Siirry sisältöön
Kartta

Huvittelua kaikenikäisille

Astu iloon Särkänniemen tapahtumissa! Luvassa on muun muassa Koiramäen K18 Kesäillat 25.– 27.7.2024, sekä Tubeparkki 25.8.2024.

Tallipihalla tapahtuu myös pitkin kesää ja tapahtumia löytyy niin aikuisille kuin perheen pienimillekin. Luvassa esimerkiksi musiikkia, kirpputoreja ja markkinoita.

Koe Tampereen suosituimmat kesätapahtumat Ravintola Periscopen kattoterassilla. Tarjolla esimerkiksi ulkoilmaelokuvia, joogaa ja Karibian tunnelmaa.

Älä unohda myöskään pitkin kesää järjestettäviä kaupungin puistokonsertteja

Urheilutapahtumia

Läpi kesän Tampereen uudella Tammelan Stadionilla pelataan sekä Ilveksen miesten että naisten jalkapalloa. Lisäksi Kaupin pesäpallostadionilla pääsee nauttimaan Manse PP:n tarjoamasta pesäpallohuumasta.

Myös amerikkalaisen jalkapallon Tampere Saintsin naisten Vaahteraliigan kotiottelut pelataan Pyynikin urheilukentällä. Saintsin naiset pelaavat korkeimmalla sarjatasolla Vaahteraliigassa.

Koripallon U18 miesten EM-kisaturnaus pelataan Tampereella 27.7.–4.8.2024 Kisoihin osallistuu ikäluokan 16 parasta maata.

Urheilun ystäviä tänä kesänä Tampereella viihdyttävät myös 18.–21.7.2024 pelattava Frisbeegolfin European Open -turnaus sekä 29.7.–4.8. 2024 kansainvälinen huippupadelturnaus Finland Premier Padel.

Adrenaliiniryöppyjen etsijöille täydellinen tapahtuma, Extreme Fest, järjestetään Tampereella 2.-4.8.2024 Koe ilman ihanuus varjoliidossa ja muissa extreme-lajeissa tai nauti ilmaisohjelmasta ja muiden hurjapäiden suorituksista.

Taidetta, tanssia ja teatteria

Myös Finlayson Art Areaa pääsee ihailemaan jälleen tänä kesänä! Kyseessä on yksi Suomen suurimmista taidetapahtumista ja esillä on yli 20 taidekohdetta Finlaysonin alueen sisägallerioissa, julkisissa tiloissa ja piha-alueilla. 10. juhlavuottaan viettävän alueen teokset ovat nähtävänä 14.6.-25.8.2024.

Pyynikin kesäteatterissa nähdään tänä kesänä eeppinen komedia, Karavaanari – Kaikkien kaveri. Kotimaisen nykykirjallisuuden rakastettavimpiin hahmoihin kuuluva Mielensäpahoittaja saapuu viimeinkin Viikinsaaren kesäteatteriin. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Viikinsaaren kesäteatterissa 3.7.-9.8.2024 Tampereen Komediateatterin lavalla nähdään tänä kesänä DINGO – musikaali isoimmasta ilmiöstä ikinä sekä koko perheen musikaalinäytelmässä hurmaa Peppi Pitkätossu. Tampereen Teatterikesää juhlitaan jälleen elokuussa, jolloin kaupunki täytyy erilaisista teatteri- ja katusirkusesityksistä. Luvassa on myös konsertteja ja näyttelyitä sekä monitaiteinen kaupunkitapahtuma Tapahtumien yö  8.8.2024.

Musiikkia ja festarihumua

Festarikesä polkaistaan kunnolla käyntiin Tampereella legendaarisen Tammerfestin merkeissä. 18.-20.7.2024 järjestettävällä festarilla nähdään muun muassa Kaija Koo, Haloo Helsinki, Kuumaa, Jenni Vartiainen ja Juha Tapio.

Tampereen raskain festivaali raikaa luonnonkauniissa Viikinsaaressa 4.-5.8.2024 Tampereen elokuun raskaimpaan juhlaan SaariHelvettiin ovat tulossa mm. Turmion Kätilöt, Fleshgod Apocalypse, Monuments ja Mortiis.

Elokuussa ei vielä tarvitse murehtia kesän loppumista, kun Ratinanniemessä kajahtaa Blockfest 16.-17.8.2024. Pohjoismaiden suurimmassa hiphop-festivaalissa esiintyvät mm. 21 Savage, Meek Mill, Cheaf Keef, Killer Mike ja Gettomasa. Kolmatta kertaa järjestettävä Festivaali tarjoaa puolestaan huipputason mainstream- ja indiemusiikkia boutique-festivaalin muodossa 23.-24.8.2024. Pyynikinharjun kauniin vehreässä ympäristössä järjestettävässä Festivaalissa esiintyvät mm. Jesse Markin, Alma ja Pariisin Kevä

Festarikesän täydentää tämän kesän uutuus Vauhti kiihtyy Tampere, joka järjestetään Hakametsän jäähallin parkkialueella 30.-31.8.2024. Kaksipäiväisellä festivaalilla esiintyy loistava kattaus kotimaisia artisteja, kuten Portion Boys, Popeda, Dingo, Klamydia, Mikael Gabriel ja Dingo.

Hiedanrannan puutarhajuhlat on 17.8.2024 järjestettävä ihastuttava kesän päätösjuhla. Tarjolla musiikkia, esityksiä, lastenohjelmaa, taidetta, tanssia, sirkusta ja kurkistuksia tulevaisuuden kestävään kaupunginosaan sekä tietysti kivaa tekemistä ja yhteisöllistä tunnelmaa!