Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen museot tarjoavat monipuolista syyslomaohjelmaa

06.10.2020

Kauhukierroksia, yleisöopastuksia, taidetyöpajoja ja paljon muuta on luvassa kun Tampereen museot toivottavat koko perheen kylään syyslomaviikolla. Ajankohtaiset näyttelyt löydät artikkelistamme Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella. Muista lukaista myös artikkelimme syysloman aktiviteeteista lapsiperheille sekä tutustua kauhuteemaiseen ohjelmaan. HUOM! Museoiden ohjelmat päivittyvät syyslomaviikolle saakka.

 

Koe kauhua Vapriikissa!

Museokeskus Vapriikki Tammerkosken rannalla tarjoaa useita näyttelyitä ja monipuolista syyslomaohjelmaa, kaikki vain yhdellä lipulla. Vapriikista löytyvät muun muassa Suomen Pelimuseo, Luonnontieteellinen museo ja Jääkiekkomuseo. Syyslomaviikolla museokeskuksella järjestään maanantaista perjantaihin lapsille mm.  kauhukierroksia Teatterikaupunki -näyttelyyn, ja hieman varttuneimmille kauhupeluutusta sekä erikoiskierroksia Ostia, Portti Roomaan -näyttelyyn.  Pelimuseossa on esillä 8.9.2020-4.1.2021 Vanhat lautapeliaarteet -näyttely joka asettaa valokeilaan kuusi lähes unohdettua lautapeliä vuosilta 1879–1975. Esillä on myös kokoelma puhuttelevia ja näyttäviä pelilautoja 1870-luvulta nykypäivään. Näyttelyn yhteydessä on vanhojen lautapelien replikoita pelattavana.

Katso koko ohjelma täältä!

 

Muumimaisen kauheaa syyslomaohjelmaa

Muumimuseon syyslomaan kuuluu jännitystä kerrakseen! Syyslomalla 10.–18.10.2020 sukelletaan muumitarinoiden pelottavalle ja jännittävälle puolelle. Mörkö pimeässä ja ne salaperäiset -kierros ei sovi kaikkein herkimmille, mutta muille kyllä, varsinkin jos Mörkö kiinnostaa… Ja jos vaikka pelkää pimeää mutta haluaa kuitenkin jotain muumimaista jännittävää, löytyy heillekin museosta haastetta! Samojen kauheiden ja pelottavien muumikirjojen olentojen ja vaarojen äärelle pääsee turvallisesti koko perheen tai seurueen kanssa osallistumalla syysloman kauhuhaasteeseen.

Tutustu lisää Muumimuseon syyslomaohjelmaan täällä.

 

Perhekierroksia Postimuseossa

Postimuseossa on luvassa mm. Posteljooni kertoo -perhekierroksia syyslomalla. Postinkantajaksi pukeutunut opas johdattaa Suomen postitoiminnan menneisyyteen Viestinviejät-näyttelyssä. Opastukset tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 14. Perjantaina 16.10. Ravintola Valssissa soi roomalainen musiikki. Kuningattarien Rooma – Musiikkia 1600- ja 1700-lukujen Roomasta on Ostia, portti Roomaan -näyttelyn innoittama roomalaisen musiikin ilta ja sen järjestää yhteistyössä Vapriikki, Postimuseo sekä Café Barock. 

Katso syyslomaviikon ohjelma Postimuseon sivuilta!

 

Vakoilumuseossa yleisöopastuksia päivittäin

Vakoilumuseossa tutustut oikean elämän huippuagentteihin sekä todellisiin vakoiluvälineisiin! Vakoilumuseo on poikkeuksellisesti avoinna syyslomaviikolla maanantaista lauantaihin jo kello kymmenestä asti, sunnuntaina museoon pääsee kello 12 alkaen.

Museossa järjestetään myös suosittu yleisöopastus jokaisena päivänä kello 13.00. Tässä opastuksessa saa hyvin tarkan kuvauksen vakoilun menneisyydestä ja nykypäivästä.

Lue lisää Vakoilumuseosta.

 

Työväenmuseo Werstas

Werstaalla vaihtuvana näyttelynä on Kuljetusväen matkassa. Näyttelyyn on opastettuja kierroksia syyslomalla. Opastetulla kierroksella tutustutaan kuljetuksiin liittyvän työn muutokseen. 

Lue lisää Työväenmuseo Werstaasta.

 

Museo Milavida

Milavidassa pääsee sunnuntaisin pääsylipun hinnalla opastetulle kierrokselle Aina mukana -käsilaukun vuosisata -näyttelyyn klo 14 ja 14.30. Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn opastukset ovat sunnuntaisin klo 13 niin ikään pääsylipun hinnalla.

Tutustu lisää Milavidaan täällä.

