Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere-talo

Pohjoismaiden suurin kongressi- ja kulttuurikeskus täynnä koettavaa

 

  • Pohjoismaiden suurin kongressi- ja kulttuurikeskus
  • 5 000 m² kokouksille, messuille ja konserteille
  • 1952 henkilön Iso sali kongresseille ja konserteille
  • 1 500 m² monitoimitila Sorsapuistosali
  • Yhteensä 20 erikokoista tilaa
  • Seitsenkertaisesti palkittu Suomen parhaana kongressitalona
  • Tapahtumatilojen lisäksi Muumimuseo ja Tampere Filharmonia -sinfoniaorkesteri sekä Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli 

 

Tampere-talo on maineikas elämystalo, jossa järjestetään lähes tuhat erilaista tapahtumaa, kokousta ja konserttia vuodessa. Tampere-talo on seitsenkertaisesti Suomen parhaana palkittu kongressitalo, jonka 31 000 m² tarjoavat monipuoliset, muokkautuvat ja käytännölliset tilat niin pienille kuin isoille yritystapahtumille. Ravintola kattaa niin juhla- kuin cocktailtilaisuudet ja toimittaa tarjoilut tarpeen mukaan myös näyttely- tai messuosastoille. Keittiö panostaa lähi- ja luomuruokaan yhdistellen kansainvälisiä makumaailmoja pirkanmaalaisiin herkkuihin. Tampere-talon kattopuutarhassa kasvatettavat kasvikset ja mehiläiskennojen hunaja ovat todellista lähiruokaa. Tapahtumapalveluiden lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat ravintola Tuhto sekä kiinnostavaa kotiinviemistä tarjoava Tampere-talo Shop.

Tampere-talon katon alta löytyvät myös maailman ainoa Muumimuseo sekä Tampere Filharmonia, joka on Suomen ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolinen täysikokoinen sinfoniaorkesteri. Vuoden 2020 alussa palvelut täydentyivät, kun Tampere-talon yhteyteen avautui 229-huoneinen ja 11-kerroksinen Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli. Tampere-talon pääaulasta on katettu kulkuyhteys hotellin pääaulaan.

Tampere-talon 1500 neliömetrin messualue tarjoaa toimivan kokonaisuuden hyvinkin erilaisille yritystapahtumille ja messuille. Vuonna 1990 toimintansa aloittaneen Tampere-talon ammattilaisilla on vuosikymmenten kokemus tapahtumajärjestämisestä. Yritystilaisuuksien onnistumisen tukena on 20 erilaista juhla-, kokous- ja koulutustilaa sekä auditoriota 20–2000 ammattilaisen tapahtumalle. Koko talon kapasiteetti on 5000 henkeä. Yksin Ison salin kapasiteetti on yli 1950 henkilöä. Toimivien puitteiden lisäksi tapahtumaa ovat turvaamassa kansainvälisen tason täyttävä turvaluokitus sekä oma turvallisuusalan elinkeinolupa.

Sisätilojen yksilöinnin lisäksi koko kongressitalon ulkopinta voidaan elävöittää juuri tapahtuman värit sisältävällä näyttävällä valaistuksella ja tunnuksilla. Lisäksi tapahtuman tunnelma saadaan välitettyä laadukkaan livestriimauksen tai tallennustekniikan avulla. Tampere-talon tapahtumayksikkö Events Tampere ja sen kongressitoimisto Tavicon ovat apuna niin tapahtuman konseptoinnissa ja ilmeen luomisessa kuin käytännön tapahtumapalveluissakin. Talon museo- ja konserttitarjonta mahdollistaa kulttuurin ja hemmottelun yhdistämisen osaksi bisnestapahtumaa.

Tampere-talo on vastuullisuustyön edelläkävijä. Talossa laadittiin ensimmäinen ympäristöohjelma jo 1990-luvun alkupuolella, ja vuonna 2019 kiinteistö saavutti hiilineutraaliuden. Vuonna 2014 Tampere-talo sai uuden merkistön mukaisen Joutsenmerkin ensimmäisenä pohjoismaisena kongressi­talona. Tampere-talo on myös sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmaan, jossa sosiaalinen, taloudellinen ja ympäristövastuu kuuluvat yhteen.

Vaikka Tampere-talo sijaitsee aivan keskustassa, on luonto silti lähellä. Tapahtumakeskusta ympäröivä puisto välittyy myös sisätiloihin suurista ikkunoista. Tampere-talon monipuolinen ja elämyksellinen tarjonta mahdollistaa laajan tyytyväisen kävijäkunnan ja sen, että jokainen löytää itselleen sopivan arjen riemastuttajan yhden katon alta. 

 

Mitä tarjoaa?

Tampere-talo operoi, promotoi ja tuottaa monipuolisia tapahtumia sekä tarjoaa kongressi- ja kokouspalveluja yli 30 vuoden kokemuksella Tampere-talossa ja sen ulkopuolella.

 

Tiesitkö?

Tuhat erilaista tapahtumaa, kokousta ja konserttia vuodessa. 

Tampere-talossa voi järjestää hiilineutraalin tapahtuman kompensoimalla tapahtumansa päästöt Tampere-talon omaan hiilinieluun Lempäälässä.

 

Päivitetty: 20.09.2021