Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen parhaat aamiaiset, lounaat ja illalliset

26.03.2018

Mikä on Tampereen paras illallispaikka? Minne kannattaa mennä lasilliselle ja iltapalalle, mistä saa raikkainta sushia?

Sekä tamperelaiset että ulkopaikkakuntalaiset kyselevät minulta toistuvasti näitä vinkkejä. Olen vapaa toimittaja, jonka työhuoneita ovat Tampereen kahvilat. Lounasta syön ulkona pari kertaa viikossa, illallista pitkän kaavan mukaan kuukausittain. Brunssien testailusta on tullut perheemme viikonlopun ohjelmanumero.

Tamperelainen ruoka on elämäni suurimpia rakkauksia ja haluan, että muutkin saavat kokea tämän romanssin. Kokosin taannoin Savusuolaa-blogiini listan Tampereen parhaista ravintoloista. Esittelen teille nyt suosikkini eri tyyppisistä, moniin makuihin ja budjetteihin sopivista paikoista.

Saisiko olla jumalaista pizzaa vai kaupungin paras hampurilainen? Illallistaidetta vai unohtumatonta lounasta?

Ihanimmat illallispaikat:

Ravinteli Bertha

Bertha on yksi avainravintoloista, jotka toivat kujeellisen, mutta kunnianhimoisen fine diningin Tampereelle. Berthassa ei tiedä pelkän listan perusteella, mitä eteen tulee – ilo yllätysten ystävälle! Loistavaa ruokaa vailla pönötystä.

Ravintola C

Ravintola C ei tee vain ruokaa, vaan ruokataidetta. Tasoonsa nähden edullinen paikka, joka tarjoaa kaupungin innovatiivisimmat kasvisruoat. Nerokkaat viinivalinnat tuovat annoksiin uusia ulottuvuuksia. Mainio alkoholiton juomapaketti.

Dining 26 by Arto Rastas

Dining 26 on fiiniksi viritetty välimerellinen keittiö. Kokemus on parhaimmillaan, kun tilaat pöydän täyteen jaettavia meze-annoksia. Paljon kasvisruokia, laadukkaat cocktailit ja hyvä hinta−laatusuhde: yhdestä 10 euron annoksesta riittää hyvin kahdelle.

Kattila

Pikkubistro Kattila on eniten suosittelemani tamperelaisravintola. Oivallinen lounas- ja illallispaikka, jossa lähiraaka-aineista luodaan eurooppalaishenkisiä herkkuja. Kasvissyöjät huomioidaan, viinilista on laaja ja hinta-laatusuhde joka sentin arvoinen.

Näsinneula

Näsinneulassa on Tampereen upeimmat illallisnäkymät. Ruoka on fine diningia kotimaisista raaka-aineista. Annokset eivät kuitenkaan ole pipettipiperrystä, joten kotiin ei tarvitse mennä grillin kautta. Hyvä viinilista, jolla on rohkeitakin yllätyksiä.

 

Rentoa ruokaa lasillisen kera:

Deli 1909 & Wine Bar

Deli 1909 tuo Tampereelle tuulahduksen aitoa bistrokulttuuria. Täällä on yksi kaupungin parhaista viinivalikoimista, josta voi nautiskella laadukkaiden suolapalojen kera. Fiilistele chansoneja ja tunnelmoi lämmitetyllä sisäpihalla pitkälle syksyyn.

Inez

Inez on siiderin- ja sherrynystävän taivas. Tapaksia voi maistella niin monenlaisten sherryjen kanssa, että käsityksesi juomasta laajentuu lopullisesti. Tampereen parhaat churrot, cava-löytöjä ja maukas espanjalais-maurilainen lounas.

Muusa

Olympia-korttelin ravintola Muusa hemmottelee kasvispitoisella, marokkolaishenkisellä ruoalla. Annokset ovat runsaita ja edullisia. Kasvisruoassakin on kunnolla proteiinia. Loistavat cocktailit ja hyvä olutvalikoima.

Ohana Grille

Kauppahallin Ohana Grillestä saa Tampereen parhaan hampurilaisen. Täydellisesti paistettu pihvi, itse marinoidut lisukkeet ja voinen briossi, kyllä! Valkosipuli-parmesaaniranskalaiset sulattavat sydämen. Listalla myös kasvis- ja vegaanivaihtoedot.

Sitko

Sitkon pizzat on äänestetty Tampereen parhaiksi, eikä suotta. Pohja on kirjaimellisesti sitkoinen, makeahkon hapan. Lista on niukka, sillä täällä keskitytään siihen, mikä handlataan nerokkaasti: pizzaan. Testaa myös tasokas viinilista.

 

Makuja maailmalta:

Baba´s Kitchen

Baba´s on Tampereen paras kebab-paikka – ja puhun nyt autenttisesta kebabista, en grilliruoasta. Tarjolla on mehukasta falafelia-, nauta- ja kanakebabia viimeistellyillä lisukkeilla. Jälkiruoaksi voi nauttia kupposen minttuteetä.

Jörn´s Döner

Jörn´s Döner myy dönereitään ja dürümeitaan toistaiseksi vain kesällä kojustaan, mutta hyvää kannattaa odottaa. Edulliset annokset ovat tuhteja ja hyvin maustettuja, bataattiranskalaiset ensiluokkaisia. Pala Berliiniä Tampereella.

Malabadi

Tammelan Malabadi on aito turkkilainen ravintola, jossa lammas osataan valmistaa täydellisesti. Kasvissyöjäkin voi kieriä onnellisena kotiin. Hinta-laatusuhde on omaa luokkaansa, annokset isoja ja palvelu lämmintä.

Zeytuun

Zeytuunin ote Lähi-idän keittiöihin on viileän tyylikäs. Kaikki ruoka on kasvista ja niin herkullista, ettei sekasyöjä edes huomaa linjausta. Listalla on meze-lajitelmia, täytettyjä leipiä, salaatteja ja smoothieita.

 

Aamiaista, brunssia, lounasta ja kahvia:

Ahlmanin opetusravintola Anna

Ahlmanin tilan Annassa opiskelijoiden loihtima kolmen ruokalajin lounas maksaa vain 13,50 euroa ja tarjoillaan pöytään. Ruoka lähentelee fine dining -tasoa ja valtaosa raaka-aineista tulee omalta tilalta. Maalaisidylli vartin päässä keskustasta.

Cafe Pispala

Pispalanharjun Cafe Pispala on portaiden nousemisen arvoinen. Brunssilla tarjoillaan meheviä jenkkipannareita pekonin ja viskisiirapin kera. Valtavat annokset ja suloinen miljöö, listalla myös kasvisannoksia ja lounasta.

Neljä Vuodenaikaa

Kauppahallin 4 Vuodenaikaa on Tampereen ranskalaisin ravintola. Saat 10 eurolla kaupungin parhaan aamiaisen Eggs Benedicteineen tai unohtumattoman bistrolounaan. Bouillabaisse puhuttaa Helsingissä asti. Elämys, joka Tampereella kävijän on koettava.

Pella´s Cafe

Pella´s on paikka, jossa myös keliaakikko herkuttelee sydämensä kyllyydestä. Suuri osa ihanista kakuista on gluteenittomia. Hyvä brunssi, aamupala ja salaattibuffet.

Suomalainen Klubi

Suomalaisen klubin keittiössä kokkaa Tampereen fine dining -kärki. Tarjolla on lounasta ja lauantaibrunssi, jossa käsityön määrää ei säästellä. Säilykkeet tehdään itse ja jälkkäripöydässä on legendaarista pullavanukasta.