Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Syyslomavinkit aikuisille

Vietätkö syyslomaa kullan, kavereiden tai vanhempien lasten kanssa? Ota tästä vinkit talteen aikuisten syyslomalle!  HUOM! Tämä artikkeli päivittyy syyslomaviikolle saakka.

 

Jotakin hurjaa

Särkänniemen Karmiva karnevaali on saanut vaikutteita eksoottisesta karnevaalikulttuurista ja iltativolitunnelmasta. Lokakuussa pääset kokemaan Särkänniemen huvilaitteet tunnelmalliseen pimeään vuodenaikaan ja upeasti valaistuina. Karmiva karnevaali sopii pimeän aikaan eritoten aikuisille! Huvilaitteiden lisäksi Karmivan karnevaalin häikäisevä ohjelma vie mukanaan niin pienet kuin isot syyslomailijat. Sirkus- ja tulitaiteilijat, värikkäät tanssiesitykset, zombiehyökkäykset ja monet muut huvitukset takaavat hurjan hauskan päivän Särkänniemessä! 

 

Romanttista tunnelmaa

Pimenevät syysillat, kaupungin valot, historialliset punatiiliset rakennukset… Tampere on tunnelmallinen vuodenajasta riippumatta. Ainutlaatuisen elämyksen historiallisen Finlaysonin tehdasrakennuksen katolla tarjoaa Roof Walk Finlayson Area. Suomen ensimmäinen kattokävely on avoinna syyslomaviikolla pidennetyin aukioloajoin, tällä kertaa aukioloa on venytetty vain pimeän suuntaan. Lähde katsomaan täysin uudesta perspektiivistä miltä Tampereen keskustan valot näyttävät pimeällä – takuulla yllätyt. Panorama Deck-reitillä sopii vierailla ilman varausta. City View-reitillä on mukana opas ja tämä elämys tulee varata ennakkoon. Samalla kuulet tarinoita alueesta, kaupungista ja sen yllättävästäkin historiasta. Varaukset osoiteessa: roofwalk.fi/varaus.

Illalla kannattaa kävellä Tammerkosken rantaa pitkin ja samalla tunnelmoida Tampereen historiallista kansallismaisemaa. Kehräsaari, Verkaranta, Frenckell, Tampella ja Finlayson – nämä kaikki kohteet kuuluvat osana Tampereen syntyyn teollisuuskaupunkina ja nämä kaikki löytyvät kosken varrelta. Koskelta löytyy myös luontopolku, jonka varrelta löytyy tietoa alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

Romanttisiin hetkiin sopivia ravintoloita löytyy tämän artikkelin alla olevasta artikkelistamme Tunnelmalliset ravintolat.

 

Viihdettä

G Livelab Tampereen keskustorin välittömässä läheisyydessä tarjoaa musiikkielämyksiä syyslomaviikolla useampana iltana. Keikoilla nähdään Jukka Kuoppamäki, Broken Shadows, Tango del Norte ja paljon muita!

Olympia-korttelissa nähdään lavalla mm. 22.10. Kemopetrol. Syksyn keikkakalenteriin voi tutustua lisää täällä.

TTT-klubilla on keikkoja ja komediaa tarjolla keskiviikosta lauantaihin. Ohjelmistossa Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu sekä Idiootit ympärilläni. Varaathan lippusi ajoissa, sillä nämä myydään loppuun!

Tullikamari & Pakkahuoneen lavalle nousevat lokakuun puolivälissä Sami Yaffa (14.10), Sonata Arctica (15.10), Gettomasa / Shrty (22.10.) ja J. Karjalainen (23.10.). Nyt on mistä valita!

Tampere-talossa syyslomaviikolla 21.-23.10. nähdään Henri Kemppaisen kuuma taika- ja illuusioshow Taikarumpu. Mukana on myös itse Jussi 69! Lisäksi kuullaan muun muassa Tampere Filharmoniaa Santtu-Matias Rouvalin johdolla ja Litku Klemettiä. Tampere-talon tapahtumat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kangasala-talossa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta esiintyvät mm. Dallapé ja Jarkko Martikainen

Lisää syyskauden keikkoja löytyy tämän artikkelin alta artikkelistamme Tampereen keikat ja klubit: syyskauden musiikki- ja komiikkatarjonta esittäytyy.

 

Vesille!

Hopealinjojen matkassa pääsee ihastelemaan ruskaa ja kaupungin silhuettia Pyhäjärven suunnasta. Lauantaisin järjestetään ruskabrunssiristeilyjä koko lokakuun ajan. Rahat tai henki -risteilyllä pääset ratkomaan murhamysteeriä illallisen lomassa. Loppusyksyllä on tietenkin tarjolla pikkujouluristeilyitä sekä ysäriristeily niille, jotka rakastavat 90-luvun musiikkia.

