Siirry sisältöön

Tunnelmointia pimeän tullen

Särkänniemen Karmiva karnevaali tulee taas! Syksyn huvipuistattavinta tapahtumaa vietetään Särkänniemessä 7.–9.10. ja 13.–22.10.2022.! Lokakuussa pääset kokemaan Särkänniemen huvilaitteet tunnelmalliseen pimeään vuodenaikaan ja upeasti valaistuina. Karmiva karnevaali sopii niin lapsille kuin aikuisille!  Sirkus- ja tulitaiteilijat, värikkäät tanssiesitykset, zombiehyökkäykset ja monet muut huvitukset takaavat hurjan hauskan päivän Särkänniemessä!

Syyslomalla tunnelmointia riittää myös Tallipihalla. Tallipiha on auki päivittäin. Syyslomaviikkojen 41 ja 42 aikana vietetään hämäriä tunteja perjantaisin klo 18-22. Pihamyynnistä löytyy ihania tuotteita tuomaan iloa ja valoa pimeisiin iltoihin. Elävää musiikkia on luvassa sään salliessa. Puodit ja kahvila ovat avoinna.

Finlaysonilla pääsee ihastelemaan modernia valotaidetta, kun koko perheen valotaidefestivaali Projio valtaa alueen. 20.–25.10. järjestettävä Projio on maksuton valotapahtuma Tampereella. Lokakuun pimenevissä illoissa valo- ja videotaide lipuu Finlaysonin upealle alueelle, jossa kokemukselliset teokset soljuvat entisten tehtaiden monille pinnoille. Tapahtumassa halutaan tuoda esille paikallista osaamista av-taiteen saralta. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Tohlopin metsässä järjestetään parin vuoden tauon jälkeen Valopolku. Tapahtuman teemana on metsän hyönteiset – muurahaiset, koppakuoriaiset ja muut, jotka liikkuvat metsän maastossa ja puissa. Valopolku on nähtävillä 14.-23.10. ja avoinna klo 18-22. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Halutessaan voi jättää kannatusmaksun.

Teatterielämyksiä ja museomukavaa!

Lomalla on aikaa harrastaa kulttuuria. Hatanpään valtatiellä sijaitsevasta Ahaa Teatterista löytyy koko perheelle sopiva esitys, TIVOLI – pieni näytelmä suurista tunteista. Tunnetaitojen harjoittelun lisäksi esityksessä on sopivasti huumoria ja tietenkin mukana unikaveri!

Syyslomaviikolla 17.-21.10. Museokeskus Vapriikissa on ohjelmaa koko perheelle joka päivä – myös maanantaina! Maanantaina vietetään pelipäivää Pelimuseossa ja tiistaina Supermarsun luontopäivää, jolloin myös Supermarsu vierailee Vapriikissa klo 13, 15 ja 16. Luvassa myös erilaisia pajoja, perhekierroksia, musiikkia ja rastirata. Keskiviikkona vietetään Apinakeskiviikkoa iloisten opastusten, hämyisten taskulamppukierrosten ja villin viidakkomeiningin parissa! Tulitorstaina harjoitellaan oikeita pelastustaitoja – kuinka nopeasti saat pelastajan työvaatteet päällesi? Postimuseo tuo hauskaa tekemistä syyslomaviikolle, kun perjantaina vietetään Pakettiperjantaita! Lähde tutkimaan Pakettimysteeriä tai kuvauta itsesi Hyppää katalogin kanteen! -kuvauspisteellä.

Vakoilumuseossa järjestetään opastuksia maanantaista perjantaihin kello 13.00. Opastuksen hinta sisältyy pääsylipun hintaan. Tämän lisäksi museossa voi kokeilla legendaarista agenttitestiä viiden euron kappalehintaan.

Kiinnostaisiko nukketeatteri? Tampere-talolla järjestetään Kummituskekkerit-nukketeatteriesitys 22.10. sekä vatsastapuhuja Sari Aalto ihastuttaa taidoillaan yleisöä 23.10. Lasten lauantaina myös Muumimuseossa on perheen pienimmille teatteriteemaisia työpajoja sekä maistuvat Vohvelikestit ravintola Tuhtossa.

