Siirry sisältöön

Jotakin hurjaa

Särkänniemen Karmiva karnevaali on saanut vaikutteita eksoottisesta karnevaalikulttuurista ja iltativolitunnelmasta. Lokakuussa pääset kokemaan Särkänniemen huvilaitteet tunnelmalliseen pimeään vuodenaikaan ja upeasti valaistuina. Karmiva karnevaali sopii pimeän aikaan eritoten aikuisille! Huvilaitteiden lisäksi Karmivan karnevaalin häikäisevä ohjelma vie mukanaan niin pienet kuin isot syyslomailijat. Sirkus- ja tulitaiteilijat, värikkäät tanssiesitykset, zombiehyökkäykset ja monet muut huvitukset takaavat hurjan hauskan päivän Särkänniemessä!

Valoja ja romanttista tunnelmaa

Illalla kannattaa kävellä Tammerkosken rantaa pitkin ja samalla tunnelmoida Tampereen historiallista kansallismaisemaa. Kehräsaari, Verkaranta, Frenckell, Tampella ja Finlayson – nämä kaikki kohteet kuuluvat osana Tampereen syntyyn teollisuuskaupunkina ja nämä kaikki löytyvät kosken varrelta. Koskelta löytyy myös luontopolku, jonka varrelta löytyy tietoa alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

Tallipihalla vietetään Hämäriä tunteja perjantaina 14.10. ja 21.10. klo 18-22. Lähde ihastelemaan Tallipihan tunnelmaa ja kauniita kaamosvaloja. Terassikahvilassa nautitaan herkkuja ja hehkuvia juomia iltamyöhään. Paikalla myös vierailevia kädentaitajia tuotteineen, joten voit tehdä vaikkapa hurmaavia joululahjalöytöjä ennakkoon.

Väriä ja valoa syksyyn tuo Finlaysonin alueella järjestettävä Media- ja valotaidetapahtuma Projio. Kuuden taiteilijan teoksiin voi käydä tutustumassa vaikkapa iltakävelyllä. Samalla voi käydä katsomassa Tampereen elokuvajuhlien lanseeraaman VJ-kilpailun teokset. Ne esitetään Väinö Linnan aukiolla klo 19–21.30 nonstoppina. Tapahtuma järjestetään 20.-25.10.2022.

Tohlopin metsässä Mediapoliksen läheisyydessä järjestetään Valopolku parin vuoden tauon jälkeen. Lähde kokemaan valolla ja äänellä tunnelmoitu metsäpolku, joka esittelee valotaidetta teemana puiden asukkaat.

Romanttisiin hetkiin sopivia ravintoloita löydät artikkelistamme Tunnelmalliset ravintolat.

Viihdettä

G Livelab Tampereen keskustorin välittömässä läheisyydessä tarjoaa musiikkielämyksiä syyslomaviikolla useampana iltana. Keikoilla nähdään Lyyti, Asa Bäänd II, Von Herzen Brothers ja paljon muita!

Olympia-korttelissa nähdään lavalla useita eri esiintyjiä! Syksyn keikkakalenteriin voi tutustua lisää täällä.

TTT-klubilla on tarjolla keikkaa ja komediaa syyslomaviikonloppuna. Ohjemistossa on sekä perjantaina että lauantaina helposti lähestyttävä komedia Tää on ihan perheestä. Lauantaina lavan ottaa haltuun Maarit Hurmerinta Duo.

Tullikamari & Pakkahuoneen lavalla nähdään mm. Apulanta, Samu Haber ja monia muita. Kurkkaa koko ohjelma täältä.

Tampere-talossa syyslomaviikolla 18-22.10. esiintyvät Nina Kaitaranta, Anneke van Giersbergen, Lari Halme sekä Aron & Cool Company: Blue Hawaii. Tampere-talon tapahtumat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kangasala-talossa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta voi päästä seuraamaan mm. Vintage-orkesteri Seminolaa, Muska & yhtye feat Kai Jämsän Kirka tributea sekä Timo Lavikaisen ja Pasi Karpin yhdistämää ronskin stand-upin ja klassisen brittihuumorin näytelmää.

Kurkkaa myös artikkelimme Hulvatonta menoa Tampereella! Syysvinkit stand up- ja improesityksiin.

Vesille!

Hopealinjojen matkassa pääsee ihastelemaan ruskaa ja kaupungin silhuettia Pyhäjärven suunnasta. Lauantaina 15.10. järjestetään ruskabrunssiristeily. Loppusyksyllä on tietenkin tarjolla pikkujouluristeilyitä.

Luontoa ja aktiviteetteja

Tampereella pääsee harrastamaan erilaisia aktiviteetteja viikottain. Mitä ei pääse kokemaan missään muualla on köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista. Entä tekeekö mieli kiipeillä puissa? Flowpark Varalassa antaa tähän mahdollisuuden, jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Flowparkin aukioloajat näet täältä.

Keskustan lähellä sijaitseva Pyynikin luonnonsuojelualue on mukava paikka rauhoittua ja käydä lenkillä. Alueella on myös luontopolku. Samalla reissulla kannattaa käydä ihailemassa maisemia Pyynikin näkötornista ja herkutella maailman parhailla munkeilla. Tampereen seudun luontopolut löytyy artikkelistamme Patikoimaan Tampereen seudulle.

Ryhmätyötä ja pulmanratkaisua historiallisen tehdasalueen uumenissa, paikoissa joihin ei muuten ole pääsyä, sitä tarjoaa Unfold Finlayson! Tämä seikkailupeli on mainio yhdistelmä pakohuoneista tuttua ongelmanratkaisua, upeita uniikkeja paikkoja ja toiminnallista tarinaa, jonka parissa viihtyy helposti.

Teatteriesitykset ja näyttelyt

Syksyn teatteriesitykset löydät artikkelistamme Teatterisyksy 2022 sekä artikkelin Tampereen seudun museoiden vaihtuvista näyttelistät täältä.

 

Tampereen alueen elämyksiä, aktiviteetteja, majoitusta ja kulttuuripalveluita voi ostaa myös verkosta! Löydät verkosta ostettavia elämyksiä täältä. Lisää Tampereen tapahtumia löytyy tapahtumakalenteristamme.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.