 

Projio -valotapahtuma Finlaysonilla

Projio on uusi media- ja valotaidetapahtuma Finlaysonin alueella Tampereella 15.-20.10.2020. Lokakuun pimenevissä illoissa valo- ja videotaide lipuu Finlaysonin upealle alueelle, jossa kokemukselliset teokset soljuvat entisten tehtaiden monille pinnoille. Ensimmäisen vuoden teemana toimii Support your local- henkeen paikalliset taiteilijat ja tekijät Pirkanmaalta. Tapahtuma on maksuton.

 

Kimmo Pyykkö taidemuseo, Kangasala

Kimmo Pyykkö taidemuseossa on lauantaina 17.10. maksuton lasten taidetyöpaja klo 10-12. Työpajassa osallistuja pääsee sukeltamaan varjoteatterin hauskaan maailmaan valmistamalla oman Valolintunsa (varjonuken). Valmistaminen tapahtuu joko itse leikkaamalla tai valmiista mallista, höyhenillä ja silkkipaperilla tuunaamalla. Soveltuu kaiken ikäisille, jos esim. vanhemmalta saa apua. Valmistumisen jälkeen omaa Valolintua pääsee lennättämään varjokankaalla. Työpajan alussa on lyhyt varjoteatteriesitys. Työpajan ohjaa Nukketeatteri Mantan kapina.

Lisäksi Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta -näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 19.9.2020 – 3.1.2021. Yleisöopastukset näyttelyyn sunnuntaisin klo 13. Opastus sisältyy pääsymaksuun.

Lue lisää museon nettisivuilta.

 

Mobilia, Kangasala

Syyslomaviikolla 10.-18.10. Kangasalla Mobilian autokylässä pääsee vihdoin kokemaan Pappatunturi-ajoelämyksen! Tankit täyteen -näyttelyyn suunniteltu Pappatunturi ei ehtinyt olemaan näyttelyvieraiden ilona kuin muutaman päivän ennen kuin koko lasten sisäleikkipaikka jouduttiin korona-tilanteen vuoksi sulkemaan. Syyslomaviikolla Pappatunturi otetaan käyttöön. Kyseessä on aito mopo, jonka selkään pääsee kokeilemaan virtuaalista ajoelämystä. Jotta mopon käyttö olisi hygieenistä ja turvallista, jokainen käyttäjä pyyhkii koskettamansa mopon osat puhdistusaineella.

Tuttuun tapaan lapset pääsevät Mobiliassa ratkomaan kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää niin Tankit täyteen -näyttelyssä kuin Rallimuseossakin. Rallimuseon puolella Sega Rally -rallipeli on nuorison rakastama toimintakohde.

Myös Mobilian kahvila Wanhat autot huomioi koululaisten syyslomaviikon laittamalla viikon lounaslistalle erityisesti lasten lemppareita.

Tutustu lisää Mobiliaan museon nettisivuilta.

 

Pukstaavi, Sastamala

Varjot kaupungin yllä pitenevät. Kadulla ei liiku ketään, kaikki ovat sulkeutuneet koteihinsa. Kaupungissa leviää selittämätön tauti. Ongelmaa on saapunut selvittämään komisario Koskinen ja avuksi on kutsuttu myös joukko muita suomalaisia rikostutkinnan osaajia. Tutkimukset eivät ole sujuneet ongelmitta, ja he tarvitsevat apua. Pystytkö sinä ratkaisemaan kiperän mysteerin? Pelaa Pukstaavin Pako museosta -pakohuonepeli lokakuussa ja voit voittaa huimia palkintoja!

Katso lisätiedot täällä.

 

Serlachius-museo Gustaf, Mänttä-Vilppula

Serlachius-museo Gustafin auditoriossa esitetään syksyllä 2020 sarja elokuvia, joissa nähdään Glamour-näyttelyn puvustuksia. Jokainen elokuva esitetään kahdesti: saman viikon torstaina ja lauantaina klo 15. Syyslomaviikolla, 15.10. sekä 17.10. elokuvavuoron saa Maria Antoinette. Elokuvaesitykseen pääsee museon normaalin pääsylipun hinnalla. 

Glamour – Pukuloistoa valkokankaalla on esillä Gustaf-museossa 26.9.2020—10.1.2021. Näyttelyssä  on esillä Rooman legendaarisen teatteri- ja elokuvapuvustamon Tirelli Costumin palkittuja pukuja klassikkoelokuvista.

Sunnuntaina 18.10. vietetään perhepäivää Gustaf-museolla Glamour– ja Selluportin takana -näyttelyiden parissa klo 12–17. Ohjelmassa on museon uusiin näyttelyihin liittyviä, lapsiperheille suunnattuja opastuksia ja työpajoja, joissa riittää mukavaa puuhaa. Opastukset pidetään klo 12, 13 ja 15. Työpajoja järjestetään klo 12.30, 13.30 ja 14.30. Alle 18-vuotiaat pääsevät veloituksetta museoon.

Tutustu lisää Serlachius-museoihin täällä.