Syyslomaseikkailuja

Jos pakopelihuoneet on lemppareitasi, syyslomalla kannattaa käydä Room Escapen pakopeleissä. Niitä löytyy neljällä eri teemalla ja kaikki huoneet on suunniteltu myös perheen pienimmille sopiviksi, eli huoneissa ei ole mitään pelottavaa. Finlaysonin toimipiste on lisäksi esteetön ja pelit varattavissa netistä samallekin päivälle. Pakopelit sopivat siis mitä mainioimmin myös sadepäivän puuhaksi!

Varalassa liikutaan syyslomallakin! Ohjelmaan voit osallistua yhtenä päivänä tai vaikka koko loman ajan. Halusit sitten rentoutua, pysyä liikkeessä tai nauttia muista monipuolisista aktiviteeteista, Varala on siihen oikea paikka. Tutustu tarjontaan Varalan omilla sivuilla. Muista myös mahtava Flowpark Varala, joka on avoinna seikkailijoille syyslomalla 19.–23.10.

Unfold Finlayson on seikkailupeli, jossa liikutaan Finlaysonin alueella paikoissa, jotka on normaalisti suljettu yleisöltä. Näihin lukeutuvat mm. sisuskalujaan myöten alkuperäisessä asussaan oleva sprinkleritorni sekä monien urbaanien legendojen pimeät maanalaiset tunnelit. Matkan varrella on monta visaista tehtävää ja aimo annos kulttuurihistoriaa. Pelissä ei kisata kelloa tai toisia vastaan, joten ympäristöä ja näkymiä ehtii ihailemaan varmasti. Lapset ovat tervetulleita täysi-ikäisen valvojan vastuulla, joskaan peliä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Luontoretkelle Seitsemisen kansallispuistoon tai Kintulammille pääsee näppärästi Tampereen keskustasta! Outdoor Express -luontobussi kuljettaa niin matkailijat kuin paikallisetkin helposti luontoon ja takaisin. Syyslomalauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla on kaksi lähtöä Tampereelta Kintulammille klo 10.00 ja klo 14.00. Paluubussit Tampereelle lähtevät klo 13.00 ja 17.00.
Seitsemiseen ajetaan keskiviikkona ja torstaina, lähdöt starttaavat klo 10.00 ja paluumatka Seitsemisen Luontokeskukselta alkaa klo 16.15. Sekä Kintulammilla että Seitsemisessä on mahdollisuus esteettömään retkeilyyn.

Ostoksia ja toimintaa kauppakeskuksissa

Kauppakeskus Ratinan syyslomaa vietetään keskiviikosta sunnuntaihin 19.–23.10. Tällöin pompitaan pomppulinnassa, maistellaan metrilakua, pelataan leikkimielisesti interaktiivista koripallopeliä ja tehdään nopeustestejä. Sään salliessa energiaa voi purkaa myös Ratinan Riemu -ulkoleikkipuistossa. Ratinan liikkeistä löytyy mainioita syyslomatarjouksia ja kahvilat ja ravintolat palvelevat nälän yllättäessä syyslomalaisia. Kurkkaa syyslomaohjelmien aikataulut Ratinan sivuilta.

Ideaparkin Kulttuurikeskus PiiPoossa taiteillaan nukketeatterin maailmassa, sutataan ja söherretään! Luvassa ohjattua toimintaa, taidepajoja ja avointa leikkitilaa mm. Ritarilinna, Ketunkolo ja kotileikkitila. Keskusaukiolla esiintyvät muun muassa hurmaava musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku sekä Kengurumeininki. Torstaitansseja vietetään Matin ja Tepon tahtiin ja lauantaina Keskusaution lavalle nousee Erin.

Lähde ostoksille Tampereen Pieneen Lelukauppaan, joka hurmaa valikoimalla, iloisella palvelulla sekä vanhanajan lelukaupan tunnelmalla. Suoraan oven eteen pääset kätevästi ratikalla!

