Tampere-talon kevät - Visit Tampere

Tampere-talon kevät

06.11.2018

Koe Tampere-talon riemastuttavat ja koskettavat hetket keväällä 2019. Tässä muutamia poimintoja:

 

Tunnettua Oopperaa

 

Giacomo Puccini: La Bohème

Tampereen Oopperan vuoden 2019 oopperatuotantona nähdään Giacomo Puccinin La Bohème. Pariisiin sijoittuva La Bohème on yksi maailman suosituimmista oopperoista, mutta Tampereen Oopperassa se on nähty viimeksi vuonna 1978. Teoksen ohjaa Suomen ooppera- ja teatteritaiteen kärkiohjaajiin kuuluva Kari Heiskanen ja rooleissa nähdään muun muassa sopraanot Helena Juntunen j aSuvi Väyrynen, Tony-palkittu amerikkalaistenori Jesus Garcia sekä baritonit Arttu Kataja ja Waltteri Torikka. La Bohème nähdään lavalla

 

Suomalaisen musiikin taidonnäytteitä

 

Kylässä Kaija Saariaho

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin nykysäveltäjiin kuuluva Kaija Saariaho saapuu Tampere-talon kevätkauden säveltäjävieraaksi. Maaliskuun alussa järjestettävä Kylässä Kaija Saariaho -kokonaisuus tuo Tampere-taloon kaksi Saariahon musiikin ympärille rakentuvaa konserttia, From the Grammar of Dreams ja La Passion de Simone.

From the Grammar of Dreams -konsertissa kuullaan Saariahon teokset From the Grammar of Dreams ja Lonh. Poikkitaiteellisen konsertin tähtinä Saariahoa tulkitsevat sopraano Pia Freund, viulisti Minna Pensola ja tähtitanssija Minna Tervamäki.

Kaija Saariahon La Passion de Simonea tähdittävät Saariahon luotto-orkesteri Avanti! sekä pariisilaislähtöinen musiikkiteatteriryhmä La Chambre aux echos. Esityksen solistina on japanilaissopraano Sayuri Araida ja näyttelijänä ranskalainen Isabelle Seleskovitch. Teos esitetään ranskaksi ja tekstitetään suomeksi.

Jorma Uotinen – Avec le temps

Taiteilijaprofessori ja laulajanakin uraansa tehnyt Jorma Uotinen konsertoi Tampere-talossa yhdessä Jari Hakkaraisen (piano), Helena Plathanin (sello) ja Petri Ikkelän (harmonikka) kanssa. Avec le temps vie kuulijan mukanaan Pariisin taivaan alle ja tarjoilee lauluja ajan vääjäämättömästä kulusta, elämän rajallisuudesta, rakkaudesta, kaipuusta ja kuolemasta – meistä itsestämme. Lukuisat tämän draamallisen konsertin kappaleista ovat kulkeneet Jorma Uotisen mukana ajoilta, jolloin hän tanssi Pariisin Oopperassa. Esityksessä on luvassa esimerkiksi Léo Ferrén, Jaques Brelin, Míkis Theodorákisin ja Jari Hakkaraisen hienoja sävellyksiä.

Ida Elina – popkanteletar

Ida Elina on moderni popkanteletar, joka hurmaa kultaisella lauluäänellään. Ida Elinan musiikki on uniikkia, perkussiivistä kanteleensoittoa, jota on inspiroinut YouTube-kitaristit. Ida Elinasta on lyhyessä ajassa kehkeytynyt Youtube-ilmiö, jonka videot ovat keränneet satojatuhansia katselukertoja. Hän on konsertoinut Suomen lisäksi esimerkiksi Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa ja ympäri Eurooppaa. Ida Elina on Vuoden esiintyjänäkin palkittu karismaattinen soitinperinteen uudistaja, jonka konsertit eivät jätä ketään kylmäksi.

Milo & Moses

Milo & Moses on kaikkien aikojen nuorin levyttänyt Suomijazz-yhtye, jonka poikkeuksellinen kypsyys on kerännyt runsaasti kiittäviä arvioita ja radiosoittoa. Kolmisen vuotta toiminut ja säännöllisesti keikkaileva Milo & Moses on kahden yläastelaisen, nykyisin jo lukiolaisten, perustama kokoonpano, jonka ytimen muodostavat tällä hetkellä 17-vuotiaat Milo Mäkelä (sähkökitara) ja Moses Kuloniemi (rummut). Kontrabassoa soittaa 19-vuotias Jon Pettersson.

 

Tuulahduksia ulkomailta

 

Christina Branco

Portugalin tunnetuimpiin fado-laulajiin lukeutuva Cristina Branco ihastuttaa Tampere-talossa hienostuneella ja monipuolisella äänellään. uuden polven fado-tähti on vahva laulaja, joka ylläpitää kansanlaulujen perinnettä omalla ainutkertaisella tavallaan. Brancon lauluissa yhdistyvät fado sekä ajattomat sanoitukset, upeat sovitukset ja taiturimaiset muusikot.

Pacho Flores

Energisistä tulkinnoistaan tunnettu venezuelalainen trumpetistitähti Pacho  Flores yhdistelee vaivattomasti klassisia ja populaarisia tyylejä, ja häntä pidetäänkin yhtenä aikamme parhaista klassisista trumpetisteista. Tampere-talossa Pacho Flores esittää resitaalin yhdessä pianisti Tuomas Turriagon ja kahdeksan erilaisen trumpettinsa kanssa. 

Martin Alvarado & Nuevo Quinteto Otra Vez

Martín Alvaradoa pidetään yleisesti Argentiinan merkittävimpänä nykytangon laulajana ja jopa yhtenä hienoimmista vokalisteista tangon historiassa. Häntä on kutsuttu “2000-luvun tangon ääneksi” ja “Buenos Airesin parhaaksi ääneksi”. Alvaradon ja suomalaisen Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtyeen yhteistyö on herättänyt laajaa suosiota ja kiinnostusta kansainvälisissä musiikkipiireissä. Alvarado ja NQOV edustavat ns. “uuden aallon tangoa”. He jatkavat Astor Piazzollan viitoittamaa tietä rohkeasti yhdistellen perinteistä tangolyriikkaa moderniin harmoniaan, svengaavaan rytmiikkaan ja improvisointiin.

Dylan Moran

Dylan Moran on irlantilainen stand up- koomikko, joka jatkaa Dr Cosmos -kiertuettaan Britanniasta myös Suomeen. Kiertueen aiheissa vilahtelevat rakkaus, politiikka, kurjuus sekä arjen jokapäiväinen hullunkurisuus. Morania on runnollisen, älykkään ja lyyrisen tyylinsä vuoksi luonnehdittu jopa stand upin Oscar Wildeksi.

 

Tampere-talon kaikki tapahtumat löydät Tampere-talon tapahtumakalenterista.

Muista myös Tampere Filharmonian konsertit!

Tampere Hall Outside View

Tampere-talo

Yliopistonkatu 55, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Keskustan hotellit
Hotellit

Keskustan hotellit

Vaikka Tampereella tekemistä riittäisi vuorokauden ympäri, jaksaa paremmin, kun välillä huilaa!
Lue lisää
Tampere Filharmonian kevät
Musiikki

Tampere Filharmonian kevät

Tampere Filharmonian keväässä kuullaan jälleen klassisen musiikin helmiä
Lue lisää
Teatterikevät 2019
Teatteri

Teatterikevät 2019

Tampereen teatterit tarjoavat klassikkoja, suurmusikaaleja, stand-upia ja komediaa.
Lue lisää