Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen museot tarjoavat monipuolista syyslomaohjelmaa

06.10.2021

Yleisöopastuksia, työpajoja ja paljon muuta on luvassa kun Tampereen museot toivottavat koko perheen kylään syyslomaviikolla. Ajankohtaiset näyttelyt löydät artikkelistamme Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella. Muista lukaista myös artikkelimme syysloman aktiviteeteista lapsiperheille. HUOM! Museoiden ohjelmat päivittyvät syyslomaviikolle saakka.

 

Lomaohjelmaa Vapriikissa

Museokeskus Vapriikki Tammerkosken rannalla tarjoaa useita näyttelyitä ja monipuolista syyslomaohjelmaa, kaikki vain yhdellä lipulla. Vapriikista löytyvät muun muassa Suomen Pelimuseo, Luonnontieteellinen museo ja Jääkiekkomuseo. Syyslomaviikolla museokeskuksella järjestään sunnuntaina 17.10. Lasten ritarillinen museosunnuntai, jolloin on ritari-aiheista ohjelmaa koko päivän ajan. Maanantaista perjantaihin on tarjolla erilaisia päivittäin vaihtuvia teemoja ja mm. mahdollisuus pelata retropelejä, lasten tiedeluento, perhekierroksia Finlayson 200 -ja Tampere liekeissä -näyttelyihin sekä erilaisia askartelupajoja. Ritarit-näyttelyyn on saatu uusia esineitä, jotka ovat nyt esillä. Museorastiradalle voi osallistua kaikkina päivinä.

Katso koko ohjelma täältä!

 

Täysikuufestivaali Muumimuseossa

Muumimuseon syyslomaohjelmaan kuuluu täysikuufestivaali, jonka päähenkilönä on pikkunoita Mimosa. Camilla Mickwitzin värikkäät hahmot inspiroivat askartelemaan Mimosan hengessä pikkunoidan peruspakin, johon kuuluvat luuta, loitsu, kissa ja tietysti omakuva. Muumimuseon perusnäyttely on uusittu kesällä, ja siellähän on aina paljon nähtävää kaikenikäisille.

 

Vakoilumuseossa yleisöopastuksia päivittäin

Vakoilumuseossa tutustut oikean elämän huippuagentteihin sekä todellisiin vakoiluvälineisiin! Museossa järjestetään myös suosittu yleisöopastus jokaisena päivänä kello 12.00. Tässä opastuksessa saa hyvin tarkan kuvauksen vakoilun menneisyydestä ja nykypäivästä.

Lue lisää Vakoilumuseosta.

 

Työväenmuseo Werstas

Werstaalle on aina vapaa sisäänpääsy ja kaikki syyslomaviikon tapahtumat ovat maksuttomia. Tiistaista perjantaihin on Teollisuusmuseon lastenkierros klo 11. Finlaysonin alueella voi taskulamppuseikkailla museon aukioloaikoina. Katso tarkempi lista syyslomapuuhista täältä

Lue lisää Työväenmuseo Werstaasta.

 

Museo Milavida

Milavidassa pääsee sunnuntaisin pääsylipun hinnalla opastetulle kierrokselle Paluu 20-luvulle -näyttelyyn klo 14 ja 14.30. Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn opastukset ovat sunnuntaisin klo 13 niin ikään pääsylipun hinnalla.

Tutustu lisää Milavidaan täällä.

 

Projio -valotapahtuma Finlaysonilla

Projio, media- ja valotaidetapahtuma Finlaysonin alueella, toteutetaan jälleen 21-26.10.2021. Lokakuun pimenevissä illoissa valo- ja videotaide lipuu Finlaysonin upealle alueelle, jossa kokemukselliset teokset soljuvat entisten tehtaiden monille pinnoille. Tänä vuonna Projion yhteydessä järjestetään Tampere Film Festivalin kanssa VJ-kilpailu. Tapahtuma on maksuton.

 

Kimmo Pyykkö taidemuseo, Kangasala

Kimmo Pyykkö taidemuseossa avautuu 16.10. uusi näyttely, Kimmo Pyykkö: Matkalla -66.

 

Serlachius-museo Gustaf, Mänttä-Vilppula

Serlachius-museo Gustafissa vietetään perhepäivää sunnuntaina 24.10. Simon Pattersonin Päästä varpaisiin -näyttelyyn on silloin klovnikierroksia. Lisäksi ratkotaan mysteeritehtäviä.

Tutustu lisää Serlachius-museoihin täällä.