Saunomaan!

Tampereen Laukontorilla sijaitsevassa Saunaravintola Kuumassa on torstai-aamuisin aamusauna. Mikä sen virkistävämpi tapa aloittaa päivä, kuin saunoa ja pulahtaa Pyhäjärveen! Niemi-Kapeen Savusauna Teiskossa lämpiää sunnuntaisin. Saunomisen ohessa voi halutessaan pulahtaa Näsijärveen. Jokaisella yleisellä vuorolla lämpiää myös joko Ranta Sauna tai Wanha Sauna. Lisätiedot ja ilmoittautumiset saunavuoroihin löydät täältä.

Lähiseudulla tapahtuu

Sastamalassa sijaitsevassa Herra Hakkaraisen talossa leikitään ja pidetään hauskaa yhdessä. Herra Hakkarainen unissakävelee la 15.10. klo 11 ja 14, ma-la 17.–22.10. klo 11 ja 14 sekä la 29.10. klo 11 ja 14. Herra Hakkaraisen kanssa voi kelien suosiessa esimerkiksi polkuautoilla, tanssahdella tai nautiskella keltaisen bussin tunnelmasta. Muista ottaa tarpeeksi vaatetta mukaan, jotta tarkenet ulkoilla! Talon sisätilojen leikkihuoneissa voi leikkiä huonommallakin säällä.

Kangasalla auton ja tien museo Mobiliassa avautuu 15.10. uusi, kymmenen hyvin erilaista avoautoa esittelevä Tukka tuulessa -näyttely. Eskari- ja alakouluikäisten suosiossa on kuvasuunnistukseen perustuva salapoliisitehtävä, jonka myötä Suomi liikkeelle 1920-luvulla näyttelyssä pääsee testaamaan omaa tarkkaavaisuuttaan. Lisäksi näyttelyyn järjestetään useampia perheopastus. Rallimuseon puolella olevalla Sega Rally -rallipelillä kokee vauhdin hurmaan ja voi kisata kaverin tai perheenjäsenten kanssa mestaruudesta. Lisäksi on mahdollista päästä kurkistamaan suljettuihin kokoelmatiloihin, kun yleistöopastus Mobilian normaalisti suljettuihin kokoelmatiloihin järjestetään ke 19.10. klo 13.

Sappeessa voi tehdä paljon kivoja asioita syyslomallakin! Lähde esimerkiksi seikkailemaan ja kiipeilemään Sappeen seikkailupuistoon, aja alamäkeä Sappeen Bike Parkissa tai osallistu alamäkipyöräkursseille, joita järjestetään Bike Parkissa useita erilaisia. Retkeile patikoiden tai vuokraa allesi sähköavusteinen fatbike, pelaa frisbeegolfia ja tankkaa Sappeen Huippu ja Vohveli ravintoloissa. Majoittua voit joko mökeissä tai Chalets huoneistohotellissa. Muista myös kätevä Satasella Sappeelle -paketti!

Vesilahdessa sijaitseva Narvan maatilamajoitus toivottaa perheet tervetulleeksi lomailemaan maaseutumaisemiin. Miltä kuulostaisi visiitti isännän kanssa aamusta emolehmänavetalle, kanojen temppuharjoitusten seuraaminen ja vierailu aittamuseoon? Luvassa on myös paljon tarinoita maatilan elämästä entistaikoina. Lisätietoja ohjelmallisesta majoituspaketista löydät Narvan maatilamajoituksen omilta sivuilta.

Käännä keula kohti Keuruuta! Lauantaina 22.10. vietetään Loistolauantain 10. juhlavuotta. Koko perheen tilaisuudessa suunnataan tänä vuonna katseet kohti avaruutta. Teema ja juhlavuosi näkyy ja kuuluu toimintapisteissä, musiikissa, valoissa ja välkkeessä. Syyslomalla järjestetään myös koko perheen retkipäiviä, hoidetaan eläinystäviä, pulikoidaan uimahallissa ja paljon muuta!  Lue lisää Keuruun tapahtumista täältä.

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.