Siirry sisältöön

Poikkea Tampereen tapahtumissa

Tampere-talolla on luvassa tähtien kesä. Luvassa on kaikkea klassisesta poppiin ja muumeista kauan kaivattuun yhdessäoloon. Kesäisen kaupunkiloman kruunaa esimerkiksi  tutustuminen Tampere-talon kesänäyttelyihin. Unofficial Galaxies muuntaa Sorsapuistosalin Tähtien sota -fanien pyhätöksi, ja ulkomaankirjeenvaihtaja Rauli Virtasen dokumentaarinen Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttely esittelee puoli vuosisataa maailman kriisialueiden elämää.

Elokuun alussa talossa vietetään varsinaista superviikonloppua, kun Sorsapuiston valtaavat sekä yhdysvaltalainen rockyhtye Toto että Tampere Filharmonian perinteinen puistokonsertti, ja Isossa salissa vierailee Tampereen Teatterikesän huippunykytanssiteos Espanjasta.

Maailman ainoa Muumimuseo on avoinna läpi kesän ja toivottaa tervetulleeksi kaikki muumifanit vauvasta vaariin. Samalla kannattaa pistäytyä myös Ravintola Tuhtossa herkuttelemassa. Myös yöpyminen aivan vieressä onnistuu Courtyard by Marriott -hotellin pehmeissä lakanoissa. Muista myös Tuulensuun Palatsin suositut Leffabrunssit, jotka jatkuvat läpi kesän!

G Livelabissa jammaillaan useamman kerran viikossa hyvän musiikin tahdissa. Kesäkuussa lavalle nousevat muun muassa 18.6. Laura Moisio, Joel Hallikainen & Patajätkä ja Nelma U. Heinäkuussa taas luvassa on esiintyjiä Marko Haavisto & Poutahaukoista Kielo Kärkkäiseen, Joe Vestichiin ja Cyrille Aimeén. Upeita tiskijukkia unohtamatta!

Finlaysonin alueella tapahtuu kesällä vaikka mitä. Tiistaisin on Lasten Finlayson -päivä ja keskiviikkoisin 6.7. alkaen musisoi Finlayson Live. Torstaisin luvassa ovat torstain toivotut 30.6. alkaen ja lauantaisin järjestetään paljon opastuksia ja kierroksia. Lisäksi kannattaa alueella kannattaa suunnata kulkunsa Kulttuuritoimitus Live -tapahtumiin.

Lisää tapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme.

Risteile ja purjehdi!

Champagne Bar Santessa juhlistetaan kesää Samppanjapurjehdusten ja Samppanjaristeilyjen merkeissä. Samppanjapurjehdukset ovat koko päivän elämyksiä Helsingissä lauantaina 2.7, torstaina  7.7  ja perjantaina 12.8. Kuljetus Tampereelta onnistuu suoraan purjelaivalle. Lauantaina 23.7. taas on luvassa Samppanjaristeily Pyhäjärvellä. Varaa omasi Santen verkkokaupasta.

Pyöräilijöitä hemmotellaan Järvien reittien Bike & Boat -yhdistelmällä. Lähde Näsijärven aalloille Tarjanne-laivalla tai Laukontorilta Pyhäjärveä pitkin Valkeakoskelle!

Hopealinjat vievät kesälomalaisia niin ihanaan Viikinsaareen, Laukon kartanon puistokonsertteihin, kiehtovaan Visavuoreen kuin Hämeenlinnaankin.

Museoissa on mukavaa

Postimuseossa järjestetään kesän aikana mielenkiintoisia kierroksia. Veikeät Viestit on toiminallinen ulkokierros perheille, jossa tutustutaan ihmisten väliseen kommunikaatioon ja pohditaan lasten omia viestintätapoja. Kierroksella tutustutaan emojeihin, hypätään mielikuvituksellisen postijunan kyytiin ja etsitään kaupunkitilasta erilaisia viestejä. Myös Viestinviejät-näyttelyyn järjestetään koko perheen toiminnallisia kierroksia. Kierroksella eläydytään postitalonpojan matkaan ja tarinoita nuokkuvalta postimestarilta. Lisäksi selviää, että  mikä kumma on postitynnyri ja miltä näyttää Suomen ensimmäinen postiauto. Tutustu myös Merkilliset apinat -pienoisnäyttelyyn!

Vapriikin Apinat -näyttely on kiehtova kurkistus ihmisen lähimpiin sukulaisiin. Näyttelyssä voit testata omia apinamaisia taitojasi ja tutustua yli 60 apinaan niiden omassa elinympäristössä.

Seudun helmiä

Herra Hakkaraisen talo Sastamalassa on täynnä elämyksiä! Mauri Kunnaksen kirjoista tutuissa maisemissa voi heittää vakavuuden nurkkaan ja nauttia leikeistä ja yhdessäolosta niin talon sisätiloissa kuin ulkona, Herra Hakkaraisen hurjan hauskalla autopihalla. Kesäaikaan voit tavata Herra Hakkaraisen unissakävelemässä päivittäin.

Serlachius-museot Mäntässä kuuluu Suomen merkittävimpien taidemuseoiden joukkoon. Kaksi Serlachius-museota pienessä Mänttä-Vilppulan taidekaupungissa tarjoavat komean näyttelykattauksen historiaa ja taidetta sekä kiinnostavia kohteita arkkitehtuurin ystäville. Taidemuseo Göstan yhteydessä toimii laadukas maisemaravintola Ravintola Gösta ja kesäkahvila Autereen tupa. Serlachius-museoille pääsee Tampereelta kätevästi omalla bussilla. Muista tutustua myös uuteen taiteen ja designin täyttämään Taidesaunaan!

Taidekapungissa tapahtuu paljon myös muualla kuin museoilla. Mää oon Mänttästä – koko kylän kaupunkifestivaali järjestetään 23.7.–31.7., XXIII Mäntän Musiikkijuhlat 2.–6.8. ja Kevyttä klassista -festivaali 2.7.

Shoppailemaan!

Kauppakeskus Ratina sijaitsee aivan Tampereen sydämessä. Kauppakeskuksen katon alta löytyvät kesän ostokset, herkut ja hauskuudet samalla visiitillä. Tiesitkö, että Ratinassa on yli 100 liikettä? Vieraile myös Ratinan upeassa ulkoleikkipuistossa, Ratinan Riemussa. Vinkkinä yöpyjille: Tampereen Sokos Hotelleissa majoittuvat saavat Ratinan yli 40 liikkeestä etuja!

Lempäälän Ideaparkin kesässä pääsee osaksi hyppykarnevaaleja ja sirkustyöpajoja sekä rakentelemaan Legoja keskusaukion Legoparkissa. Yläkerran viihdekeskuksessa taas ajetaan kartingia, pompitaan trampalla, kiipeillään ja pelataan hohtominigolfia. Bestpark-Matkaparkkiin voi näppärästi majoittua asuntoauton tai -vaunun kera.

Vinkkejä kirppiksiin löydät kirppisartikkelistamme ja vintagelöytöjä voit bongata tämän linkin takaa avautuvasta artikkelista löytyvistä liikkeistä.

 

Tämä artikkeli päivittyy kesän mittaan!