 11.10. klo 15. Milavidassa pääsee sunnuntaisin pääsylipun hinnalla opastetulle kierrokselle Aina mukana -käsilaukun vuosisata -näyttelyyn klo 14 ja 14.30. Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn opastukset ovat sunnuntaisin klo 13 niin ikään pääsylipun hinnalla. Kimmo Pyykkö taidemuseossa on tällä hetkellä esillä Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta -näyttely. Yleisöopastukset näyttelyyn ovat sunnuntaisin klo 13. Opastus sisältyy pääsymaksuun.

Maalausta, viiniä ja hauskanpitoa! Paint & Party järjestää lauantaina 10.10. ja lauantaina 17.10. avoimet maalausillat Teerenpelissä. Tapahtumiin tulee varata paikka ennakkoon.

Backlight-valokuvafestivaali on käynnissä 31.12. saakka Tampereella eri kohteissa. Backlightin päätapahtumapaikkoina ovat Tampereen taidemuseo, galleria Himmelblau ja Kulttuuritalo Laikku, minkä lisäksi valokuvataidetta nähdään Valokuvakeskus Nykyajassa ja Ratinan tunnelissa.

Koronatilanteen myötä SottiisiMoves ottaa digiloikan – SottiisiMoves 2020 Stream tarjoilee kuusi SottiisiMoves 2020 Stream -muotoon muokattua konserttia ja tapahtumaa 16.-18.10.2020! Yleisö pääsee nauttimaan tallenteista turvallisesti kotisohvillaan omassa porukassa fiilistellen. Luvassa on kurkistuksia myös kulissien taakse!

 

Teatteriesitykset ja näyttelyt

Syksyn teatteriesitykset sekä Tampereen seudun museoiden vaihtuvat näyttelyt löytyvät alla olevista artikkeleistamme.

 

Minne yöksi?

Tampereen keskustassa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Tampereen uusin hotellitulokas Courtyard by Marriott Tampere City Tampere-talon välittömässä läheisyydessä tarjoaa syksyllä majoitusta erikoishinnoin. Lisää tietoa tarjouksesta täällä.

Tutustua Tampereen majoitusvaihtoehtoihin voi majoitus-sivuiltamme tai alla olevista artikkeleistamme.

 

Tampereen alueen elämyksiä, aktiviteetteja, majoitusta ja kulttuuripalveluita voi ostaa myös verkosta! Löydät verkosta ostettavia elämyksiä täältä.

Lisää Tampereen tapahtumia löytyy tapahtumakalenteristamme.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.