 

Luontoa ja aktiviteetteja

Tampereella pääsee harrastamaan erilaisia aktiviteetteja viikottain. Mitä ei pääse kokemaan missään muualla on köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista.  Muut viikottaiset aktiviteetit löytyy tämän artikkelin alta artikkelistamme Aktiviteettien viikko-ohjelma.

Tekeekö mieli kiipeillä puissa? Flowpark Varalassa antaa tähän mahdollisuuden, jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Flowpark on avoinna viikonloppuisin 27.9.-17.10. ja syyslomalla 18.10.-24.10 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-18.

Keskustan lähellä sijaitseva Pyynikin luonnonsuojelualue on mukava paikka rauhoittua ja käydä lenkillä. Alueella on myös luontopolku. Samalla reissulla kannattaa käydä ihailemassa maisemia Pyynikin näkötornista. Tampereen seudun luontopolut löytyy artikkelistamme Patikoimaan Tampereen seudulle.

Ryhmätyötä ja pulmanratkaisua historiallisen tehdasalueen uumenissa, paikoissa joihin ei muuten ole pääsyä, sitä tarjoaa Unfold Finlayson! Tämä seikkailupeli on mainio yhdistelmä pakohuoneista tuttua ongelmanratkaisua, upeita uniikkeja paikkoja ja toiminnallista tarinaa, jonka parissa viihtyy helposti. 

Särkänniemen Koiramäestä löytyy aikuisille ja perheille suunnattu Time Traveller-seikkailupeli, jota pääsee lokakuussa pelaamaan keskiviikosta perjantaihin. Tule mukaan tutkimusryhmän matkalle!

Tutustu Tampereen ulkoilureitteihin ja pidä hauskaa porukalla! Geego Kids on luonut Tampereen ulkoilumaastoihin viisi veloituksetonta reittiä yhteiseen liikkumiseen. Reiteillä on ketteryyttä ja liikkuvuutta kehittäviä tehtäviä lapsille ja personal trainerin suunnittelema, kuntoa kohottavan treeniohjelma aikuisille. Reitit voi kiertää esimerkiksi yhdessä perheen, kavereiden tai työporukan kanssa. Geego-sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta. Lisätietoa ja peliohjeet löytyvät täältä.

Syksyn kunniaksi kannattaa lähteä patikoimaan suolle! Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkissa pääsee suoluontoon kätevästi Geoparkin pitkospuureittejä pitkin. Geoparkissa on tarjolla valtavasti myös muita kiinnostavia luonto- ja kulttuurikohteita sekä aktiviteetteja.

 

Kulttuuria

Opastettuja kierroksia syyslomalla on ainakin Vapriikissa, jossa on auennut lokakuun alussa Tampere liekeissä-näyttely. Opastettuja kierroksia on myös Werstaalla. Joko kävit Werstaalla sijaitsevassa Teollisuusmuseossa? Milavidassa pääsee sunnuntaisin pääsylipun hinnalla opastetulle kierrokselle Paluu 20-luvulle -näyttelyyn klo 14. Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn opastukset ovat sunnuntaisin klo 13 niin ikään pääsylipun hinnalla. Kangasalla Kimmo Pyykkö taidemuseossa on lokakuussa esillä Kimmo Pyykkö: Matkalla 66 -näyttely. 

Väriä ja valoa syksyyn tuo Finlaysonin alueella järjestettävä Media- ja valotaidetapahtuma Projio. Kuuden taiteilijan teoksiin voi käydä tutustumassa vaikkapa iltakävelyllä. Samalla voi käydä katsomassa Tampereen elokuvajuhlien lanseeraaman VJ-kilpailun teokset. Ne esitetään Väinö Linnan aukiolla klo 19–22 nonstoppina. Tapahtuma järjestetään 21.-26.10.2021.

Maalausta, viiniä ja hauskanpitoa! Paint & Party järjestää lauantaina 9.10., 16.10. ja 23.10. sekä perjantaina 22.10. avoimet maalausillat Teerenpelissä. Tapahtumiin tulee varata paikka ennakkoon.

 

Teatteriesitykset ja näyttelyt

Syksyn teatteriesitykset sekä Tampereen seudun museoiden vaihtuvat näyttelyt löytyvät alla olevista artikkeleistamme.

 

Minne yöksi?

Tampereen keskustassa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Olisiko Solo Sokos Hotel Torni Tampere hyvä majapaikka matkallasi? Hyödynnä Tornin syystarjous tästä linkistä ja tule nauttimaan manselaisesta tunnelmasta!

Tutustu muihin Tampereen majoitusvaihtoehtoihin majoitussivuiltamme tai alla olevista artikkeleistamme.

 

Tampereen alueen elämyksiä, aktiviteetteja, majoitusta ja kulttuuripalveluita voi ostaa myös verkosta! Löydät verkosta ostettavia elämyksiä täältä.

Lisää Tampereen tapahtumia löytyy tapahtumakalenteristamme.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.

 

Päivitetty: 05.10.2021