Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere kehittyy

23.03.2021

Ratikka ja Uros Live muokkaavat Tampereen katukuvaa

 

Tampereen Ratikalla sujuvasti puhtaampaan huomiseen

Sähköllä kulkeva Ratikka mahdollistaa entistäkin jouhevamman ja ympäristöystävällisemmän arjen Tampereella. Hyvät joukkoliikenneyhteydet ylläpitävät kaupungin elinvoimaa keskustan ulkopuolellakin. Yhteen Ratikkaan mahtuu matkustajia kolmen bussillisen verran ja tämä vapauttaa tilaa kävelijöille ja pyöräilijöille. Esteettömällä Ratikalla pääsevät kaikki helposti paikasta toiseen niin pyörätuolin, kuin lastenvaunujenkin kanssa.

Tampereen raitiotien ensimmäinen osa valmistuu vuonna 2021 ja liikennöinnin on määrä alkaa 9.8. Kiskot kulkevat Pyynikintorilta Hervantajärvelle ja yliopistolliselta sairaalalta Hatanpään valtatielle Sorin aukiolle. Vuonna 2023 on määrä valmistua raitiotien toinen osa Pyynikintorin ja Santalahden väliltä. Loput toisesta osasta Santalahden ja Lentävänniemen välillä on tarkoitus olla valmis vuonna 2024.

Tampereen Ratikalla matkustamisesta tekee kiinnostavaa myös Ratikan taide. Taidetta voi nähdä niin ratikkapysäkeillä, sähkökaapeissa, ratikan sisällä kuin ratikkatyömaillakin. Ratikan tulevaisuudessa voi olla luvassa esimerkiksi sana-, kuva- ja sarjakuvataidetta, valoja, musiikkia ja ääntä.

Lisää Tampereen Ratikasta voit lukea täältä.

 

Monitoimiareena Uros Live on katsomo tulevaisuuden elämyksiin

Tampereen ydinkeskustaan, pääradan päälle noussut Uros Live -areena valmistuu joulukuussa 2021. Areenalla on jopa 15 000 katsojapaikkaa ja sen yhteydessä on huippuhotelli, kasino, konferenssi- ja kokouspalveluita ja useita ravintoloita, jotka palvelevat ympäri vuoden myös tapahtumien ulkopuolella. Areena toimii myös vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä sekä tamperelaisten jääkiekkojoukkueiden, Tapparan ja Ilveksen uutena kotiareenana.

Uros Live -areena on maailmanluokan muuntautuva tapahtumapaikka. Areenan palvelut rakentuvat ja mukautuvat jokaisen asiakkaan tarpeen mukaan eikä jonottamisesta tai kadonneista pääsylipuista tarvitse huolehtia. Lavaa ja moderneita teleskooppikatsomoita voidaan siirtää haluttuun muotoon tapahtumasta riippuen. Myös Lapland Hotels -ketjun Arena-hotelli kietoutuu areenan ympärille ja rakennuksen korkeimmista kerroksista näkee suoraan areenalle. Areenan tapahtumia voi seurata halutessaan myös oman hotellihuoneensa ikkunasta tai parvekkeelta.

Uros Livestä voit lukea lisää täältä.