Siirry sisältöön

Vesiteitse Hämeenlinnaan tiistaisin 21.6.–9.8.2022

Tiistaisin on mahdollista hypätä Hopealinjojen m/s Silver Star -aluksen kyytiin ja matkata vesiteitse kohti Hämeenlinnaa. Vietä koko päivä nauttien Pyhäjärven ja Vanajaveden kauniista ja vehreistä maisemista unohtamatta laivaravintolan maittavia tarjoiluja. Tai hyppää kyydistä lounaan jälkeen Lempäälän kanavalla tai Toijalassa. Puolivälissä matkaa viivähdetään hetki Visavuoressa missä on hyvää aikaa tutustua Visavuoren kohteisiin ja käydä vaikkapa virkistäytymässä museokahvilassa. Tampere-Hämeenlinna -reitin aikatauluja pääsee tutkailemaan tästä.

Höyrylaiva Tarjanne ja Runoilijan Tie 8.6.-25.8.2022

Runoilijan tie vie ajatukset vastustamattomasti menneeseen. Höyrylaiva Tarjanteen tenho puree yhä yli sadan vuoden jälkeenkin. Kuuluisa s/s Tarjanteen höyrypillin vihellys irrottaa jalat maan kamaralta ja matka Näsijärvellä, läpi ainutlaatuisten maisemien, kohti Ruovettä ja Virtoja voi alkaa. Tiesitkö, että voit myös yöpyä Tarjanteella Virroilla? Tarjanne kulkee Tampereelta Virroille Mustanlahden satamasta torstaisin ja lauantaisin. Lisätietoa Tarjanteen liikennöinnistä löytyy täältä.

Viikinsaari – keidas keskellä kaupunkia

Viikinsaari on avoinna jälleen 13.5.-4.9.2022.

Vietä unohtumaton ilta tai leppoisasti koko päivä Viikinsaaressa. Laivamatka Tampereen keskustasta vie sinut tyystin toisiin tunnelmiin, rauhaisaan rantapoukamaan tai vaikkapa valssin pyörteisiin saaren tanssipaviljongissa.

Viikinsaaressa on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kesäteatterista elävään musiikkiin. Saaren upea luonto viehättää niin isoja kuin pieniäkin. Valinnanvaraa tarjoavat saaren uimarannat, leikkipuistot, pelikentät ja luontopolku vehreän saaren ympäri. Myös perinteeksi muodostunut Viikinsaaren juhannus tarjoaa jälleen saunomista, pelejä, brunssin, juhannustanssit sekä sään salliessa laitetaan kokkokin tulille! Katso Viikinsaaren kaikki tapahtumat täältä.

Saaressa on myös grillipaikkoja ja sauna, jota voi vuokrata joko yksityiskäyttöön tai nauttia yleisen saunavuoron palveluista. Ravintola Viikinsaari tarjoaa upeat puitteet erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen. Kaunis ravintolasali ja erillinen lasikuisti tarjoavat maittavat menut ja virkistävät virvokkeet. Kaikki ravintolatilat on varustettu A-oikeuksin.

Viikinsaari on avoinna tiistaista sunnuntaihin, tarkemmat aikataulut löytyvät täältä. Meno-paluu liput Viikinsaareen: Aikuinen 14 €, Eläkeläinen/Opiskelija/Koululainen 11 €, Lapsi 3-12 v. 9 €.

m/s Silver Skyn risteilykesä

Hopealinjan uusin ja korein alus m/s Silver Sky risteilee Laukontorilta toukokuusta alkaen!
Silver Sky vie keskiviikosta lauantaihin Pyhäjärven aalloille nauttimaan päivä-, iltapäivä– ja iltaristeilyistä Tampereen lähivesien kauniissa maisemissa. Maittavan buffet-pöydän antimia herkutellessa voi ihailla mm. Pispalan runsasta asutusta, jota Lauri Viita kuvasi “Luojan palikkaleikiksi korkealla moreenipenkereellä”, Pyynikinharjua, joka on maailman korkein pitkittäisharju sekä Pirkkalan ja Härmälän rantoja upeine taloineen. Risteilyt on helppo yhdistää Tampereen kesäkeitaassa, Viikinsaaressa, toimivan Viikinsaaren kesäteatterin sekä Pyynikin kesäteatterin näytöksiin.

Päiväristeilyt

m/s Silver Skyn päiväristeily lähtee Laukontorilta klo 12 ja klo 16. Kahden tunnin kesäisen risteilyn aikana on mahdollista nauttia keittiömestarin loihtimasta maukkaasta buffetista vaihtuvissa maisemissa. Risteilylle on mahdollista lähteä myös vain ihailemaan kaupungin maisemia järveltä käsin vaikkapa kesäisten juomien kera.

Päiväristeily klo 12 tai 16
Risteily 23 €/aikuinen, 14 €/lapsi 3-12-v
Ruokailu 23 €/aikuinen, 12 € lapsi 3-12-v
Katso lähtöpäivät täältä.

Kesäiltojen tunnelmaa 

Iltaristeilyt torstaisin ja lauantaisin 1.9. saakka klo 19.00-21.30, osta lippusi täältä.
Risteily 27 €/aikuinen, 15 €/lapsi 3-12-v, ruokailun hinta valintojen mukaan.

Bike & Boat

Yhdistä laivamatka ja pyöräretki! Paketti sisältää valitsemasi reittimatkan, laivalipun sinulle ja pyörällesi, Järvien reitti -kartan sekä retkievään. Tutustu pyöräreitteihin ja Bike & Boat tarjontaan täällä.

 

Tarjolla on myös erikoisristeilyjä ja paljon muuta ohjelmaa, Hopealinjojen sivuilta osoitteesta hopealinjat.fi löydät tarkempia tietoja! Varmistathan toteutuvat risteilyt Hopealinjojen tapahtumakalenterista/verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta.