Tampere on huikea ruokakaupunki ja koko maailma ansaitsee kuulla sen

Tampere on huikea ruokakaupunki ja koko maailma ansaitsee kuulla sen

26.03.2018

Helmikuu 2017: Kynttilä lepattaa Ravinteli Huberin alakerran nurkkapöydässä. Olen juuri syönyt taivaallisen tartarin ja lusikoinut suoraan kastikekiposta höyhenenkevyttä pippurikastiketta. Hulautan viinilasin pohjalla olevan punaviinitilkan alas, lasken lasin pöydälle ja kerron miehelleni, että olen päättänyt lopettaa työt Helsingissä. Mies kysyy, että mitä sitten aion tehdä ja vastaan ennen kuin ehdin edes miettiä asiaa: ”Haluan Tampereen ruokalähettilääksi.”

Elokuu 2017: Istun suuressa nojatuolissa ja katselen ulos taukohuoneen ikkunasta. Uppoudun Tammerkosken kuohuihin ja ihailen vastapäisen talon suuria ikkunoita ja punatiilistä seinää. Ajatukseni harhailee kun mietin, mitä salaisuuksia yli sata vuotiaan rakennuksen seinät kätkevät sisäänsä. Yhtäkkiä havahdun siihen, että neljä silmäparia katsoo minua kysyvästi. Visit Tampereen Karoliina toistaa kysymyksensä enkä ole ihan varma mitä vastaan. Kotimatkalla soitan miehelleni ja kuulen sanovani: ”Mua vähän niinkun pyydettiin Tampereen ruokalähettilääksi.

Nyt eletään jo vuoden 2018 kevättä. Hungry For Tampere -kampanja on käynnistymäisillään ja ensimmäiset pressivierailut ja vaikuttajamatkat sovittu. Ruokalähettilyyden lisäksi olen saanut omalle työlistalleni koko Hungry For Tampere -kamppiksen koordinoinnin ja suunnittelun, eli sukellan päivä päivältä syvemmälle ravintoloiden ja ravintolamarkkinoinnin herkulliseen suunnitteluun.

Mikä ihmeen Hungry For Tampere?

Tampere on ihan älyttömän hieno ruokakaupunki. Sijaitsemme kahden järven välissä, maaseudun ja laadukkaiden ruuan tuottajien läheisyydessä. Lähiruoka, raaka-aineiden kunnioitus, sesonkiajattelu ja innovatiivisuus alkavat olla enemmän sääntöjä kuin poikkeuksia. Lähes joka kuukausi Tampereelle aukeaa uusi ravintola, mutta olemme onnistuneet pitämään kynttilän erittäin tehokkaasti vakan alla. Edes tamperelaiset eivät itse tiedä, mitä kaikkea herkullista täällä olisi tarjolla!

Hungry For Tampere on kehitetty tätä haastetta taklaamaan. Se kertoo tarinoita ruuasta ja ruuan takaa, ylistää tamperelaista ravintolaosaamista ja suosittelee laadukkaita, kiinnostavia ja pöytävarauksen arvoisia paikkoja monenlaiseen tarpeeseen. Tampere ei ole koti vain fine diningille vaan myös konstailemattomille bistroille, humalluttaville panimoravintoloille ja rosterisena kiiltäville trendipaikoille. Klassikoita tietenkään unohtamatta.

Ja mikä parasta, tämä ei ole yhden naisen show. Mukana Hungry For Tampereessa on ravintoloitsijoita, vaikuttajia, ruokaharrastajia ja kauppiaita. Kuka tahansa, jonka sydän sykkii ruualle ja nautinnoille on tervetullut mukaan! Me Hungry For Tampere Ambassadorien kanssa avaamme pelin, mutta tarkoituksena on, että myös sinä kerrot omista suosikeistasi ja jaat tamperelaisen ruuan ilosanomaa somessa, työpaikan kahvipöydässä ja lomamatkoilla!

Hungry For Tampere Ambassadorit esittelevät Tampereesta sen eri puolet

Unelmani ruokalähettilään pestistä on ollut olemassa kutakuinkin yhtä kauan kuin ravintola- ja ruokaharrastukseni. Kukapa ei olisi joskus haaveillut siitä, että saa tehdä töitä ravintoloiden parissa, syödä työkseen ja istua tuntitolkulla puhumassa ruuasta hyvässä seurassa.

Ajatusten jakaminen on hauskempaa porukalla, joten siksi kutsuimme ambassadoreiksi myös muita tamperelaisia ruoka-alan ammattilaisia.

 

Santeri Vuosara eli Chef Santeri on tullut tutuksi intohimoisena grillaajana, juuresmiehenä, keittokirjailijana ja kokkina. Chef Santeri on myös tamperelaisen Tampere Food Clubin perustaja ja puuhamies, jonka verkostot alalla ovat ilmiömäiset. Hungry For Tampereessa Santeri raottaa köökin ovea ja kertoo miten ja mistä ruoka meidän lautasillemme tulee. Mitä kokin päässä keittiössä liikkuu, miten ruokalistat syntyvät ja miten unelmatyöhön keittiöön päädytään?

Janica Brander eli tuttavallisemmin Janica B. on tamperelaisten suosikkiruokabloggaaja. Janican hersyvä huumori yhdistettynä taidokkaisiin tarinoihin on yhdistelmä, jota monen on mahdotonta vastustaa. Janican sulkakynästä lähtevät Savusuolaa -ruokablogistakin tutut suosittelulistaukset, joiden lisäksi hän on luvannut paljastaa teille Tampereen legendaariset kansanravintolat ja onnekkaimmat sattumukset.

Tampereen ajankohtaisista ruokauutisista ei ole Kohokohtien Ronjaa ja Tonia paremmin perillä kukaan! He pitävät meidät ajantasalla siitä mitä kaupungilla tapahtuu ja missä kulinaristin kannattaa päivystää. Kohokohdat tunnetaan jo hyvin, mutta nyt pääsemme vihdoin kurkkaamaan myös Ronjan ja Tonin mielenmaisemiin ja kuulemme kenties jopa tarinoita heidän henkilökohtaisista suosikeistaan.

Welcome on board, kuten rapakon takana tavataan sanoa! Ja koska emme tee tätä meille vaan teille, niin otamme enemmän kuin mielellämme palautetta vastaan. Mistä sinä haluaisit seuraavaksi lukea?

Kaikki Hungry for Tampere -postaukset:

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori
Hungry for Tampere

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori

Aisti ja Heinätori ovat konstailemattomia laaturavintoloita Tampereen teatterikeskittymässä.
Lue lisää
Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila
Hungry for Tampere

Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila

Panimoravintolassa pannaan olut ensin ja mietitään sitten vasta ruokaa.
Lue lisää
Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää
Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä
Hungry for Tampere

Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä

Kajo on hurmaava yhdistelmä osaamista, tyylitajua ja rakkautta.
Lue lisää