Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Taidetta ja historiaa metsän keskellä – päivä Mänttä-Vilppulassa

02.06.2020

Jos olet Tampereella useamman päivän, kannattaa yksi niistä käyttää vierailuun Mänttä-Vilppulassa. Matkustat Tampereelta kätevästi bussilla suoraan Serlachius-museoihin ja Taidekaupunkiin nauttimaan taiteesta, historiasta, luonnosta ja makuelämyksistä.

Hyppää Serlachius-bussin kyytiin Tampereen linja-autoasemalta klo 10.50 tai Tampereen rautatieasemalta klo 11.05. Bussi saapuu Mänttään klo 12.25. Voit jäädä pois Serlachius-museo Göstan pääovella. Serlachius-bussi lähtee klo 17.20 takaisin Tampereelle, jossa olet perillä klo 18.50. Bussi kulkee aina niinä päivinä, kun museot ovat avoinna.

 

Göstassa klassikoita ja nykytaidetta

Serlachius-museo Göstassa tutustut sekä kartanon että paviljongin näyttelyihin. Tarjolla on Suomen kultakauden klassikkoteoksia, vanhaa eurooppalaista taidetta sekä puhuttelevaa nykytaidetta. Kannattaa varata aikaa myös kävelyretkeen taidemuseon veistospuistossa ja puistoon sillalla yhdistyvässä Taavetinsaaressa.

Jos nälkä pääsee yllättämään, suuntaa taidemuseon ravintola Göstaan, jossa voit nauttia konstailemattoman herkullisista menuista. Ravintoloitsija Henry Tikkanen arvostaa puhtaita lähiseudun raaka-aineita, jotka vaihtuvat aina sesongin mukaan. Pikkunälkään ravintolasta löytyy aina suolaista tai makeaa purtavaa kahvin, teen tai viinilasillisen seuraksi.

Taidemuseo Göstasta voit siirtyä Serlachius-bussilla toiseen Serlachius-museoon, Mäntän keskustassa sijaitsevaan Gustafiin. Sään salliessa voit lainata museolta Jopon ja pyöräillä vajaan kolmen kilometrin matkan museolta toiselle.

 

Gustaf-museo kertoo historiasta

Serlachius-museo Gustafissa tutustut suomalaiseen teollisuushistoriaan sekä entisen G. A. Serlachius Osakeyhtiön pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin. Museossa on aina myös taidetta tai kulttuurihistoriallisia näyttelyitä eri teemoista. Voit pyytää henkilökunnalta Serlachiuksen tarina -filmiesityksen tai lyhyen johdannon talon historiaan ja näyttelyihin.

 

Paljon muutakin nähtävää

Kesäaikana voit piipahtaa myös kauniiseen Mäntän kirkkoon, jota koristavat Hannes Autereen humoristiset puureliefit. Jopolla pääset myös Mäntänvuoreen, josta löydät näkötornin sekä keskieurooppalaisia viinejä ja purtavaa tarjoavan Viinitupa Vuorenmajan. Jos lähdet Mänttään elokuun alussa, voit nauttia samalla Mäntän Musiikkijuhlien konserteista.