Tampere Filharmonian syksy - Visit Tampere

Tampere Filharmonian syksy

06.08.2018

Musiikkielämyksiä syksyyn 2018! Tampere Filharmonia tarjoilee klassikoita Beethovenista Rautavaaraan

 

Sinfonioita kuullaan syksyn aikana Beethovenilta, Rahmaninovilta, Brucknerilta, Borodinilta, Melartinilta ja Tšaikovskilta. Viulukonserttoja kuullaan puolestaan Brahmsilta, Beethovenilta, Sibeliukselta sekä Korngoldilta ja pianokonserttoja Griegiltä, Beethovenilta ja Brahmsilta. Sibeliuksen tanskalaiselta ikätoverilta Nielseniltä kuullaan huilukonsertto ja ranskalaissäveltäjä Lalolta sellokonsertto.

Venäläisten ja saksalais-itävaltalaisten klassikoiden lisäksi keskeisiä teemoja ovat Espanja ja Suomi. Ensimmäinen nousee esille Marc Soustrot’n johtamassa syyskuisessa ranskalais-espanjalaisessa illassa, jossa kuullaan muun muassa ranskalaisimpressionistien Ravelin ja Debussyn Espanjan lämpöä henkiviä teoksia. Joulukuun alussa kotimaiset huippunimet Mikko Franck ja Karita Mattila tuovat Isoon saliin suomalaisen musiikin suosikkiohjelmaa: Sibeliusta, Madetojaa, Kaskea ja Rautavaaraa.

 

Puistokonsertti, Carmina burana, Pähkinänsärkijä ja Hannu ja Kerttu

 

Kausi avataan Rouvalin johtamalla ulkoilmakonsertilla Sorsapuistossa. Ohjelmassa on muun muassa Tšaikovskin Romeo ja Julia -alkusoittofantasia, Musorgskin Yö autiolla vuorella sekä kappaleita Bernsteinin musikaalista West Side Story. Solisteina laulavat Tampereen Työväenteatterin näyttelijät, musikaalitähdet Petra Karjalainen ja Saska Pulkkinen. Konsertti onkin hatunnosto tamperelaiselle teatterikulttuurille ja Tampereen Teatterikesän 50-vuotisjuhlalle.

Marraskuussa on luvassa Tampere-talon ja orkesterin yhteistuotanto, yleisön jo pitkään toivoman Carl Orffin Carmina buranan kaksi esitystä. Lisäksi orkesteri soittaa marraskuussa Tšaikovskin Pähkinänsärkijää Tampere-talon tuottamissa balettiesityksissä. Aivan kauden päätteeksi ohjelmassa on saksalaissäveltäjä Humperdinckin satuooppera Hannu ja Kerttu, jota sopraano Päivi Nisula ja kapellimestari Jonas Rannila ovat muokanneet hieman teatterimaisempaan suuntaan.

 

Huippuvierailijoita ympäri maailmaa

 

Syyskaudella 2018 orkesteria johtavat ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin lisäksi muun muassa Turun Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi vastikään nimetty Klaus Mäkelä, orkesteria viimeksi 1990-luvun lopussa johtanut huippunimi Mikko Franck, Tampereella nyt jo viidettä kertaa vieraileva israelilaiskapellimestari Eliahu Inbal ja ranskalaisen musiikin spesialisti Marc Soustrot.

Solisteiksi saapuvat muun muassa tähtisopraano Karita Mattila, Sibeliuksen viulukonserton solistina mainetta niittänyt suomalaisviulisti Réka Szilvay, Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!, Isossa salissa aiemminkin ihastuttanut pianisti Javier Perianes ja ukrainalainen viuluvirtuoosi Valeriy Sokolov.

 

Pitkän uran synteesi

 

”Tällasia klassikoita meidän just kuuluu soittaa”, iloitsee ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, joka johtaa Tampere Filharmoniaa kaiken kaikkiaan seitsemässä konsertissa syksyn 2018 aikana. Rouvali on luonnostellut itse johtamiensa konserttien ohjelmat. Muuten ohjelmasuunnittelusta on vastannut lähinnä Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta, joka päättää pitkän uransa suomalaisen musiikkielämän parissa kesällä 2018.

”Tämä tuleva kausi on tosiaan täynnä kaikkein tärkeimpiä perusklassikoita. Se on eräällä tavalla koko minun urani synteesi”, toteaa Hiilivirta, joka on yli 40-vuotisen uransa aikana toiminut intendenttinä paitsi Tampereella myös Sinfonia Lahdessa ja Radion sinfoniaorkesterissa sekä lukuisissa muissa tehtävissä, kuten musiikkipäällikkönä Yleisradiolla, muusikkona useissa orkestereissa ja opettajana musiikkiopistoissa.

 

Voit lukea koko uutisen Tampere Filharmonian sivuilta.

Tarkemmat tapahtuma-ajat ja lisätietoa löytyy Tampere Filharmonian sivuilta.

 

Tampere Hall Outside View

Tampere-talo

Yliopistonkatu 55, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Moomin In Moomin Museum Laura Vanzo

Muumimuseo

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Lue lisää
Tuhto Tampere Talo Laura Vanzo 27

Ravintola Tuhto

Tampere-talo, Yliopistonkatu, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Tampere-talon syksy 2018
Musiikki

Tampere-talon syksy 2018

Tampere-talon syksy 2018 on täynnä ikimuistoisia esiintymisiä!
Lue lisää
Maailman ainoa Muumimuseo
Museot

Maailman ainoa Muumimuseo

Maailman ainoa Muumimuseo tarjoaa laajan kattauksen Tove Janssonin taidetta.
Lue lisää
Kangasala-talon syksyn satoa
Musiikki

Kangasala-talon syksyn satoa

Kangasala-talon syksyssä on luvassa viihdettä, jazzia ja kovan luokan klassista musiikkia.
Lue lisää
Teatterisyksy 2018
Teatteri

Teatterisyksy 2018

Tamperetta ei ihan suotta kehuta Suomen Teatteripääkaupungiksi!
Lue lisää