Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen stadion

Korkealaatuiset puitteet urheilukisoille ja suurtapahtumille

 

  • Korkealaatuiset puitteet yleisurheilukisoille sekä suurtapahtumille
  • Katsomotilaa 16 800 katsojalle, maksimikapasiteetti 35 000
  • 16 500 m²: jalkapallokenttä, 400 metrin juoksurata, hyppy- sekä heittolajien suorituspaikat
  • Videotaulu 92 m²
  • Kansainväliset vaatimukset täyttävä nurmi, valaistus sekä äänentoisto- ja tulospalvelujärjestelmät
  • Sisätiloissa kahdeksan liikuntasalia, kuntosali sekä kokous- ja kahvilatiloja

 

Vuonna 1966 rakennettu ja 2015 peruskorjattu Tampereen stadion Ratinassa tarjoaa korkeatasoiset puitteet yleisurheilukisoille sekä muille suurtapahtumille ja konserteille. Katsomotilaa on 16 800 katsojalle, joista noin 4000 mahtuu pääkatsomoon. Stadionin maksimikapasiteetti on huikeat 35 000 henkilöä. Urheilualue sopii monenlaiseen käyttöön, sillä stadionille voidaan pystyttää myös esiintymislava. Stadionin seinien sisäpuolella on järjestetty muun muassa jalkapallon EM-kisojen karsintoja, Yleisurheilun nuorten MM-kisat, Robbie Williamsin konsertti sekä Blockfest. Stadionilla on kansainväliset vaatimukset täyttävä lämmitettävä nurmi sekä kenttävalaistus ja nykyaikaiset äänentoisto- ja tulospalvelujärjestelmät. 92 m² videotaulu näkyy kauas. Stadionille pääsee helposti joukkoliikennevälineillä ympäri Tamperetta ja se sijaitsee alle vartin kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Pysäköinnissä hyödynnettävissä ovat alueen parkkihallit.

Stadionin 16 500 neliömetriin mahtuu muun muassa 68 x 105 metrinen jalkapallokenttä ja 8-ratainen 400 metrin juoksurata Mondo-pinnoitteella. Alueelta löytyvät toimivat suorituspaikat seiväs- , pituus- ja korkeushyppyyn, kolmiloikkaan sekä kuulantyöntöön ja muille heittolajeille. Stadionin sisätiloista löytyy kahdeksan liikuntasalia, kuten paini-, baletti-, joukkuevoimistelu- ja liikuntasali sekä lisäksi kuntosali ja pukuhuoneet. Liikuntasalien lisäksi stadionilla on kokous- ja kahvilatiloja. Konserttikäytössä stadionin maksimikapasiteetti noin 30 000 henkilöä, joista katsomoon istumaan sopii 16 800. Katsomo on jaettu neljään lohkoon, joista jokaiseen mahtuu noin 4000 katsojaa. Lisäksi katsomosta löytyy 200 pöydällistä lehdistöpaikkaa sekä 34 VIP-paikkaa. 

 

Mitä tarjoaa?

Vuonna 1966 rakennettu ja 2015 peruskorjattu Tampereen stadion Ratinassa tarjoaa korkeatasoiset puitteet yleisurheilukisoille sekä muille suurtapahtumille kuten konserteille.

 

Tiesitkö?

Katsomotilaa on 16 800, joista noin 4000 mahtuu pääkatsomoon

Stadionilla on kansainväliset vaatimukset täyttävä lämmitettävä nurmi sekä kenttävalaistus ja nykyaikaiset äänentoisto- ja tulospalvelujärjestelmät.

 

Päivitetty: 13.12.2018